въдица за щука как и какво ми трябва!

Модератор: sapuna

Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

въдица за щука как и какво ми трябва!

Мнение от shtukaro »

Значи ше хода за щуки тия дни и ще си взема две въдици,та въпроса ми е как да ги направа?решил съм едната да ми е на блесна а другата на какво давайте предложения и описвайте какво ми трябва и как точно се прави!Давайте мнение до утре към 13 часа :Д че тогава ше ходя да си купувам нужните принадлежности предлагайте хубави блесни че баща ми черпи :П 8)
Рибите най-често стигат до брега казват ми здрасти и заминават :P
FishBone
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от FishBone »

Ми виж от 4-5 месеца практикувам спинниг и само на това ловя сега но , преди да започна с спиннинга бях за щука с тапи Значи монтажа е зимаш от магазина една тапа (голяма плувка) зимаш метален повод троика бяла защото са по отворени и рибе ! Линията се прави по следния начин тапата нанизваш на основното после на 30 сантиметра от нея вързваш повода възел си избери сам и после закачаш троиката и така рибето закаш под гръбната перка наи мноо издържат и играта им е неуписуема , същд така не хвърляи силно защото рибето се къса и далбочина не повече от 20-25-30 сантиметра от тапата тя е неподвижна . Тва е ако има нещо питаи ! И знаи наи-малко 0.35-0.40 влакно монофил или плетено 0.25
Rapala vs UglyDuckling
Аватар
Coldeye^
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Coldeye^ »

Тъй като още се броя към начинаещите не знам много за риболова на щука.Ходил съм два пъти,единия от коите беше невероятен.Значи едно от най-важните неща е да имаш метален повод.Колкото до блесна по-добре на рибка,хваната от водоема с директен например.Друго-вирбел против усукване,отваряш ухото на вирбела и вкарваш там куката(тройка),а горноя краи бръзваш кък основното влакно.За предпочитане е и тапата.
От мене толкова,надявам се да съм бил полезен с нещо и НАСЛУКА!!!
Нека запазим България чиста за нашите деца!
Изображение
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Ами,пич,начина е същия,който колегата ти описа,само че аз слагам и олово-подвижно м-у металния повод и вирбела и рибата-таранка я бода над гръбната перка,а дълбочината е мин.50 см.за макс. 1.5 м.
nqmawe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nqmawe »

Ако ще ловиш но тапа закачи рибето пъро през гръбната перка и после я премоши куката през опашката (някаде по средата) .Винаги така правя и няма откъсване на рибката :) Дано съм ти бил палезен :!: :!: :!:
cyk cyk edna sled druga
Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Мнение от shtukaro »

мерси на всички за съветите!Днес си направих списъчето и утре отиам на пазар 10x сички!Неразбрах само 30 см от плувкат не е ли малко и задължително ли да е неподвижна неможе ли със стоперче и от онез плувки?
Рибите най-често стигат до брега казват ми здрасти и заминават :P
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

може и с подвижна плувка/тапа,ако искаш по-голяма дистанция на замятане,но щуката се върти около шавара и няма смисъл,а и неподвижната плувка е по-чувствителна!за много бистра вода аз наместо тапа ,слагам голямо булдо!повода може и да е по-дълъг от 30см,но повече ,ще се усуква рибето!понякога режа част от перките на рибките,не че има по-голям ефект,но като ранена,рибката плува по-хаотично,някак!:)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”