Има ли смисъл?!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Има ли смисъл?!

Мнение от Христо Рангелов »

Не можах да намеря подходящ раздел за темата и затова я лепнах тук..

Много от риболовците, които ловят с маркови въдици, макари , куки и др. смятат нас - хората , които ловим с обикновени принадлежности за някакви идиоти и ни гледат с надсмешка..

Но рибата не я интересува каква ти е въдицата, а каква ти е линията.. Въдицата ти може да е най - модерната , но да не ловиш нищо, а дядото до теб с пръчките от преди 50 години да ги скъсва..

За макарите има известен спор, тъй като ако ловиш с някоя калпава макара може да те предаде в най- важният момент, но аз си ловя с Делфинчета и никога до сега не са ми правили проблеми..

Шапките и чадърите и дрехите.. Това пък е пълната простотия.. :д Дали чадъра ти или шапката ти ще са на Сенсас или от Всичко по 1 лев, това няма никакво значение .. Единственото им предназначение е да пазят сянка.. Другото е гъзария и много пари за харчене.. Дрехите също няма значение дали ще са ти на Дайва, Адидас или втора ръка.. Рибата я интересува единствено линията..

Така че следващият път когато видите някой дядо със скъсани дрехи и стари пръчки, вместо да му се подигравате дайте му малко захранка, червеи или от каквото там има нужда, защото въпреки възрастта и малката пенсия хората все пак отделят по някой лев за старата страст - това заслужава уважение!!

Това не важи само за възрастните хора , а и за всички останали!

Благодаря , че изчетохте тези редове!! :)
"The more you know, the less you carry"
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Има ли смисъл?!

Мнение от INCUBUS »

Може да е гъзария,може и да не е -според кесията и приоритетите за харченето на съдържимото в кесията.Съжалявам, разбира се възрастните хора-пенсионери и в частност такива като теб,които се чувстват задължени да повдигат подобна полемика,но и любителският риболов в днешно време стана елитарно удоволствие.По-точно казано,за да се направи един риболовен излет,който да предостави максимум релакс и удоволствие,без значение колко и каква риба ще бъде хваната,съответно пусната или взета,се изисква влагането на сериозни средства.Смисъл има,защото по-скъпите съвременни пръчки,макари,аксесоари и принадлежности,съответно са по-леки и по-качествени,т.е.,чрез тях се постига макс.кеф от риболовния излет и не е задължително да се парадира с цената им.Нито може всеки желаещ да си ги купи,нито може всичко необходимо да се подари на всички мераклии.
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Христо Рангелов »

Не съм казал да се подаряват пръчки по 1000 лв., а бели червеи или захранка или някоя кука примерно.. Това, което каза , че трябва да се вложат средства е напълно вярно, но според мен това да се харчат три-четирицифрени суми не е задължително .. Лично мое мнение :)
"The more you know, the less you carry"
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Има ли смисъл?!.................

Има, и то голям. Защото както се казва, КЕФ ЦЕНА НЯМА. Уважаващите рибата и природата колеги търсят кефа и душевната чи.ия. За този кеф и тази душевна.... търсят начини за задоволяването им. Маркови такъми, дрехи, оборудване, захранки. Не ги интересува колко риба ще сложат в торбата и как да минат по-тънко или метър. Важно е да се намери рибата и да се надхитри. За тях измеренията са други, мисленето е друго. Докато риболовеца не си промени мисленето и манталитета, си остава обикновен месар.

ПП Едно е да си рибар, друго е СПОРТЕН РИБОЛОВЕЦ.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Какво общо има моето оборудване или на друг колега с бедността на някой. Един човек, когато иска да помогне на някой,то той ще го направи, дали ще има оборудване за стотици или хиляди е без значение. Друг е въпроса,че повечето от тези, уж бедни колеги не заслужават нищо, нагли са, не връщат никаква риба, не чистят след себе си и т.н.
п.п.Относно такъмите, няма човек който да не харесва хубавото :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

snegk написа:Какво общо има моето оборудване или на друг колега с бедността на някой. Един човек, когато иска да помогне на някой,то той ще го направи, дали ще има оборудване за стотици или хиляди е без значение. Друг е въпроса,че повечето от тези, уж бедни колеги не заслужават нищо, нагли са, не връщат никаква риба, не чистят след себе си и т.н.
:smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

next4y написа: Но рибата не я интересува каква ти е въдицата, а каква ти е линията.. Въдицата ти може да е най - модерната , но да не ловиш нищо, а дядото до теб с пръчките от преди 50 години да ги скъсва..
Има ли смисъл,като няма значение.
Мдаммм..........Вечната дилема. :roll:
цит.Очевидно някои неща нямат смисъл. И понеже като няма значение смисъл има, остава да няма смисъл само когато има значение. :shock: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Bethoven написа:Има ли смисъл?!.................

