Толстолоб на грах

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Толстолоб на грах

Мнение от joro1973 »

И за да изчерпим постните захранки и стръв - чували ли сте за този метод? Някога са ми разказвали, но не съм видял колега, който да каже - "да! хванах толстолоб на грах!"
колкото повече вали, толкова повече вали
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

хехе, чували сме и сме виждали и даже сме ловили толстолоб на грах - на канала от консервената фабрика във Видин (Варовия възел) преди много много години. После стана модерно на хляб да го ловим, а сега напълно изчезна тая риба ...
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Да, Крики отново е прав! Навремето наистина грахът беше доста използвана стръв на въпросния "Варов възел", защото там се изливаха водите от консервния комбинат на града, а с тях огромно количества грах, домати, зелен боб и какви ли не зарзавати. И рибата си хапваше подобни салати съвсем редовно. Освен толстолоба по онова време на грах се ловяха и трофейни мъздруги от порядъка на 2-3 кг... След това дойдоха други времена, в които учудващо толстолоба се задържа на въпросното място благодарение на обилното количество водорасли в устието на канала, но започна да кълве на хранилка с хляб и единична кука стиропор. А сега го няма никакъв...
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Имам познати, които дарачат толстолоби по 14-16 кг, но за мен това не е риболов - няма тръпка!
колкото повече вали, толкова повече вали
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”