Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.

Мнение от Павел Иванов »

Чак сега , благодарение на една друга тема , ми направи впечатление че заглавието на темата е объркано . Язовирът се казва Долна а не Горна Диканя :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Инак утре сабаалем мисля да го посетя , ако не друго към 11ч. със сигурност ще "хвана" от много вкусната цаца която правят на кафето до стената :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Павел Иванов написа:Чак сега , благодарение на една друга тема , ми направи впечатление че заглавието на темата е объркано . Язовирът се казва Долна а не Горна Диканя :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Инак утре сабаалем мисля да го посетя , ако не друго към 11ч. със сигурност ще "хвана" от много вкусната цаца която правят на кафето до стената :D

По- към 1200 пробвай, Петре, не бъди такъв оптимист :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Гуе го па тоя :lol: Последният път га одих бех първият клиент със сервирана цаца около 10:20ч. , а ся и аванс им давам :lol: :lol: :lol:

Павел Иванов
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Добре бе, добре. Само да ти споделя: последният път, когато одих там, требеше сам да си слагам възглавниците на фотьойла, а беше вече след 1100... За цацата нищо не мога да кажа, понеже още не им я беха докарали към този час :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Сигур е било събота , та за тва :mrgreen: У неделята са по-ранобудни , щото по е жътва :lol:

Павел Иванов
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

Привет Колеги, малко инфо от вчера 30.09.-Неделя. Сериозно присъствие от сутринта на рибари , чийто мерак бе съсипан още до обяд от нежеланието на рибата да кълве.Така по-голямата част от Колегите си заминаха а тези които решиха да останат бяха направо отчаяни от три мощни джета и тяхното ансамблово съчетание "девет бала вълнение -Йо-хо-хо и на рибарите да им е у ....."Много валати бяха регистрирани като и аз се причислявах към този момент.Но м/у влизанията в бокса на Диканските пилоти,последваха някакви епизодични кълванета : едно кефалче 20 см. , три костура от които единият влизаше в нормата а другите дребни и една маломерна бабка.Всичко това на леко и шарен.На какво ли не опитах , всякакви комбинации и на малки слънчевки от яслата неще и неще. Дори един колега мина с мухарка и сподели разочарованието си . Но винаги има и Победители , недалеч от мен Колега предвидливо се бе оборудвал с щипоци и има късмета както сам каза по-късно да мине ято костури покрай неговите въдици и ...да получи своите 10 минути слава на язовира. Мобилен оператор разнесе в ефир новината за прилично едри костура няколко на брой и един направо трофеен /не го видях признавам си/ а друг още по-едър излязъл победител. Затова искрено се зарадвах на успеха на Колегата и му благодаря че с приятеля си ме уважиха като се скараха на децата си да не хвърлят камъни във водата , след като съм ги погледнал няколко пъти подред. Уважаеми Колега ако хвърляш поглед във форума и четеш това мнение да знаеш , че не се сърдя на дечицата а от професионално любопитство поглеждах да зърна от раираните чудовища на "Диканското езеро" и за награда ти подарих моят костур . Другите бяха пуснати да презимуват с пожелание да не стават храна на ятото корморани ,което се е подготвило за плячка като башибузук в християнско село.Не знам само на устието какво е било положението и да ли щуката не е напомнила за себе си.Но колегата с мухарката не се върна а и аз трябваше да се прибирам.Толкова за сега от мен и Наслука.
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Аз неделята изкарах също цял ден там и съм общо взето доволен :D На спининг сутринта си даваше кефал различни големини а вечерта кустура беше побеснял . Естествено че иде реч само за спининг де . Инак бях силно разочарован от това че на долното кафе нямаше никаква кухня щот им било последен ден . Към 11ч. печеха само наденички , тип "Кучешка радост" , които джет каубойте си бяха донесли :twisted: За сметка на това на горното си имаше и цаца и всичко :D Промеждутъка между сутрешното и вечерното кълвино прекарах на баира над кулата , наблягайки на барбекю и дрямка :D

Павел Иванов
vitotan
новобранец
новобранец

Мнение от vitotan »

