Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли смисъл?!
Модератор: dantho.mihov
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Re: Има ли смисъл?!
franky написа:Ха, май ставаме свидетели на нова скоропоговорка : Снобът вика "дръжте сноба!"кирил великий написа:Ха, намек имало! Направо ви казвам: - Сядайте да учите българския правопис! Въпрос на самоуважение и уважение е. Особено за модератори, което значи "регулатори". Какъв регулатор ще си между пишещи на български език хора, като си на ниво четвърти клас в граматичната подготовка?! Форумът може и да не е ЗА български език, ала е НА български език и това задължава...butnik:Имаше намек за правописа
Основният проблем на този форум определено не е правописа, а комплексите на разни потъпкани индивиди, страдащи от липса на реализация в реалния живот и търсещи такава в киберпространството.
Не мога да си преценя сам познанията по български език, но и да са недостатъчни, изобщо, ама изобщо не ми дремеВършат ми работа за дейностите, с които се занимавам и са ми напълно достатъчни. С прости думи, чувствам се добре в кожата си, което изобщо не може да се каже за недоклатените хейтъри, серящи навсякъде. Предполагам, че по подобен начин се чувстват и всички нормлани потребители на форума, чиято цел е да се забавляват, а не да се натовартват, за разлика от вас

- кирил великий
- разбира нещата
Не мога да си преценя сам познанията по български език, но и да са недостатъчни, изобщо, ама изобщо не ми дреме
Ама естествено. Не съм си и помислил друго. Все пак горните брътвежи сте ги написали горе-долу грамотно, за разлика от някои други участници.
Когато източник на годост за един човек е ЕДИНСТВЕНО годината на производството и цената на тоягата му, с която ходи за риба, това е СНОБАРИЯ. Когато източник е начинът на общуване на родния му език, тогава говорим за самоуважение и уважение!
Последно промяна от кирил великий на Пет Сеп 21, 2012 9:18 am, променено общо 2 пъти.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Ебаси...
Четох, четох всички постове... Ебаси философската тема!
Седя и се чудя
кое е било първо - "белия червей или мухата"

Четох, четох всички постове... Ебаси философската тема!

Седя и се чудя

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- кирил великий
- разбира нещата
Четох, четох всички постове... Ебаси философската тема!![]()
Точно такава е - философска. Етическа тема

Нима е лошо във форум за риболов да присъстват такива теми? Риболовът с въдица като процес няма ли нещо общо с философията в живота? Тази тема, обявена в началото категорично от група участници за абсолютно безсмислена, събра 65 мнения. Защо ли? Ами защото е важна и смислена.
-
- научил се да хвърля
кирил великий написа:Четох, четох всички постове... Ебаси философската тема!![]()
Точно такава е - философска. Етическа тема![]()
Нима е лошо във форум за риболов да присъстват такива теми? Риболовът с въдица като процес няма ли нещо общо с философията в живота? Тази тема, обявена в началото категорично от група участници за абсолютно безсмислена, събра 65 мнения. Защо ли? Ами защото е важна и смислена.
+
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Събра 65 мнения, щот засегна егото на българина
И по-точно, финансовия му комплекс и редица други ценни качества.
В началото беше безмислена, защото е смешно да се твърди, че нещо по-качествено, по-технологично и по-ефективно е безмислено. Никой не отрича, че някои индивиди парадират с такива блага на техниката, без дори да могат да ги използват, но не може покрай тях да опират пешкира всички притежатели на скъпи такъми.
Като изключим реалните нужди, всяка материална придобивка има смисъл за притежателя й, след като е щастлив от заприходяването и използването й. Ако последното е резултат на нечовешки лишения и след това угризенията надделяват над задоволството, явно няма смисъл. Има смисъл и когато хобито е толкова важно за практикуващия го, че лишенията си заслужават и той не съжалява за тях. Така достигаме до извода, че за смисъл не може да се говори генерално. Смисълът, не само в риболова, е нещо строго индивидуално. Дори самият риболов е абсолютно безмислен за мнозина.
Изниква въпросът дали тази тема има смисъл
Явно има смисъл за практикуващите онанизма, наречен философия. Но определено няма смисъл за модераторите, върху които се изсипва резултатът от тази дейност 

В началото беше безмислена, защото е смешно да се твърди, че нещо по-качествено, по-технологично и по-ефективно е безмислено. Никой не отрича, че някои индивиди парадират с такива блага на техниката, без дори да могат да ги използват, но не може покрай тях да опират пешкира всички притежатели на скъпи такъми.
Като изключим реалните нужди, всяка материална придобивка има смисъл за притежателя й, след като е щастлив от заприходяването и използването й. Ако последното е резултат на нечовешки лишения и след това угризенията надделяват над задоволството, явно няма смисъл. Има смисъл и когато хобито е толкова важно за практикуващия го, че лишенията си заслужават и той не съжалява за тях. Така достигаме до извода, че за смисъл не може да се говори генерално. Смисълът, не само в риболова, е нещо строго индивидуално. Дори самият риболов е абсолютно безмислен за мнозина.
Изниква въпросът дали тази тема има смисъл

