Платика - 62 см с тегло 3 кг и 100 грама

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Не бе 5 кила, и ние завиждаме благородно, ама аз от дете ходя на тоя водоем, и до сега съм виждал всичко да ловат там , но не и платика. Мисълта ми е , че колегата сигурно го бърка с Челопечене и ако обясни местото къде е и как се стига до водоема ще видите че съм прав :wink: :wink:
aide nasluka
Аватар
sugarpup
новобранец
новобранец

Мнение от sugarpup »

Отново повтарям ,Че мястото е Чепинcи-Чепинcкaта кариера.А относно наименованието,така се казва рибата,няма знаЧение от къде е хваната! :лол:
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

maver13 написа:Абе некой платика на Чепинци хващал ли е?? :smt017
Не съм и чувал :?
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

TRANSKI RIBAR написа:
maver13 написа:Абе некой платика на Чепинци хващал ли е?? :smt017
Не съм и чувал :?
И аз .... На Чепинския гьол платики няма ... ма и девериги няма , което е местното наименование на дунавските платики ! На Негованския също ги няма ! Имаше ги на Челопечене , мястото е близо , но колегата държи да е Чепинци :P :idea:За мене инфото му , е меко казано недостоверно :evil:
martin78
новобранец
новобранец

Мнение от martin78 »

Аз съм от Х.Димитър и доста често съм на Негован или на Чепинци та като деца доста често фащахме платики на ЧЕПИНЦИ но от години не бях чувал някой да хване явно си я има все още просто е много рядка
nasluka
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

martin78 написа:Аз съм от Х.Димитър и доста често съм на Негован или на Чепинци та като деца доста често фащахме платики на ЧЕПИНЦИ но от години не бях чувал някой да хване явно си я има все още просто е много рядка
....бих казал , единствената платика , поне за момента ! Дай Боже да си е запазила популацията от време оно и аз да греша :D :wink: Обаче доколкото знам , и преди платика на Чепинци и Негован не е имало :roll: Около София само на Челопечене !
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Потвърждавам!!! На 31 съм в момента, първия излет на Чепинци ми е сигурно преди 20-тина години. Като ученици ходехме с реис 20 и 22. Ловехме с 4м. руски телескопи :lol: -други немаше в ВГ. От тогава до сега съм посещавал водоема многократно ( харесвам го много) и съм хващал какво ли не: Уклей, Щука, Бяла, Каракуда, Баби, Червеноперки, Лин, Кротушки, Слънчаци :lol: , виждал съм да хващат големи шарани, клен и дори сом НО ПЛАТИКА НИКОГА. Може би Доцента, Кърцата и Диканаров ще си кажат тежката дума. А иначе платиката е огромна и искам отново да поздравя колегата с улова!! :lol: :lol: :smt041
aide nasluka
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Ще чакам с нетърпение инфото от Чепинци :)
Поздрави за улова невероятна платика но пак повтарям там платика не съм хващал и виждал а ходя що годе често :)
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Егати платиката..... :shock: :shock: :shock:
БРАВО!!!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

И аз често съм там дори съм висял с дни на палатка но платика не съм виждал. А другите гореизброени риби съм ги видял и ловил лично без сом. Много ми е съмнителна тая работа иначе платиката е добра без значение каде е хваната.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

maver13 написа:Потвърждавам!!! На 31 съм в момента, първия излет на Чепинци ми е сигурно преди 20-тина години. Като ученици ходехме с реис 20 и 22. Ловехме с 4м. руски телескопи :lol: -други немаше в ВГ. От тогава до сега съм посещавал водоема многократно ( харесвам го много) и съм хващал какво ли не: Уклей, Щука, Бяла, Каракуда, Баби, Червеноперки, Лин, Кротушки, Слънчаци :lol: , виждал съм да хващат големи шарани, клен и дори сом НО ПЛАТИКА НИКОГА. Може би Доцента, Кърцата и Диканаров ще си кажат тежката дума. А иначе платиката е огромна и искам отново да поздравя колегата с улова!! :lol: :lol: :smt041
Колеги,
чак сега виждам тази тема, защото знаете , че през лятото три месеца бях по джендемите, но отговорно ви заявявам:
Колегата sugarpup е прав, че на Чепинци има платика, нерядко трофейна. Преди време едно хлапе извади оттам четирикилограмова платика, а аз лично тази пролет преди да замина лових на директен телескоп дребна платика до шаварите при съоръжението.
Изглежда, че в последните две години след големите наводнения популацията на платика в Чепинци се стабилизира, причината най-вероятно е в измирането на раците, които ограничаваха хранителната база на платиката.
Честито на колегата за трофея!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Браво колега страхотен улов!
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Огромна чиния!Браво и от мен!Някога и на Цонево ги е имало такива...
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Браво :wink:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Аватар
Димитър Янчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димитър Янчев »

Изображение
Браво колега за това чудо от природата а ето и една платика 2 кг. от яз.Искър.
Изображение
Все пак я има, платиката но трябва да я търсим и да си я хванем :lol: :lol:
Успех на всички в търсенето на голямата .................
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”