Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли смисъл?!
Модератор: dantho.mihov
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Има ли смисъл?!
Не можах да намеря подходящ раздел за темата и затова я лепнах тук..
Много от риболовците, които ловят с маркови въдици, макари , куки и др. смятат нас - хората , които ловим с обикновени принадлежности за някакви идиоти и ни гледат с надсмешка..
Но рибата не я интересува каква ти е въдицата, а каква ти е линията.. Въдицата ти може да е най - модерната , но да не ловиш нищо, а дядото до теб с пръчките от преди 50 години да ги скъсва..
За макарите има известен спор, тъй като ако ловиш с някоя калпава макара може да те предаде в най- важният момент, но аз си ловя с Делфинчета и никога до сега не са ми правили проблеми..
Шапките и чадърите и дрехите.. Това пък е пълната простотия.. :д Дали чадъра ти или шапката ти ще са на Сенсас или от Всичко по 1 лев, това няма никакво значение .. Единственото им предназначение е да пазят сянка.. Другото е гъзария и много пари за харчене.. Дрехите също няма значение дали ще са ти на Дайва, Адидас или втора ръка.. Рибата я интересува единствено линията..
Така че следващият път когато видите някой дядо със скъсани дрехи и стари пръчки, вместо да му се подигравате дайте му малко захранка, червеи или от каквото там има нужда, защото въпреки възрастта и малката пенсия хората все пак отделят по някой лев за старата страст - това заслужава уважение!!
Това не важи само за възрастните хора , а и за всички останали!
Благодаря , че изчетохте тези редове!!
Много от риболовците, които ловят с маркови въдици, макари , куки и др. смятат нас - хората , които ловим с обикновени принадлежности за някакви идиоти и ни гледат с надсмешка..
Но рибата не я интересува каква ти е въдицата, а каква ти е линията.. Въдицата ти може да е най - модерната , но да не ловиш нищо, а дядото до теб с пръчките от преди 50 години да ги скъсва..
За макарите има известен спор, тъй като ако ловиш с някоя калпава макара може да те предаде в най- важният момент, но аз си ловя с Делфинчета и никога до сега не са ми правили проблеми..
Шапките и чадърите и дрехите.. Това пък е пълната простотия.. :д Дали чадъра ти или шапката ти ще са на Сенсас или от Всичко по 1 лев, това няма никакво значение .. Единственото им предназначение е да пазят сянка.. Другото е гъзария и много пари за харчене.. Дрехите също няма значение дали ще са ти на Дайва, Адидас или втора ръка.. Рибата я интересува единствено линията..
Така че следващият път когато видите някой дядо със скъсани дрехи и стари пръчки, вместо да му се подигравате дайте му малко захранка, червеи или от каквото там има нужда, защото въпреки възрастта и малката пенсия хората все пак отделят по някой лев за старата страст - това заслужава уважение!!
Това не важи само за възрастните хора , а и за всички останали!
Благодаря , че изчетохте тези редове!!

"The more you know, the less you carry"
-
- кандидат преподавател
Re: Има ли смисъл?!
Може да е гъзария,може и да не е -според кесията и приоритетите за харченето на съдържимото в кесията.Съжалявам, разбира се възрастните хора-пенсионери и в частност такива като теб,които се чувстват задължени да повдигат подобна полемика,но и любителският риболов в днешно време стана елитарно удоволствие.По-точно казано,за да се направи един риболовен излет,който да предостави максимум релакс и удоволствие,без значение колко и каква риба ще бъде хваната,съответно пусната или взета,се изисква влагането на сериозни средства.Смисъл има,защото по-скъпите съвременни пръчки,макари,аксесоари и принадлежности,съответно са по-леки и по-качествени,т.е.,чрез тях се постига макс.кеф от риболовния излет и не е задължително да се парадира с цената им.Нито може всеки желаещ да си ги купи,нито може всичко необходимо да се подари на всички мераклии.
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Не съм казал да се подаряват пръчки по 1000 лв., а бели червеи или захранка или някоя кука примерно.. Това, което каза , че трябва да се вложат средства е напълно вярно, но според мен това да се харчат три-четирицифрени суми не е задължително .. Лично мое мнение 