Аз бях на язовира в сряда,от 7 до към 15 слаба активност на рибата.изненадата за мен беше сутринта с хварлянето ба плувката моментална забивка и шаранче около 300 грама,замина да вика тати ама.....след тожа няколко много дребни костурлета едното го боднах на фидера и след час сгаване и една щука около 500- 600грама и тя по живо здраво си замина.Хвърляне отново на костур и нов удар ама тоз път нъцки с корда щука се не вади.Ами това е от мен наслука колеги
И дари ни с много сила
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Павел Иванов написа:Чак сега , благодарение на една друга тема , ми направи впечатление че заглавието на темата е объркано . Язовирът се казва Долна а не Горна Диканя :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Инак утре сабаалем мисля да го посетя , ако не друго към 11ч. със сигурност ще "хвана" от много вкусната цаца която правят на кафето до стената :D
Привет на всички фишбойци (нещо като каубойци, ама фиш :D ).
Павка, Горна Диканя започва точно от стената на язовира и върви нагоре към устието. Та за да няма двусмислие, стената е на Долна Диканя, а водния обем е на Горна Диканя, барабар с рибоците :D . Табелата съвсем до скоро беше забита малко преди горното кафе. А бе, ако ме питате мен, най-точното е язовира на Диканите - за да има мир во век и веков :D .

Андро, то за долното кафе е ясно, че и сам си слагаш възглавничката, сам си сервираш и ако бързаш, сам си я пържиш :lol: . Аз съм си намерил един патрондаш за кръста и вече си го зареждам предварително, та да не страдам. Преди около месец, охраната се опита да ми загатне, че на стената, отсреща в залива на кулата и отсам - до табелата "Къпането забранено" (до патичарника) било забранено да се лови. Поприказвахме си малко, поисках му заповед или документ за основанието за забраната и нещата приключиха. После го попитах, дали не мога да изпия една биричка с една цаца. Беше около 17:00 ч. Хъката, мъката и това не ставало, че нямало в момента. А на горното кафе кипеше живот. Та аз се подготвям предварително - с патрондаш на кръста. Рибоците като ме видяд в този екип ме питат къде ми е тигана :mrgreen: :lol:

Иначе, аз нямам в момента инфо за язовира, поради причина, че скоро не съм го обикалял и нямам скорошни наблюдения. (Последните са ми от преди повече от 10-тина дни). При първа възможност ще пусна новинки.
Поздрави на всички.

п.п.: Горното кафе и то май вече приключва за сезона, та да го имате предвид и да се подготвяте самостоятелно.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

А ти да ми ядеш ушите :lol: :lol: :lol: На всяка карта която отвориш язовира се именува като цяло яз."Долна Диканя" , а от къде му почвала стената и къде е забита табелата "Горна Диканя" си е сал подробност некаква :lol: :lol: :lol: Тебе що те домързе да дойдеш миналата неделя до гьола когато Ванката ти звъня ?

Павел Иванов
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Вие май само кръчмите обикаляте по цел ден там, а Долна, а Горна ... :lol:
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

Ми като не кълве хората тръгват по кръчми :drinkers: .Съботата привечер рибари има ама риба Ц.Пробвах само на блесни и воблер -нищо .Колеги с профи триподи ,на топчета, на рибета, на какво ли не хвърляха : Нищо .Ще видя тази събота привечер да ли ще има промяна на настроението или в Кръчмата.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Павел Иванов написа:А ти да ми ядеш ушите :lol: :lol: :lol: На всяка карта която отвориш язовира се именува като цяло яз."Долна Диканя" , а от къде му почвала стената и къде е забита табелата "Горна Диканя" си е сал подробност некаква :lol: :lol: :lol: Тебе що те домързе да дойдеш миналата неделя до гьола когато Ванката ти звъня ?
:lol: :lol: :lol: Павка, а бе аз и риза имам да ти дарявам, че все те прекръствах (аз помня, забавям, но не забравям :D ), а за ушите - няма да ги ям. Обичам други мезета :lol: . А знаеш ли, че някой е изскубнал табелата и я няма? А сега де - спорът се разгаря. Изскубнали са веществените доказателства. Майтапчии.
Майната му на името. Важното е, че е СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН в БГ :D . Това е язовирът с най-много изненади за всеки, който го е посетил. Уж няма, няма, пък нещо като клюцне - сърцето вдига 200 удара в минута. Като почне човек от капо - та до красавци и модели от няколкото породи, които го обитават. Ама тук рибите са обучени. Клюцкат само на онези, които обичат истинския риболов :wink: . А името на язовира - за да няма обидени Диканци и войни за териториални претенции: Просто - Диканите. Другото е исторически и териториален спор :D , примесен с много лютиви частнособственически интереси и претенции, както от Горнодиканци, така и от Долнодиканци. А бе то май и Дренчани се намесват в териториалните претенции от към преливника, ама нещо в последните години водата не достига до там, та борбата е от към стената и трафопоста :lol: .
Момчета, не е важно името на язовира, важно е името и килограмите на рибоците. Да ви е на късмет.
Павка, не съм видял изобщо съобщението, иначе щях да съм до 10 мин. при вас. Много съжалявам. Вчера се прибрах почти за окончателно за сезона от там. Следват само инцидентни прибежки през зимните месеци. Нещо тази година ми вървеше само на карък от към риболов (гледах го цяло лято на една въдица разстояние и с много малки изключения слизах за по час-два). Но няма да те изпусна. Аз съм си те набелязал да се срещнем и ще се случи. Само живи и здрави да сме. За теб и компания - :drinkers: .
Както и за всички мухари, спинингисти, плувкари и дънари - :drinkers: .
Живи и здрави.
Андро, и с теб се разминахме преди време, ама проблемът е мой изцяло. Времето е пред нас. Поздрави и на Боян.

