Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Платика - 62 см с тегло 3 кг и 100 грама
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз .... На Чепинския гьол платики няма ... ма и девериги няма , което е местното наименование на дунавските платики ! На Негованския също ги няма ! Имаше ги на Челопечене , мястото е близо , но колегата държи да е ЧепинциTRANSKI RIBAR написа:Не съм и чувалmaver13 написа:Абе некой платика на Чепинци хващал ли е??

....бих казал , единствената платика , поне за момента ! Дай Боже да си е запазила популацията от време оно и аз да грешаmartin78 написа:Аз съм от Х.Димитър и доста често съм на Негован или на Чепинци та като деца доста често фащахме платики на ЧЕПИНЦИ но от години не бях чувал някой да хване явно си я има все още просто е много рядка

- maver13
- вече хвърля и на тежко
Потвърждавам!!! На 31 съм в момента, първия излет на Чепинци ми е сигурно преди 20-тина години. Като ученици ходехме с реис 20 и 22. Ловехме с 4м. руски телескопи
-други немаше в ВГ. От тогава до сега съм посещавал водоема многократно ( харесвам го много) и съм хващал какво ли не: Уклей, Щука, Бяла, Каракуда, Баби, Червеноперки, Лин, Кротушки, Слънчаци
, виждал съм да хващат големи шарани, клен и дори сом НО ПЛАТИКА НИКОГА. Може би Доцента, Кърцата и Диканаров ще си кажат тежката дума. А иначе платиката е огромна и искам отново да поздравя колегата с улова!!

aide nasluka
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги,maver13 написа:Потвърждавам!!! На 31 съм в момента, първия излет на Чепинци ми е сигурно преди 20-тина години. Като ученици ходехме с реис 20 и 22. Ловехме с 4м. руски телескопи-други немаше в ВГ. От тогава до сега съм посещавал водоема многократно ( харесвам го много) и съм хващал какво ли не: Уклей, Щука, Бяла, Каракуда, Баби, Червеноперки, Лин, Кротушки, Слънчаци
, виждал съм да хващат големи шарани, клен и дори сом НО ПЛАТИКА НИКОГА. Може би Доцента, Кърцата и Диканаров ще си кажат тежката дума. А иначе платиката е огромна и искам отново да поздравя колегата с улова!!
![]()
![]()
чак сега виждам тази тема, защото знаете , че през лятото три месеца бях по джендемите, но отговорно ви заявявам:
Колегата sugarpup е прав, че на Чепинци има платика, нерядко трофейна. Преди време едно хлапе извади оттам четирикилограмова платика, а аз лично тази пролет преди да замина лових на директен телескоп дребна платика до шаварите при съоръжението.
Изглежда, че в последните две години след големите наводнения популацията на платика в Чепинци се стабилизира, причината най-вероятно е в измирането на раците, които ограничаваха хранителната база на платиката.
Честито на колегата за трофея!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- разбира нещата
- Димитър Янчев
- ще става разбирач