Риболов на Щука!Помощ!!!

Модератор: sapuna

Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Риболов на Щука!Помощ!!!

Мнение от shtukaro »

Прочети внимателно преди да коментираш!
Значи преди около половин месец на 13 сеп. бях на риба на една бивша кариера за пясък до несебър и така!Бяхме подготвени за шаран и каракуда на пружина по царевица и на др. две куки черви а на дънната изцяло на червей!и така бяхме там 6:30 почна да кълве 7 часа сутринта! и така до 9 !Щуката не спря да кълве!За 2 часа извадихме 6 щуки и още толков ни прегризаха влакното и то на царевица и на червей даже една клъвна на ГОЛА КУКА!!!За жалост не бяхме подготвени не си носехме куфарите поводите блесните само по няколко резервни капана и тежести!Та така,въпросът ми е на какъв принцип да лов на какво как да го направя изобщо да ми кажете сичко точно че гледам там рибата е изгладняла!Имам и снимки ама незнам как да ги постна!
Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Мнение от shtukaro »

а да и още и дали мога да успея с блесни и воблери и кое е по-добре иначе си зех специално за кариерата Фидер Мичел и макара миче и влакно :Д от ония зелените не се смейте аз съм рибар от много малък ма съм от тези квото ми дадеш на тва ше ловя :П запалих се на язовир овчарица още преди да направят бунгалата там и си ходя редовно ма от една гоодина не съм ходил !
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Щом налитат на всичко значи са умрели от глад,няма ли малки рибки да се хранят може и на теб да налетят ако са цяло стадо.Слагайте по един метален повод с блесна иги почвайте.Ама нещо много кориозно ми звучи това.
Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Мнение от shtukaro »

moga da ti pratq snimki po skype na samiq vodoem na ribite i da ti kaja kade to4no se namira nqmahme ribeta a i v raiona na nesebar ne prodavat kat si zaminah za sofia tiq det bqh sa ot nesebar i ot edno selo det ni e vilata i sa fanali jabki ot edno dere i sa lovili na jabi i fanali pak 6! ama nad 2 kg sqka nqmalo e drebni i si trugnali 6tot bilo kalno i studeno
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Поборников написа:Щом налитат на всичко значи са умрели от глад,няма ли малки рибки да се хранят може и на теб да налетят ако са цяло стадо.Слагайте по един метален повод с блесна иги почвайте.Ама нещо много кориозно ми звучи това.
А,на мен ми звучи като виц :D .Май някой се бъзика :evil:
Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Мнение от shtukaro »

На Мен въпросът ми е друг ве може да ти звучи и на гатанка ако искаш!Кое ще е най-ефективние начин!!1
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Ако щукичките са до 1кг. отиваш с рачилото на друг водоем , наловяваш една- две кофи слънчаци , или други дребни рибки и изсипваш кофите във водоема и ще си номер 1 пич.
И догодина ще ги ловиш като пораснат.
Аватар
riboxva6tacha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от riboxva6tacha »

колегата е прав пускаш и ще ги вадиш големички с твойте приятели ама гледай друг дане го знае че лошо нема да уцелеят :wink:
Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Мнение от shtukaro »

аз са петък събота и неделя съм там щот наще са по работа !?!? и нз голям кеф е тая риба най-интересното ми беше че докат вадех незнаех че има риба ... може в момента на вадене да се е хванала незнам ?!?!?! направих грешка че казах каде са щуките щото са ше налетат рибарите там а рибенца да пусна ше си направя труда в неделя кат си отивам за софия можеби щот на хаджийска ври от малки рибенца ше налова и ше пусна дано останат сити щот мойте приятели от морето ходат там сяка събота и неделя ...
Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Мнение от shtukaro »

Изображение коя от тези блесни и воблери да избера?ето и щуките и водоема Изображение са в събота ше направа по хубава снимка :) Изображение
Lyubaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Lyubaka »

shtukaro написа:Изображение коя от тези блесни и воблери да избера?ето и щуките и водоема
Като се почне от ляво на дясно двете силиконки на джиг куките ги вържи с плетено влакно под една плувка яйцевидна и с едно или две съчмета на около половин метър над примамката мятай около драки и тръстика и придърпвай неравномерно - ще ги попилееш и тях и костура така.

Другите ти примамки лошо им се пише в плитък водоем защото ми изглеждат дълбокогазещи(особено дясната) но можеш да опиташ с воблерчетата ако са плаващи да ги замяташ и само с резки придърпвания да им придаваш живот. Струва ми се също че като размер са малко мънички за щука не мога да преценя също от снимката какъв калибър са щуките там...

Блесните са ти добре но отново моя съвет е плетено влакно нещо като Fireline или желателно по-изпитано за да не им нарушаваш акцията - аз лично в болшинството случаи поводи за щука не ползвам, щото не ме бърка ако ми скъса (не ги ловя с воблери а с малки силиконки и утежнени джиг куки) ако засечеш веднага си безупречно в челюстите и единствения проблем идва ако почнат да правят алигаторски претъркулвания...
Наслука
Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Мнение от shtukaro »

извинявай за въпроса но какво е това плетено влакно и дали се продава в секи рибарски магазин?
Рибите най-често стигат до брега казват ми здрасти и заминават :P
Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Мнение от shtukaro »

Изображение така ли трябва да стане?
Lyubaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Lyubaka »

Любака написа:от днес през почивката от работа...
Изображение
слънчаци
Изображение
овчи коне...
Изображение
Изображение
крапита... ама от по тлъстичките...
Изображение
всичко на Ф0.13 #10 0.4г джиг с оранжеволилава силиконка. голям вятър ме одуха ама беше супер кеф...
TOBA E TAKAMA
Изображение
CAMO 1 KYKA!
Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Мнение от shtukaro »

kolegat vidq za kvo staa vurpos nqma i 30 min na tapa izvadi dve 6tuki :D samo 4e paza4o .... dogodina :P tva e za si4ki det im zvu4i ''kuriozno''

Оправи си поста!Пиши на български език!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”