"The more you know, the less you carry"
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Има ли смисъл?!.................
Има, и то голям. Защото както се казва, КЕФ ЦЕНА НЯМА. Уважаващите рибата и природата колеги търсят кефа и душевната чи.ия. За този кеф и тази душевна.... търсят начини за задоволяването им. Маркови такъми, дрехи, оборудване, захранки. Не ги интересува колко риба ще сложат в торбата и как да минат по-тънко или метър. Важно е да се намери рибата и да се надхитри. За тях измеренията са други, мисленето е друго. Докато риболовеца не си промени мисленето и манталитета, си остава обикновен месар.
ПП Едно е да си рибар, друго е СПОРТЕН РИБОЛОВЕЦ.
Има, и то голям. Защото както се казва, КЕФ ЦЕНА НЯМА. Уважаващите рибата и природата колеги търсят кефа и душевната чи.ия. За този кеф и тази душевна.... търсят начини за задоволяването им. Маркови такъми, дрехи, оборудване, захранки. Не ги интересува колко риба ще сложат в торбата и как да минат по-тънко или метър. Важно е да се намери рибата и да се надхитри. За тях измеренията са други, мисленето е друго. Докато риболовеца не си промени мисленето и манталитета, си остава обикновен месар.
-
- и господ не е толокова добър
Какво общо има моето оборудване или на друг колега с бедността на някой. Един човек, когато иска да помогне на някой,то той ще го направи, дали ще има оборудване за стотици или хиляди е без значение. Друг е въпроса,че повечето от тези, уж бедни колеги не заслужават нищо, нагли са, не връщат никаква риба, не чистят след себе си и т.н.
п.п.Относно такъмите, няма човек който да не харесва хубавото

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
snegk написа:Какво общо има моето оборудване или на друг колега с бедността на някой. Един човек, когато иска да помогне на някой,то той ще го направи, дали ще има оборудване за стотици или хиляди е без значение. Друг е въпроса,че повечето от тези, уж бедни колеги не заслужават нищо, нагли са, не връщат никаква риба, не чистят след себе си и т.н.

-
- сериозен играч
Има ли смисъл,като няма значение.next4y написа: Но рибата не я интересува каква ти е въдицата, а каква ти е линията.. Въдицата ти може да е най - модерната , но да не ловиш нищо, а дядото до теб с пръчките от преди 50 години да ги скъсва..
Мдаммм..........Вечната дилема.

цит.Очевидно някои неща нямат смисъл. И понеже като няма значение смисъл има, остава да няма смисъл само когато има значение.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Bethoven написа:Има ли смисъл?!.................
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- КИРО
- Обратна връзка:
next4y написа:Не съм казал да се подаряват пръчки по 1000 лв., а бели червеи или захранка или някоя кука примерно.. Това, което каза , че трябва да се вложат средства е напълно вярно, но според мен това да се харчат три-четирицифрени суми не е задължително .. Лично мое мнение
Аз съм твърдо зад теб.
Работя с такъми от 2007 (най-пресните ми),нискобюджетни,
и това не ми разваля удоволствието от риболова.
Брат,не слагай така изведнъж много хора под общ знаменател.snegk написа:...... Друг е въпроса,че повечето от тези, уж бедни колеги не заслужават нищо, нагли са, не връщат никаква риба, не чистят след себе си и т.н.
Това в червеното нарочно го подчертах миличък.Bethoven написа:Има ли смисъл?!.................
Аз винаги си търя рибата,повече отколкото си мислиш,и ми е кеф като си я надхитря.
Но не можеш след като съм пенсионер,да ме слагаш в графата - месар.
Отдели време да ми прочетеш поне постовете от последните 2г.
И не си ловя рибите с такъми над 20-40лв.

