Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
- Красьо
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: около Бургас ????
Днес на Мандрата, в началото на яз. стена, от 14;45 до 16:00 стотици дребни червеноперки. Хвърляш на бял червей, броиш до 5, вадиш арматурка и я връщаш в блатото. Онзи ден пак на същото място, привечер за 2 часа десетина червеноперки и един костур по една педя...
-
- новобранец
По принцип не пиша защото съм начинаещ,но пък ми е интересно да ви чета.Нямам и много време де ,ходя 6-7 пъти в годината но наблягам на скарата и бирата.В неделя на Ясна Поляна един комшия хванал 30кг толстолоб,голямо"чудовище" не бях виждал на живо подобно нещо.Не каза къде точно,каза само ,че на пружина на ягода,и плувка слагал.НЕ знам може и да ме е метнал за монтажа,че е малко особен но рибата е видях с очите си.Нямах си друга работа и казах и на двама авера и сега ме карат да ходим,но като знам какви рибари сме ,хвани единият удари другият:) пак жените ще трябва да прибират колите до Бургас
-
- Модератор
Много добра информация колега и благодаря ! За монтажа не те е излъгал. Поставил е по-голяма плувка и лека пружина с рехава захранка.Толстолоба си иска яки такъми и не е за мен.За удоволствието предпочитам да си вадя каракудите и шараните.
Здравейте, в неделя се разходих за със спининга до Раков дол
Посещавам го за пръв път и остнах с приятно впечталение имах няколко удара от малки кефалчета в самите водорасли но не можах да реализирам нито едно.
Реката е пресъхнала а вировете изглежда са с метър надолу от обичайното си ниво.
Посещавам го за пръв път и остнах с приятно впечталение имах няколко удара от малки кефалчета в самите водорасли но не можах да реализирам нито едно.
Реката е пресъхнала а вировете изглежда са с метър надолу от обичайното си ниво.
Някой скоро да е посещавал прометския? Дали са оставили някой друг толстолоб за цвят да проиграва от горе да се лъжат хората че има едри риби :Д
-
- Модератор
За толстолоб не зная, но за амури не се надявай - събраха ги с мрежите. Тази есен ще го прескоча този водоем.achkata81 написа:Някой скоро да е посещавал прометския? Дали са оставили някой друг толстолоб за цвят да проиграва от горе да се лъжат хората че има едри риби :Д
В такъв случай най-вероятно са събрали и няколкото останали шарана, а вероятно и тулупаdantho.mihov написа:За толстолоб не зная, но за амури не се надявай - събраха ги с мрежите. Тази есен ще го прескоча този водоем.achkata81 написа:Някой скоро да е посещавал прометския? Дали са оставили някой друг толстолоб за цвят да проиграва от горе да се лъжат хората че има едри риби :Д

- toko7
- вече хвърля и на тежко
toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
-
- Модератор
Това го знае половин Бургаски регион и никой нищо не правеше по въпроса. Трябва да има причина, за да ги ударят най-сетне.toko7 написа:http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1571905
- ivalpetkov
- разбира нещата
Сутринта отскочих до Грудовска и Мандрата да видя какво е положението.Носих си само спининг.Положението е зле.Реката на места е пресъхнала,водата е малко и е като боза.Има много трева. 

-
- сериозен играч
Като се връщаме от южното черноморие,всеки ден гледам има много коли на Вая.Някой знаели какво хващат или само къпят червия. 

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
На Вая вадят редовно таранка с размер на шамар и тук там някоя по едра и се чува че от време навреме взимали по някой шаран между 1-2кг. но по често и те били с рамера на таранката
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- сериозен играч
Мерси за информацията,може да ги пробвам тези дни.
- vankatagb
- новобранец
на Вая днес около 20-тина таранки като шамарче!
днес на Карнобат от 09 до 17.00 h на ваглер стръв царевица,бял,торен и пилети ---нищо,на фидера захранка на Andoel mix фидер + бисквита добавка бял и царевица нищо единствено на шаранжииската ми даде 2 шаранета по 1,500 и то на 2,3 торни като грозд
да отбележа че интервала между ударите беше първия---09,40 втория 16,00 като цяло слабо и доста изнервящо иначе имаше хора 3,4 коли освен нас около 10 човека се гледахме и нищо интересно цял ден а риба играе много има и едра таранка извадихме 1 около 700,800 гр необяснимото за мен е това че масово се хваща на бял и торен а там е малко водоемче след захранване с 8 топки захранка в началото и постоянно през 15 мин подхранване с пилети захранка и бял с прашка на ваглера тази таранка трябваше да взима като луда незнам защо така дано съм бил полезен и
наслука.