Спинингов / Мухарски Елек

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Re: Спинингов / Мухарски Елек

Мнение от A.S.H »

Павел Иванов написа: ...Това във варианта "за целия ден" е актуално само във варианта ако си събирал редовно точки от "ЕКО" и накрая си си взел на тънкъна читави ранички с термо джоб :D Не друго ами "заледеното" шише в нормална раница , е "заледено" преко сили до двайсетина минути как го напече слънцето :mrgreen:...
При мен това лято нямаше проблем да остане лед в шишето (точно в раничката на ташев) и до ранния следобед като излета почва в 7:00 ч. сутрин, но може и да е защото газя постоянно или пък тялото ми държи хладно на шишето :mrgreen:
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Павел Иванов написа:Коле....
както са досещаш ше си спестъ мазохизъма да ти обяснявам кое кво и що не ти е верно в съжденията
най малкото щото вече не веднъж съм го правил по въпроса с елеците/раниците
носи си "балансирания-хипервентилиран-елек-на-симмс" със здраве :D
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ми Коле то и няма смисъл :wink: Най-малкото че моят период с раниците го преживях преди години , минах през какви ли не , докато ти правиш сал едностранчива съпоставка от ранният му юрски период :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Ползвам раницата на Ташев,и към края на деня почва да ме боли гърба,а нося само кило- две в нея.
Остави само стъпки
nafplio
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nafplio »

Ако ще е полезно за някой колега , ето малко актуални снимки на ЛумиШиманото :lol:
http://imageshack.us/a/img84/5126/dsc032871600x1200.jpg
http://imageshack.us/a/img513/3315/dsc0 ... 0x1200.jpg
http://imageshack.us/a/img838/6805/dsc0 ... 0x1200.jpg
http://imageshack.us/a/img850/2764/dsc0 ... 0x1200.jpg
http://imageshack.us/a/img525/4159/dsc0 ... 0x1200.jpg
http://imageshack.us/a/img31/3531/dsc032911600x1200.jpg
http://imageshack.us/a/img854/9210/dsc0 ... 0x1200.jpg
http://imageshack.us/a/img402/7636/dsc0 ... 0x1200.jpg

п.п. Към Г-н модератора , ако счита поста ми за против правилата на форума - моля за 'гума' на поста ми !

Успех на колегата
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Да ви се чуди човек на акъла , да ходите с раница на спининг :roll: раницата е за туризъм :lol: Кога ще я свалям да вадя примамки, като съм насред реката :roll: и като се знам какъв съм, сигурно ще удавя и някоя кутия през това време :twisted: . За това хората са измислили елека, не че моя тежи по-малко от раница де :oops:
ionko topalov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ionko topalov »

Ми, то за много от нас, риболова на спининг е свьрзан с туризьм :lol: .
Аз не ходя на реката пеша, нито с колело. Нося раница която е доста
обемиста. Правя преходи над 5-6 часа. :wink: Вярно е че гьрбьт се
се обажда още на реката, ама си траем. :mrgreen:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Добре де , на мен лично въобще не ми става ясно какво толкова има да влачи човек при еднодневен излет на спининг или муха :roll: Верно че примерно навремето влачех раница с около шест/седемстотин воблера и незнам колко блесни в нея , ама ми мина :lol: Инак максимума от пет кутишки препълнени с примамки и шише вода си е повече от предостатътчно за пет-шест , часов излет . Това поне е моето си виждане де :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
ionko topalov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ionko topalov »

Ми, Павка и ти като мене, преди години си хамалувал. :lol: :lol:
Аз като новобранец, си правя някакви заключения.
Но сьм сьгласен на 100 процента че трябва да го практикуваме
за удоволствие. Риболова де. :P
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Имам елек от няКва измислена марка на който всички ципове му "сдадоха багажа". Ама кво ми пука от циповете, важно е да има много джобове...... Сега, като се застуди започнах да го ползвам, че ми топли старата снага :lol:
Инак през лятото в тези горещини елек де се ползва е гадно, лично употребявам една чантичка на Адидас която побира две малки кутии с примамки.. и наметната през рамо ми е супер удобна - кога замятам ми е зад гърба, а кога искам да сменя примамка я издърпвам, вадя, прибирам и така....

п.п. Сега вече идвайки джиговото време си носим ръчния куфар със силиконови примамки и глави.... и елек не е нужен, а по скоро топли дрехи.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Елека го захвърлих откакто си взех раница на Рапала.Много удобен атрибут-с едно движение кутиите идват на гърдите , отваря се като масичка и най- важното ръцете са свободни.В работно положение се намира на гърба и не пречи.Малка е ,а събира доста неща.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,ма давайте в разбиранията си някак по-младежки и някак си по-демократично :lol: Като прочетох това,на П.И. за 5-6 часовия излет,даже ме заболяха бъбреците от смях :lol: Сори,апапи,няма значение дали ще хвана риби и даже дали ще ми кълват,но моите излети са "от тъмно до тъмно".Това означава,през зимата,в 07.30ч вече да си на набелязания бряг-започват движения със спининга и по брега до 17.00 поне.През лятото -няма такива компромиси -на брега от 05.15 с всичките му фитнес,паркур,кунг-фу и спининг движения до 21.30 часа.За това без раница, плюс елека, не мога-кат съм си замъкнал гъза там,си поемам всички рискове -в мнението си съм обяснил по-нагоре какво влача в раницата,аз си знам нуждите и условията,по тези въпроси не приемам никакви съвети и критики.Всичко е разчетено за случай,в който може да си счупиш крайник,на мястото да няма обхват за тел.връзка /при нас тук има колкото си искате такива места /,та...Щото,както и да го анализирам,последните ми 10 месеца с чисто спинингови излети,са и най-рискови ,а тва ми вкарва много жувот :) ,независимо че ми поддържа некои хронични заболявания :lol:
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Само с елек става, но когато се лови 4-5 часа и се ползва собствен транспорт, мисля аз. В противния случай без раница не става.
Понастоящем ползвам и елек, и раница, щото първо разходките ми са от към 7 и нещо до 15-16 ч., а и нямам кола, та се мъкна с обществен транспорт. Като си обуя ботушите, маратонките отиват в раницата, която освен това ми събира бутилка вода, сандвичи, някаква дреха, която събличам по някое време и няколко дреболии. В елека пък е всичко, свързано с риболова и джобовете му са доста пълни. Няма вариант без раница при мене. :)
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Vid написа:Имам елек от няКва измислена марка на който всички ципове му "сдадоха багажа". Ама кво ми пука от циповете, важно е да има много джобове...
Mислех по същия начин, докато Панега не си "позна" една кутия с около петдесет воблера. :lol: Не, че и в момента , воден от мързел, не ги оставям разкопчани...

Ето на долната снимка се вижда как палаво наднича едната ми кутишка от джоба(и се окъпа накрая, съвсем очаквано :D ):

Изображение
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Иче, в твоя случай, както и при Станко и дома да ги оставите пак ше намерите начин да ги удавите :lol: :lol: :lol:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”