Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Bero
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Bero »

За два дни (събота и неделя) на Тараторското - само десетина костурчета и 2 уклейчета на шарен червей. Активизираха се основно сутрин, докъм дест. На шаранджийската въдица - нищо. Третата въдица беше също на дъното, с грозд земен червей. Там се обади нещо на няколко пъти, но вероярно дребосък. Доколкото разбрах в това време колеги са извадили (с лодка) приличен сом, а други - няколко толстолоба.
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

На Хераково таксата си е 10лв. на пръчка. Преди повече от месец бяха обявили,че ще правят "ПОКАЗНО" пускане на риба-аджиба вижте, че зарибяваме. Не разбрахме, че пускат риба докато не дойде едно от момчетата които събират таксите. Цялото ПОКАЗНО беше да се мине с лодка през язовира и където има рибари да се исипе около една кофа ШАРАН /600-700гр. парчето /. Направо да ти е кеф да си дадеш парите. После ходих още един път /писах по-напред във форума/ - само каракудки. То така си беше и миналата година но нямаше рекетьори. Вече съм го отписал. Ходя си по баластиерите около София- резултата е същия, с тази разлика , че не ти събират такси и си ловиш с 2 пръчки като редови въдичар-само с билет. А дали ще хванеш нещо или не -Божа работа. :drinkers:
chelebiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от chelebiev »

Здравейте, колеги. Някой има ли информация за Братушково. Благодаря предварително!
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Здравейте колеги, някой има ли представа какво се случва с язовир Борика? Последното което чух за него беше, че арендатора на Веринско го е взел, и ще го ползва само за развъдник, чудя се дали още е така.
dankedanke
новобранец
новобранец

Мнение от dankedanke »

hristotihov написа:В събота на Суходол пуснаха малко пъстърви. Явно още им е топло, щото обикаляха дезориентирани по брега и на пипнаха цял ден.
a има ли раздвижване на тези готини кленове които се ловяха миналата година по това време
slavista
новобранец
новобранец

Мнение от slavista »

Здравейте!
Търся някъде около София да отида на платено , но само пръчката да се плаща .. Ако извадя нещо е идеално :) Къде има раздвижване
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

slavista написа:Здравейте!
Търся някъде около София да отида на платено , но само пръчката да се плаща .. Ако извадя нещо е идеално :) Къде има раздвижване
Суходол,Казичене,Враждебна -777 има и други но тези са най посещаваните
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

сомчо написа:Здравейте колеги, някой има ли представа какво се случва с язовир Борика? Последното което чух за него беше, че арендатора на Веринско го е взел, и ще го ползва само за развъдник, чудя се дали още е така.
Язовира е източен.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Здравейте колеги, искам да попитам някой има ли актуална информация за Казичене платеното - каква е таксата на въдица, каква риба има и дали се храни активно. Интересувам се и от малкото язовирче което е между Панчарево и платеният на панчарево. Благодаря ви предварително.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

dankedanke написа: a има ли раздвижване на тези готини кленове които се ловяха миналата година по това време
Още не, и аз ги чакам :wink: но още е топло, миналата година беше голям студ по това време. Има много дребосък и е невъзможно да се стреля бял червей. Посрещат го моментално на повърхността и нищо не стига до дъното. Преместих се на дълбоко за да избегна дребосъците, но слизат и на 3 метра дълбочина. Трябва да захладнее да се "дръпнат" малко и да отворят терена. Кефалите трябва да повръщат бял, като ги извадиш, дъното да е килим от червей, иначе няма да се съберат.
нямам живарник
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

glmv написа:Интересувам се и от малкото язовирче което е между Панчарево и платеният на панчарево. Благодаря ви предварително.
Когато съм минавал от там винаги има рибари, повечето пенсионери. Питал съм какво са хващали и всеки път ми казват нищо. Преди няколко дена пак минах от там и пак никой нищо не беше хванал. Гьолчето изглежда добре обрасло с папури и има къде да се крие рибата. Пробвай ако искаш и сподели тука как е полоението
dankedanke
новобранец
новобранец