Иначе, малко инфо от преди 4 дни:

Водата спада, атмосферното налягане си прави майтап, водата - бистра, рибата се групира, кормораните вече се появиха и само шарят напред-назад. Малко са за сега (само разузнавачите). Има много, ама много дребен уклей, малко бабушки, костура е много капризен, кленът също - иска много теманета и 'къткане'.
За дънарите - няма добри новини: Раци - бол, изяждат веднага примамките.
За плувкарите - цък, цък, язък, т.е. малко, дребно, но пък отсърце.
Като цяло - слаб период в момента.
Толупите (толстолобчетата) се покриха от известно време и ги няма като признаци по повърхността. Видимо - няма присъствие.
Кленчетата се групираха и трябва да се напипат. Държат се навътре, противно на очакванията, но все пак на добра и достигаема дистанция. Вземат на около 20-25 метра от брега.
Щуките си прехапаха езиците. Скромна работа. Явно искат да понаедреят и догодина да ни радват. Няма лошо, че ми писнаха малките писалки.

Общо взето, вяла работа през последните две седмици.

Има един малък проблем: Някои колеги с охота си носят мезета и пиене за биваците, консумират съдържанието, ама им е много трудно после да си събират амбалажа и опаковките и да го изхвърлят в кофите - горе на асфалтовия път. Странно нещо сме хората: можем да носим по десетки килограми до поляната и водата, а не можем да си изнесем кило-две боклуците :oops: . Ама, хайде наздраве :drinkers: и на онези, които не са се замислили за това. Дано се сетят, за да запазим язовира чист и да е приятно на всеки, който реши да го посети.

Това е за сега от мен приятели и риболовни съмишленици. Малко по-рядко ще пускам инфо за известен период по технически причини, но ще го правя веднага, когато имам възможност.
Поздрави на всички.

п.п.: Павка, а бе малко черен хумор: Казваш на всички карти е Долна Диканя. Да, ама ако вземе да се издъни стената, то Долна няма да има бе. Остава само Горна Диканя. Малееее, мръсен, долен черен хумор. Да не се случва ......, ама си е Горна Диканя :D . А бе ДИКАНЯ. Все паламарка - долна или горна, все е паламарка :lol:

п.п.2: Атанаско, то там в ръчмата винаги къве. Там няма капо (за кръчмаря :lol: ). Я на кебапче, я на кюфтенце, я на картофки, я на цаца, я на шкембе - и всичко това плува в бирен, винен или ракиен сос сус салатка :lol: . Личен поздрав и за теб.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

jagger1 написа:
Павел Иванов написа:А ти да ми ядеш ушите :lol: :lol: :lol: На всяка карта която отвориш язовира се именува като цяло яз."Долна Диканя" , а от къде му почвала стената и къде е забита табелата "Горна Диканя" си е сал подробност некаква :lol: :lol: :lol: Тебе що те домързе да дойдеш миналата неделя до гьола когато Ванката ти звъня ?
:lol: :lol: :lol: Павка, а бе аз и риза имам да ти дарявам, че все те прекръствах (аз помня, забавям, но не забравям :D ), а за ушите - няма да ги ям. Обичам други мезета :lol: . А знаеш ли, че някой е изскубнал табелата и я няма? А сега де - спорът се разгаря. Изскубнали са веществените доказателства. Майтапчии.
Майната му на името. Важното е, че е СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН в БГ :D . Това е язовирът с най-много изненади за всеки, който го е посетил. Уж няма, няма, пък нещо като клюцне - сърцето вдига 200 удара в минута. Като почне човек от капо - та до красавци и модели от няколкото породи, които го обитават. Ама тук рибите са обучени. Клюцкат само на онези, които обичат истинския риболов :wink: . А името на язовира - за да няма обидени Диканци и войни за териториални претенции: Просто - Диканите. Другото е исторически и териториален спор :D , примесен с много лютиви частнособственически интереси и претенции, както от Горнодиканци, така и от Долнодиканци. А бе то май и Дренчани се намесват в териториалните претенции от към преливника, ама нещо в последните години водата не достига до там, та борбата е от към стената и трафопоста :lol: .
Момчета, не е важно името на язовира, важно е името и килограмите на рибоците. Да ви е на късмет.
Павка, не съм видял изобщо съобщението, иначе щях да съм до 10 мин. при вас. Много съжалявам. Вчера се прибрах почти за окончателно за сезона от там. Следват само инцидентни прибежки през зимните месеци. Нещо тази година ми вървеше само на карък от към риболов (гледах го цяло лято на една въдица разстояние и с много малки изключения слизах за по час-два). Но няма да те изпусна. Аз съм си те набелязал да се срещнем и ще се случи. Само живи и здрави да сме. За теб и компания - :drinkers: .
Както и за всички мухари, спинингисти, плувкари и дънари - :drinkers: .
Живи и здрави.
Андро, и с теб се разминахме преди време, ама проблемът е мой изцяло. Времето е пред нас. Поздрави и на Боян.

