Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Стрели - дължини , дебелини , марки
Модератор: nkolev66
- Jack Daniels
- разбира нещата
Re: Стрели - дължини , дебелини , марки
Хм,интересно, аз 2 пъти съм чупил стрели в камък, ама се чупят отпреде, където е занитена контрата, а веднъж един мутирал кефал, като я повлече, доста я беше поогънал по камъните, ама не можа да я строши. Юри, аз си помислих че си перфорирал някой гофан и ти е запънал стрелата на камъните и затова се е строшила на пина.Pretor написа: Стрелата мина през кандидат лефера, удари се в камъка и се строши, рибето се изниза и си замина поживо поздраво (като не броим допълнителния отвор за вентилация).

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Веско, тъкмо щях да напиша един разказ от сорта на този : http://www.podvodenribolov.info/ , и ме домързя, пък взех, че си признах как стана инцидента
.

Юри, а може би си недовидял...
Аз съм почти сигурен, че не е било кандидат лефер, а е бил огромен гофан и не е имало никакъв камък зад него, ами просто си го нацелил в средната кост и стрелата се е счупила.
Така, че разкажи за случката, а ние ще ти повярваме безрезервно.
Аз съм почти сигурен, че не е било кандидат лефер, а е бил огромен гофан и не е имало никакъв камък зад него, ами просто си го нацелил в средната кост и стрелата се е счупила.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аз на това викам счупване - на две места. Цапнах една акула в кучешкия зъб
. Някой, ако може на четири парчета - да заповяда 

- Прикачени файлове
-
- Без име.jpg (234.07 KiB) Преглеждано 1203 пъти
Ваньо, нямам време хичvatus56 написа:Юри, а може би си недовидял...

Бая зъбаци ще да е имал дзвероstoikov написа:Аз на това викам счупване - на две места. Цапнах една акула в кучешкия зъб. Някой, ако може на четири парчета - да заповяда

Юри, какво ще правиш предната част на стреличката, колко е дълга и с какъв диаметър?
Ако няма да ти трябва, можем ли да се договорим да ми я пратиш?
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Владо, стрелата е 6,5 мм, а предната част е останала 94 см. Мислех или да и сваля контрата и да я ползвам, или да я оформя отзад, за да мога да я ползвам на късия харпун. Ако ме домързи, ще ти я пратя.gunman написа:Юри, какво ще правиш предната част на стреличката, колко е дълга и с какъв диаметър?

И без контра пак ще ми свърши работа. Контри имам.
Дано да те домързи
Телефона ми лесно можеш да намериш.Имаме достатъчно общи приятели. Ако решиш да я пращаш, звънни да се разберем.
Колега Стойков, и ти можеш да помислиш
P.S. Юрка, между другото да вметна, че оная -"Мойта" рибка, си я намерих на има-няма 20 метра от въпросното място. Тоя път резултата беше изравнен.
Дано да те домързи

Телефона ми лесно можеш да намериш.Имаме достатъчно общи приятели. Ако решиш да я пращаш, звънни да се разберем.
Колега Стойков, и ти можеш да помислиш

P.S. Юрка, между другото да вметна, че оная -"Мойта" рибка, си я намерих на има-няма 20 метра от въпросното място. Тоя път резултата беше изравнен.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Честито! Явно здраво си изтарашил района. Пусни поне на лични да явидя таз "твоя" рибка.

- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Имам въпрос за стрелата на по-дългият ми харпун.
Харпуна е 90 см.,а стрелата 6 мм.,на 130 см.Струва ми се дълга и когато е извадена от харпуна,като,че ли провисва.
Добре ли ще е, да я поскъся малко?Някой беше споменал,че с по-къси стрели е по-точен.
С колко дебело монофилно да я привържа към харпуна?
Харпуна е 90 см.,а стрелата 6 мм.,на 130 см.Струва ми се дълга и когато е извадена от харпуна,като,че ли провисва.
Добре ли ще е, да я поскъся малко?Някой беше споменал,че с по-къси стрели е по-точен.

Стрела трудно ще скъсиш, заради самия метал. Остави я засега така и си пуцай на воля. А за монофила, аз съм с 1,5 мм.но някой колеги знам че слагат и 1, 2 мм.
Пашата обича смелите.
Зависи от харпуна - дали е със затворена или отворена глава. Предполагам, че твоят е със затворена глава. Ако скъсиш стрелата, няма да и виждаш върха и вероятно по-трудно ще се прицелваш. Личен опит. Ако е с отворена глава, може да пробваш да я скъсиш 10-15 см, ама както каза Златко, трудна работа, особено поставянето на контрата. Ако е с алуминиева тръба, може да сложиш някакъв водач по средата. Така ще намалиш вибрациите след изстрела, съответно ще повишиш точността. Това е за ластици 16-18мм.fishermann2 написа:Имам въпрос за стрелата на по-дългият ми харпун.
Добре ли ще е, да я поскъся малко?Някой беше споменал,че с по-къси стрели е по-точен.![]()
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Харпуна е със затворена глава и сега му смених ластиците с черни 14 мм. от по-твърдите,защото оригиналните му си бяха такива.Сега мисля да му прекарам още един чифт 14-ки през главата.Така,като са два по-тънки и по-лесно ще го зареждам,но вие пак си кажете...Ластиците поне лесно се сменят.ildobrev написа:Това е за ластици 16-18мм.fishermann2 написа:Имам въпрос за стрелата на по-дългият ми харпун.
Добре ли ще е, да я поскъся малко?Някой беше споменал,че с по-къси стрели е по-точен.![]()
Според мен стрелата е тънка за 2х14. Не знам дали и харпуна няма да се натовари много. Само един чифт от 14 мм пък ми се струва слаб. По-добре един чифт 16 - 18 мм.
Между другото - какъв ти е харпуна?
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
ildobrev написа:Според мен стрелата е тънка за 2х14. Не знам дали и харпуна няма да се натовари много. Само един чифт от 14 мм пък ми се струва слаб. По-добре един чифт 16 - 18 мм.
Ами аз,преди малко си купих вече втори ластик.Утре,ще пробвам с единия и ако не ме устройва,слагам и втирия.
Дали ще е слаб единия,ще оставя рибите да говорят.

Харпуните ми са български от Своге...

Тогава ми казаха,че са правени по френски лиценз от състезатели по подвиден риболов от Русе.Нямат пета на дръжката.Тогава такива екстри по харпуните нямаше.