Мнение от dankedanke »

hristotihov написа:
dankedanke написа: a има ли раздвижване на тези готини кленове които се ловяха миналата година по това време
Още не, и аз ги чакам :wink: но още е топло, миналата година беше голям студ по това време. Има много дребосък и е невъзможно да се стреля бял червей. Посрещат го моментално на повърхността и нищо не стига до дъното. Преместих се на дълбоко за да избегна дребосъците, но слизат и на 3 метра дълбочина. Трябва да захладнее да се "дръпнат" малко и да отворят терена. Кефалите трябва да повръщат бял, като ги извадиш, дъното да е килим от червей, иначе няма да се съберат.
мерси колега за инфото :D
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

chirusa_bg написа:Язовира е източен.
Благодаря, а имаш ли представа дали пак ще бъде развъдник, или ще го пускат за риболов?

glmv написа:Интересувам се и от малкото язовирче което е между Панчарево и платеният на панчарево. Благодаря ви предварително.

Лятото имаше палатков лагер, хвърляха на дъно за шаран, но дали са хванали нещо не знам.Иначе преди години се беше спукала дигата между него и платеното, и би трябвало да са влезли риби от там.Пробвай на спининг, много е вероятно да закачиш някоя щука.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Борика беше пуснат и тази година.
Според пазача е източен, за да изловят дребните шаранчета и да ги преместят в садки.
Другата година щяли да зарибяват пак.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BV »

В събота се разходих отново до платеното гьолче на Бистрица. Лових от 9 до около 14:30
Резултата - редки риби и много екшън :mrgreen:
Първо се обади голо шаранче на фидера около 1-1,3кг.
Реших да заметна и директната карбонова 6-ца (не е оластичена), чудейки се каква линия да построя... Реших се с 0,20 основно, плувка грам, повод 0,13 старо влакно с тест 2,9-3кг около 35-40см и кука орловка 10-ка.
Хвърлих аз на две царевици, легнал с повода на дъново (не ми се занимаваше и го оставих така - на около 2,7м дълбочина) хвърлих две шепи царевица около плувката и гледам за стойка, гледам - оказа се, че съм я забравил дома :finga: Викам ще го потопя във водата половината, а отзад ще сложа едно чаталче, ей така - колкото да не е на земята. "Настаних" го така едно хубаво и седнах между директния и фидера. Фидера от дясно, директния от ляво.
Гледам ту едната, ту другата и нямаше и две минутки откакто бях "настанил" директния и го отгледах... изниза се с 15-20км/ч у водата :bear: Алеле, майко си викам, как ще е вадя сега тая пръчка, от там вади фидера, взимай кепа, добре, че е с дълга телескопична дръжка и търчи на мостчето (минава през средата на гьола). За щастие и диването на там се беше запътило с директния та се срещнахме и с помощта на един колега, който ме съжали гледайки ме как се правим на клоун след 5 минутки борба го кепнахме - диваче между 1,8-2,0 кг.
Следва дълга почивка откъм кълване и на фидера и на директния, ама то с тоя цирк къде го допуснах да се случи и идващите туристи на почивка нямаше как. И така до 12:30 след непрестанно методично подхранване, леко потапяне на плувката с минимално водене, все още със същата "стойка" на директния, ама тоя път ръката на пръчката и очите в плувката.
Засечка... и си викам, а това шаранче ще е около кило макс или някоя по-едра каракуда.
След секунди докарах рибата на около 3,5-4 метра от брега и тогава рибока откачи пляс с опашката - ляво, дясно, вътре, надолу към дъното, ляво, дясно по-навътре, по-надолу към дъното. Веднага разбрах, че е амурче, въпреки че дотогава не бях закачал такава риба. Викам си това нещо ще скъса повода, а аз все още не го и напъвам. Изпотих се, обаче след около 7-8 минутки борба същия колега, с който вадихме директния и дивака от водата ми го кепна - 2,7кг бял амур на директен карбонов телескоп, без ластик и със старо влакно 0,13. Та да ви се похваля - това ми е най-голямата риба която съм хващал! :drinkers:
Ето и снимките:
Изображение
Изображение
Изображение
:idea: Събирайте си боклуците след риболов! :idea:
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”