Стръв и захранка

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
viko0091
новобранец
новобранец

Re: Стръв и захранка

Мнение от viko0091 »

Мерси много колеги! Поздрави!
gogo_t
новобранец
новобранец

Мнение от gogo_t »

Честно казано не знам защо наистина злобеете по този начин иска да си носи картоф да си носи ( има хора който хващат на това ) за салати и не знам си какво няма да говоря като не искате да пишете или да помогнете не деите ! идеята ми е че почти никой не одговори конкретно на питането а само пълни темата с глупости. Въпроса за степчето беше добър но аз не съм пробвал и не мога да ти отговоря.Наслука !
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Защото със Степ няма да стане, затова не са отговорили.Едно пакетче е предвидено за 2л. вода и като метнеш стръвта във водата, веднага се отмива. Диповете, които струват много повече пари са на маслена основа, за да се задържи аромата във водата по-дълго време.
Не разбрахме какъв е резултата от излета на колегата.
gogo_t
новобранец
новобранец

Мнение от gogo_t »

Е това е нещо съвсем друго мнение което може да помогне вече ;) истината е че чета за много хора който си ароматизират царевица с СТЕП но слагат един цял степ в малко бурканче с царевица за стръв не съм пробвал и не знам дали помага !
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Ароматизирайки със Степ, разчиташ на случайното му действие, а не на солидната подготовка.Степчето може да има ефект само до колкото боядисва стръвта и при подаването й във водата се образува временна мътилка, която може да привлече риба. Но ако искаш да заложиш на сигурно, трябва да използваш Дип или атрактант.Друг е въпроса, че по сезони и водоеми работят различни аромати.В много от случаите най-доброто си е сладката царевица от консерва, а в някои от дивите водоеми накината и леко вкисната.
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Тършувах из старите тефтери и намерих дип за картофите :D .

50мл. глицерин
50мл. чист етилов спирт(96%-ен)
щипка захар
майоран(подправка) колкото може да поеме разтвора.

Всичко това се слага в шише и се затваря. Оставя се да преседи 14 дена, като се разклаща периодично.Отделно се прави гъст захарен сироп. На водоема дипа и сиропа се смесват в съотношение 1:1.

Тук ми идва на акъла, че в сиропа може да се сложи степче или аромат някакъв :D .
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
Veselin_fish
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Veselin_fish »

Щом диповете са на маслена основа не може ли да се сложи едно степче в олио от гроздови семки (защото няма собствен аромат) или може би в слънчогледово?

П.С. Преди да ме нападнете предупреждавам че питам и само това ми дойде на ума.
Нека опазим водоемите ни чисти. Моля, събирайте си боклуците!

30184 Изображение
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Аз не съм пробвал, защото ми е по-лесно да си купя готов Дип.Пък и мога да си подбирам ароматите.Обаче колега в друга тема коментира, че много от производителите използват фъстъченото масло, но истината каква е ... Има и друго обстоятелство - слънчогледовото масло не се разтваря във водата и има вероятност като по-леко да изплува на повърхността като малко петънце. Всеки експериментира и прилага онова, което му дава резултат.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”