Иначе, малко инфо от преди 4 дни:

Водата спада, атмосферното налягане си прави майтап, водата - бистра, рибата се групира, кормораните вече се появиха и само шарят напред-назад. Малко са за сега (само разузнавачите). Има много, ама много дребен уклей, малко бабушки, костура е много капризен, кленът също - иска много теманета и 'къткане'.
За дънарите - няма добри новини: Раци - бол, изяждат веднага примамките.
За плувкарите - цък, цък, язък, т.е. малко, дребно, но пък отсърце.
Като цяло - слаб период в момента.
Толупите (толстолобчетата) се покриха от известно време и ги няма като признаци по повърхността. Видимо - няма присъствие.
Кленчетата се групираха и трябва да се напипат. Държат се навътре, противно на очакванията, но все пак на добра и достигаема дистанция. Вземат на около 20-25 метра от брега.
Щуките си прехапаха езиците. Скромна работа. Явно искат да понаедреят и догодина да ни радват. Няма лошо, че ми писнаха малките писалки.

Общо взето, вяла работа през последните две седмици.

Има един малък проблем: Някои колеги с охота си носят мезета и пиене за биваците, консумират съдържанието, ама им е много трудно после да си събират амбалажа и опаковките и да го изхвърлят в кофите - горе на асфалтовия път. Странно нещо сме хората: можем да носим по десетки килограми до поляната и водата, а не можем да си изнесем кило-две боклуците :oops: . Ама, хайде наздраве :drinkers: и на онези, които не са се замислили за това. Дано се сетят, за да запазим язовира чист и да е приятно на всеки, който реши да го посети.

Това е за сега от мен приятели и риболовни съмишленици. Малко по-рядко ще пускам инфо за известен период по технически причини, но ще го правя веднага, когато имам възможност.
Поздрави на всички.

п.п.: Павка, а бе малко черен хумор: Казваш на всички карти е Долна Диканя. Да, ама ако вземе да се издъни стената, то Долна няма да има бе. Остава само Горна Диканя. Малееее, мръсен, долен черен хумор. Да не се случва ......, ама си е Горна Диканя :D . А бе ДИКАНЯ. Все паламарка - долна или горна, все е паламарка :lol:

п.п.2: Атанаско, то там в ръчмата винаги къве. Там няма капо (за кръчмаря :lol: ). Я на кебапче, я на кюфтенце, я на картофки, я на цаца, я на шкембе - и всичко това плува в бирен, винен или ракиен сос сус салатка :lol: . Личен поздрав и за теб.
Благодаря ти , Миро и аз се прибрах полуокончателно та скоро не знам дали ще се спусна до Диканските брегове да помятам малко.Тази година като цяло нямаше много успехи но поне се радвах на популацията на кленчетата. Ако се запази след година две ще се кефиме на добри парчета. Лошото е боклука ,последният път риба не хванах но напълних два 120л. чувала само с бутилки , кенчета ,найлонови торбички и пластмасови отпадъци.Събирах псувах и с това си останах ,няма оправия .При инцидентно отиване до язовира ще пусна следващото инфо . За сега наслука на останалите.
EL_Ninhooo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EL_Ninhooo »

Здравейте. Има ли някой прясно инфо за язовира. Решил съм да ида да потърся костурите със спининга. Предварително благодаря.

ПП. Полезно също така ще ми е инфо и за Стефаново.

Поздрави.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”