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Дали има смисъл ами има-ще продължавам да си ловя с хубави такъми и ми е през дедовия кой какво ще си мисли за мен-сноб ли съм или уважавам хобито си и самия себе си.А колкото за правописа-там където съм учил държаха на друго,най-малко на уроците
имахме двуразови тренировки всеки ден,на кой му е пукало за правописа

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ако е тръгнал да избива такъми и захранки сигурно няма смисъл за него да купува хубави 

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Безумно е да се мисли за избиване на такъми.
Тези, които на поменти си го мислят, нека се подсещат за всички останали хобита, при които абсолютно нищо не се хваща, а голяма част от тях са по-скъпи за практикуване от риболова.
Между другото, притежаването на такъми е част от хобито, а не само средство за практикуването му. Така че, е напълно разбираемо защо някои колеги притежават голямо количество скъпи такъми, някои от които даже не използват. Съществуват маса хобита, при които се събират много по-ненужни неща.
Някои събират скъпи такъми, други антикварни, трети ги изработват собственоръчно, това прави хобито ни по-разнообрано. Тези, които се ограничават само в ловенето на риба, без значение на такъма, само губят. Риболовът не е само замятане и вадене на риба, а нещо много по-цялостно - колкото повече дейности и познания обхваща, толкова по-приятно е за практикуващия.
И да, тези неща донякъде са зависими от финансите, но кое в съвременния живот не е?
За тези, които не разполагат с достатъчно финанси, има и евтини варианти - изработка на примамки, плувки, тежести, реставриране на стари такъми. Според някои, в това също няма смисъл, но както писах в предишното си мнение, смисълът е нещо строго индивидуално
Тези, които на поменти си го мислят, нека се подсещат за всички останали хобита, при които абсолютно нищо не се хваща, а голяма част от тях са по-скъпи за практикуване от риболова.
Между другото, притежаването на такъми е част от хобито, а не само средство за практикуването му. Така че, е напълно разбираемо защо някои колеги притежават голямо количество скъпи такъми, някои от които даже не използват. Съществуват маса хобита, при които се събират много по-ненужни неща.
Някои събират скъпи такъми, други антикварни, трети ги изработват собственоръчно, това прави хобито ни по-разнообрано. Тези, които се ограничават само в ловенето на риба, без значение на такъма, само губят. Риболовът не е само замятане и вадене на риба, а нещо много по-цялостно - колкото повече дейности и познания обхваща, толкова по-приятно е за практикуващия.
И да, тези неща донякъде са зависими от финансите, но кое в съвременния живот не е?
За тези, които не разполагат с достатъчно финанси, има и евтини варианти - изработка на примамки, плувки, тежести, реставриране на стари такъми. Според някои, в това също няма смисъл, но както писах в предишното си мнение, смисълът е нещо строго индивидуално

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Ако знаеш колко много хора има които им е доста тъпо докато дойде момента в който са си избили такъмите, бензина и захранките и след това вече им се появява усмивка на лицето.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
AL KAPONE написа:...Седя и се чудякое е било първо - "белия червей или мухата"
На баба ти фърчилото

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Павел Иванов написа:AL KAPONE написа:...Седя и се чудякое е било първо - "белия червей или мухата"
На баба ти фърчилото![]()
![]()
![]()

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
-
- кандидат преподавател
А кой е бил пръв - Ал Капоне или полицаят ?
-
- вече хвърля и на тежко
Първото.INCUBUS написа:А кой е бил пръв - Ал Капоне или полицаят ?
Всеки заслужава уважение, само ако спазва правилата!next4y написа:
Така че следващият път когато видите някой дядо със скъсани дрехи и стари пръчки, вместо да му се подигравате дайте му малко захранка, червеи или от каквото там има нужда, защото въпреки възрастта и малката пенсия хората все пак отделят по някой лев за старата страст - това заслужава уважение!!
Не съм от "заможните рибари", ловил съм и с делфина и с руските жълти телескопи, а днес - 28 години след първия ми риболовен излет си купих Браунинг мач, без да се хваля. Срещал съм доста дядовци и младежи, на мнозина от тях съм давал и куки и стръв и с колата съм ги возил до домовете им, НО няма да дам и сантиметър корда на някой, който ми каже, че щом е закачено отива в тигана, на някой който ми се смее, че пускам 40 см сомче и, че го мажа с антибиотик на прободенотоили или разни примати, които ми се карат, че вместо да им давам 800 грамова каракуда, я пускам обратно...рибата ще изчезне много преди приматите да се превърнат в хомо сапиенс....
Mоля, пускайте трофейните и маломерните рибки - те го заслужават !