Има, и то голям. Защото както се казва, КЕФ ЦЕНА НЯМА. Уважаващите рибата и природата колеги търсят кефа и душевната чи.ия. За този кеф и тази душевна.... търсят начини за задоволяването им. Маркови такъми, дрехи, оборудване, захранки. Не ги интересува колко риба ще сложат в торбата и как да минат по-тънко или метър. Важно е да се намери рибата и да се надхитри. За тях измеренията са други, мисленето е друго. Докато риболовеца не си промени мисленето и манталитета, си остава обикновен месар.

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

next4y написа:Не съм казал да се подаряват пръчки по 1000 лв., а бели червеи или захранка или някоя кука примерно.. Това, което каза , че трябва да се вложат средства е напълно вярно, но според мен това да се харчат три-четирицифрени суми не е задължително .. Лично мое мнение :)

Аз съм твърдо зад теб.
Работя с такъми от 2007 (най-пресните ми),нискобюджетни,
и това не ми разваля удоволствието от риболова.
snegk написа:...... Друг е въпроса,че повечето от тези, уж бедни колеги не заслужават нищо, нагли са, не връщат никаква риба, не чистят след себе си и т.н.
Брат,не слагай така изведнъж много хора под общ знаменател.
Bethoven написа:Има ли смисъл?!.................

Това в червеното нарочно го подчертах миличък.
Аз винаги си търя рибата,повече отколкото си мислиш,и ми е кеф като си я надхитря.
Но не можеш след като съм пенсионер,да ме слагаш в графата - месар.
Отдели време да ми прочетеш поне постовете от последните 2г.

И не си ловя рибите с такъми над 20-40лв. :wink:
Обаче си ги ловя с акъл. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
tct

Мнение от tct »

Що то боли с кво ловиш :wink: Най ми е кеф да си връткам Митчела от 1971 година - 308 Принцеса :lol: Имам финансова мощ да си взема 5 Стели и прочие изгъзици.Важно е да си правеш кефа.Па кой ти се смее да го вее на вятъра :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

next4y , пич , аз пък лично се чудя има ли смисъл да пускаш такива безмислени теми ?!? Верно че си само на седемнайсет , но ако няма с какво друго да се занимаваш , то по нета розУви сайтове със снимки на голички лачени каки бол , та се ще се намери начин да "освободиш напрежението" :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

КИРО написа:
next4y написа:................................
Това в червеното нарочно го подчертах миличък.
Аз винаги си търя рибата,повече отколкото си мислиш,и ми е кеф като си я надхитря.
Но не можеш след като съм пенсионер,да ме слагаш в графата - месар.
Отдели време да ми прочетеш поне постовете от последните 2г.

И не си ловя рибите с такъми над 20-40лв. :wink:
Обаче си ги ловя с акъл. :D
Наборе, не скачаѝ като ущипана невеста. :D Ти си рибар и такъв ще си останеш. Спортен риболовец морски няма. Нито ще престанеш да пълниш бурканите. Просто манталитет. Вникни в написаното....СПОРТЕН РИБОЛОВЕЦ.

ПП. За протокола.....53 набор съм и аз съм пълнил торби и буркани, но еволюция драги, ЕВОЛЮЦИЯ. Иначе още да сме Primates.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Я за по-лесно-нищо няма смисъл,даже и това да дразниш и висиш на вратовете на майка си и баща си,ама като е станало факт на пълно безсмислие,какво да се прави?Та,така и за риболова и такъмите :)
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Колегата пуснал темата явно е имал нещо в предвид.Аз също не ловя със скъпи въдици и такъми,ма не ми пука.А най обичам,като ловя с чужди :lol: ,късам и не ме боли( шегувам се)
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Абе какви са тея глупости, какво общо имат скъпите въдици с уважението към старите хора, подаряването на червеи и изобщо с морала на риболовеца :lol:
По-скоро, тези, които ползват въдици от 8лв се надсмиват на тези със скъпите, защото разбираш ли, се били прее*али да дадат толкова пари :lol:
Освен това е факт, че хората с качествен такъм, пускат по-често рибата и то не защото са по-заможни, а защото наличието на риба по водоемите е по-важно от еднократното наяждане.

Куцо и сакато притежава смартфони от 1000лв, с които даже не знае какво да прави, освен да говори, а тук трябва хората с маса такъм за тея пари да се чувстват виновни....
Айде стига с тоя комунизъм, всеки изкарва колкото може и си харчи парите за каквото си иска :idea:

И тея глупости "дядо ми с какво е ловил...". Те дядовците ни и на каруци са се возили, ама сега си купувате голфчета :mrgreen:

За да не излезе, че се оправдавам - ползвам среден клас такъми, но ги избирам дълго и внимателно и държа да са качествени. Но като порастна, ще си купя по-скъпи :!:

И да допълня, че в нета, освен снимки има и доста клипчета, че чак и пълнометражни филми, напълно безплатни, за разлика от такъмите :lol:
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”