Обаче си ги ловя с акъл.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Що то боли с кво ловиш
Най ми е кеф да си връткам Митчела от 1971 година - 308 Принцеса
Имам финансова мощ да си взема 5 Стели и прочие изгъзици.Важно е да си правеш кефа.Па кой ти се смее да го вее на вятъра 

- Павел Иванов
next4y , пич , аз пък лично се чудя има ли смисъл да пускаш такива безмислени теми ?!? Верно че си само на седемнайсет , но ако няма с какво друго да се занимаваш , то по нета розУви сайтове със снимки на голички лачени каки бол , та се ще се намери начин да "освободиш напрежението" 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Наборе, не скачаѝ като ущипана невеста.КИРО написа:next4y написа:................................
Това в червеното нарочно го подчертах миличък.
Аз винаги си търя рибата,повече отколкото си мислиш,и ми е кеф като си я надхитря.
Но не можеш след като съм пенсионер,да ме слагаш в графата - месар.
Отдели време да ми прочетеш поне постовете от последните 2г.
И не си ловя рибите с такъми над 20-40лв.![]()
Обаче си ги ловя с акъл.

ПП. За протокола.....53 набор съм и аз съм пълнил торби и буркани, но еволюция драги, ЕВОЛЮЦИЯ. Иначе още да сме Primates.
-
- кандидат преподавател
Я за по-лесно-нищо няма смисъл,даже и това да дразниш и висиш на вратовете на майка си и баща си,ама като е станало факт на пълно безсмислие,какво да се прави?Та,така и за риболова и такъмите 

- ninastefanina
- сериозен играч
Колегата пуснал темата явно е имал нещо в предвид.Аз също не ловя със скъпи въдици и такъми,ма не ми пука.А най обичам,като ловя с чужди
,късам и не ме боли( шегувам се)

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Абе какви са тея глупости, какво общо имат скъпите въдици с уважението към старите хора, подаряването на червеи и изобщо с морала на риболовеца
По-скоро, тези, които ползват въдици от 8лв се надсмиват на тези със скъпите, защото разбираш ли, се били прее*али да дадат толкова пари
Освен това е факт, че хората с качествен такъм, пускат по-често рибата и то не защото са по-заможни, а защото наличието на риба по водоемите е по-важно от еднократното наяждане.
Куцо и сакато притежава смартфони от 1000лв, с които даже не знае какво да прави, освен да говори, а тук трябва хората с маса такъм за тея пари да се чувстват виновни....
Айде стига с тоя комунизъм, всеки изкарва колкото може и си харчи парите за каквото си иска
И тея глупости "дядо ми с какво е ловил...". Те дядовците ни и на каруци са се возили, ама сега си купувате голфчета
За да не излезе, че се оправдавам - ползвам среден клас такъми, но ги избирам дълго и внимателно и държа да са качествени. Но като порастна, ще си купя по-скъпи
И да допълня, че в нета, освен снимки има и доста клипчета, че чак и пълнометражни филми, напълно безплатни, за разлика от такъмите

По-скоро, тези, които ползват въдици от 8лв се надсмиват на тези със скъпите, защото разбираш ли, се били прее*али да дадат толкова пари

Освен това е факт, че хората с качествен такъм, пускат по-често рибата и то не защото са по-заможни, а защото наличието на риба по водоемите е по-важно от еднократното наяждане.
Куцо и сакато притежава смартфони от 1000лв, с които даже не знае какво да прави, освен да говори, а тук трябва хората с маса такъм за тея пари да се чувстват виновни....
Айде стига с тоя комунизъм, всеки изкарва колкото може и си харчи парите за каквото си иска

И тея глупости "дядо ми с какво е ловил...". Те дядовците ни и на каруци са се возили, ама сега си купувате голфчета

За да не излезе, че се оправдавам - ползвам среден клас такъми, но ги избирам дълго и внимателно и държа да са качествени. Но като порастна, ще си купя по-скъпи

И да допълня, че в нета, освен снимки има и доста клипчета, че чак и пълнометражни филми, напълно безплатни, за разлика от такъмите

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.