Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

надявам се,че тук оцелих подфорума и ще получа отговор?
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- liubitelRibar
- новобранец
надявам се,че тук оцелих подфорума и ще получа отговор?
преди доста години когато ходехме за попчета познавах само един модел кукички за морски риболов-мисля марката беше японска-дълга "опашка" към главата симетрично извита,сребриста.Наскоро си закупих "8" номер с желанието да хвърлям за илария-При тези новите извивката е доста по-остра точно преди контрата и са леко усукани от надлъжната си линия,черни.Предполагам всичко това е с цел на рибаря да му е лесно,а рибката да се хваща...
Това обаче което ми прави впечатление,е че стеблото на самата кукичка е доста тъничко?Или греша?В предните ви теми за иларията и платарината пише,че едри екземпляри по-често се вадят на фин монтаж.Дали тази кукичка издържа 500грамова или повече риба?Благодаря предварително за мненията.
Ако има някой разбиращ,който има желание да отдели време нека разясни относно различните предимства и недостатъци на видовете кукички и при кои видове риба какви ползва?
Това обаче което ми прави впечатление,е че стеблото на самата кукичка е доста тъничко?Или греша?В предните ви теми за иларията и платарината пише,че едри екземпляри по-често се вадят на фин монтаж.Дали тази кукичка издържа 500грамова или повече риба?Благодаря предварително за мненията.
Ако има някой разбиращ,който има желание да отдели време нека разясни относно различните предимства и недостатъци на видовете кукички и при кои видове риба какви ползва?
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ...
- liubitelRibar
- новобранец
Re: надявам се,че тук оцелих подфорума и ще получа отговор?
да не ставам твърде досаден-ако някъде има тема описваща ТТД на различните кукички бихте ли постнали адресът и тук?Ако не нека някой компетентен се изкаже кой вид какви предимства има и при кои риби какви кукички ползва?Блестящи-матови тънко стебло-дебело дълга опашка-къса...усукване от надлъжната ос?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Чак пък
Всеки си има предпочитания за куките.Някой лови с тънки,др с дебели-финни-груби,карай с едни и сравнявай.
Земаш ,фъргаш,проба ,грешка,харесва ти-не ти харесва.
По морето си лових и с ,,не-морски куки,,
усукване от надлъжната ос?

Всеки си има предпочитания за куките.Някой лови с тънки,др с дебели-финни-груби,карай с едни и сравнявай.
Земаш ,фъргаш,проба ,грешка,харесва ти-не ти харесва.
По морето си лових и с ,,не-морски куки,,
Аз там съм пораснал...
С речна орловка, колкото нокът на кутре, останала отпреди демокрацията и на бял червей, големият син (6г.) извади като на шега 3 ципури по около 25 - 30см. Мисля, че с кука №8 се вади риба 500гр. безпроблемно - каквато и да е куката.
- liubitelRibar
- новобранец
на щанда за риболовни принадлежности в магазин Алати Варна-над Кайсиева градина-ми предложиха кукички буквално с дебелина на косъм!!!Мои познати се оплакаха от подобни,че на всяко второ издърпване на риба се чупят!!!Не зная за какъв вид риболов нито за каква риба са пригодени???Марката беше корейска...И понеже виждам,че вече сме залети с всякакви фирми модели предположихче някой има сериозни наблюдения по темата.
При очевидни механични недостатъци отговорът се налага от самосебе си.
Не ти ли харесва-сменяш,аз слагам огъващи се щото като задереш камък отиде такъма