Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Чао, до март 2013г.
Чао, до март 2013г.
Здравейте пичове. Преди десетина дни реших, че е крайно време за закриване на язовир Искър за 2012г. Предварително знаех, че платиката си е била шута и риболова ще е тегав. Лових на фидер, на дистанция 35-40м. Разчитах основно на каракуди, но „Софийското море” пак ме изненада, както между впрочем винаги се случва и за това си го обичам.
Пристигнах по тъмно, но докато забъркам манджата и наредя такъмите се зазори:

Първата рибка наистина беше каракуда, но се оказа и последна от въпросния вид.

Нападнаха ме безброй малки шаранчета, м/у 150 и 500гр. Хванах може би над 30бр. , естествено веднага биваха върнати във водата да пораснат.

Между шараните излизаха и от тези :

Е те тука, мисля да дойда живот и здраве март 2013г.

Завършвам репортажа с ето този красавец, с който сме се договорили да се видим догодина по същото време, но да е наддал до 1,5кг.

Поздрави и успех!
Пристигнах по тъмно, но докато забъркам манджата и наредя такъмите се зазори:
Първата рибка наистина беше каракуда, но се оказа и последна от въпросния вид.
Нападнаха ме безброй малки шаранчета, м/у 150 и 500гр. Хванах може би над 30бр. , естествено веднага биваха върнати във водата да пораснат.
Между шараните излизаха и от тези :
Е те тука, мисля да дойда живот и здраве март 2013г.
Завършвам репортажа с ето този красавец, с който сме се договорили да се видим догодина по същото време, но да е наддал до 1,5кг.
Поздрави и успех!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Re: Чао, до март 2013г.
Браво Ивчо, за пуснатите шарчета! А на устието излизат мъничета 7-8 см. на дузини.Не съм чувал някой скоро да е зарибявал яко, вероятно е естествен прираст и дано!Беше ми кеф да си видя мястото, предполагах, че нивото е по -ниско.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
Стефан Добрев
- вече хвърля и на тежко

Браво за спасените мъничета и чудесния излет,но много мангасари ги прибират.Разбрах,че през м.май са пуснати 250000 шаранчета.Дано и другите колеги,поне от форума да не ги прибират,че да пораснат.Наслука и пускайте малките,за да се радвате на по-големи.
- Христо Рангелов
- разбира нещата

Няма братко, повечето българи са големи месари..
Или не са хващали шаран от 1989 и да се похвалят с някой 500 грамов, като го представят за кило..
Или не са хващали шаран от 1989 и да се похвалят с някой 500 грамов, като го представят за кило..
"The more you know, the less you carry"
-
David Kamenov
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Браво добре са ви зарибили водоема но кога ще стане в цялата ни държава да има навсякъде един свободен водоем с шарани денонощно охраняван от ИАРА не знам дано да стане скоро иначе чудесно закриване на сезона 
Риболова е хоби.Наслука 
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
INCUBUS
- кандидат преподавател

Всичкото браво,но не разбирам защо чак "до март 2013 г."?Къде ти отива оня сърбеж в кръвта-за отгърмяването на излет,независимо какви и дали ще има риби да кълват?При мен няма "чао"-издържам на сърбежа максимум 6 дни,и то когато съм на работа,иначе по време на отпуск съм през ден на риболов.Миналата зима се наложи да не ходя месец и половина,щото от непочистени пътища,снегове и ледове и направо откачих
Недей с "чао",всички дългосрочни прогнози са за мека и влажна зима,щото сме били под влиянието на топлото течение "Ел Ниньо" 
ribolovcho написа:До март ще бухаме скобарите на ряката...
Е те това е приказка!!!
А и отговора на колегата INCUBUS, просто местиме риболова, както вика Бутника "лова и риболова винаги продължават"

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Абе Насе, тия не знам как ги виждат нещата, ама ако има пак толкоз сняг като миналата година, не ми се мисли, нивото си е спаднало само с 2 метра.naskobo написа: предполагах, че нивото е по -ниско.

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър

Абе,
Може зимата на Щъркела да даде и още нещо,
Но идва есента
!
Може зимата на Щъркела да даде и още нещо,
Но идва есента
- MITKO70
- кандидат преподавател

Това е добра новина,не се е чуло за нея ,но явно е така. А иначе има собствена популация на шаран от 3-4 г. насам,но малко оцеляват .А и за тази огромна вода бройката на зарибяване е малка.Миналата година участвахме в зарибяване с 40000бр. американски пъстърви,какво ли е станало с тях,ще видим след 1-2 г. може би:?Стефан Добрев написа:Браво за спасените мъничета и чудесния излет,но много мангасари ги прибират.Разбрах,че през м.май са пуснати 250000 шаранчета.Дано и другите колеги,поне от форума да не ги прибират,че да пораснат.Наслука и пускайте малките,за да се радвате на по-големи.
Всичко може,но не всеки го можe.