Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп и лефер 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: Чернокоп и лефер 2012
шапки долу пред майсторите и това е. надявам се че ще ме споходи такава сполука и мене 

-
- научил се да хвърля
Па издай се като ни знаеш,или поне снимка си сложиdobria1 написа:Te като са дивяли можеха и да споделят,каде са дивяли къде са въртяли ........воблери да покажат,Все пак морето не е някакъм малък язовир Риба има то е ясно.Да споделят опита си ,все пак нали форумите са за това да се споделя ...........Ама като ги знам що за хора са само с хваленето ще си останат.Да...............Иmorosko написа:Оня от екипажа ще покаже нещо
Грандмастърите пак са дивяли![]()
![]()
![]()
![]()

Искаш да ти кажа коя риба от кой ред на коя кука подред ли се е хванала???
Ако си заинтересуван от тези риби ще си МНОГО запознат само къде около Варна се хващат такива риби,а ако не си не си заслужава да търкам клавишите,риба от тук не се лови,а в морето.Жалко е е не мога всеки ден да съм вътре.За воблери пак няма да споменавам щото пак ако си запознат ще знаеш какво ползват 90% от лодките.За разбиращите ще кажа че рибата е долу пък те сами знаят как да я търсят

Благодарим на грандмастърите за ИЗЧЕРПАТЕЛНИЯ отговор

Ние , прохождащите , питаме именно защото НЕ ЗНАЕМ .
Е да сте живи и здрави

На слука на всички ви
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте колеги ,може ли някой да ме опъти от къде във Варна да си купя добро леферено и паламудено чепаре за влачене? Не съм влачил до сега ,но съм решил да пробвам.Благодаря предварително.
Радвам се на успеха ви!balyk написа:Понеже обещах, че да си кажа.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И ти си прав,ама и Митака си има едно на ум за казването.vanko4at написа:....Благодарим на грандмастърите за ИЗЧЕРПАТЕЛНИЯ отговор![]()
Ние , прохождащите , питаме именно защото НЕ ЗНАЕМ .
Е да сте живи и здрави![]()
На слука на всички ви
Аз ще кажа каквото знам.
Рибите са хванати на дълго чепаре.
Мястото не го казвам,че ако кажа зад самолета,
утре там ще е панаир на чепаретата,а така в морето не може да се работи спокойно.
То с воблерите става в последно време мазало,представям с другите какво ще бъде.
И другото - на такива места от 3-4км от брега могат да влизат само регистрираните лодки.
Не е нужно сега да караме всеки с някакво моторче да се дави в морето за няколко риби.
А и Гранична в последно време си прави актове на поразия за спазване на дистанция от брега,както и за лични карти.
Така че,не намирам повод някои да се сърдите за информациите които не ви се дават.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Осъзнавам че изказването ми може да е прозвучало раздразнено а също и раздразнително за някого но
моето питане беше свързано единствено с такъма и куките които биха удържали такива риби . Аз лодка нямам но нали такава риба може да се случи и на клет бреговак като мен , пък макар и със шанс 1 :1000000 . Та затова влязох в тона на колегата който също негодуваше .
Не обичам дрязгите.
На слука на всички
моето питане беше свързано единствено с такъма и куките които биха удържали такива риби . Аз лодка нямам но нали такава риба може да се случи и на клет бреговак като мен , пък макар и със шанс 1 :1000000 . Та затова влязох в тона на колегата който също негодуваше .
Не обичам дрязгите.
На слука на всички
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
- КИРО
- Обратна връзка:
Ванко,ами питайте конкретно тогава.
Куките обикновенно са между 2/0 и 5/0
бидеми най-малко 0.35 - обикновенно 0.50
майка най-малко 0.60 - обикновенно 0.80.
Чепарето е обикновенно с 25 до 40 куки,през 50см.
оловото от 300 до 1000гр.
Куките обикновенно са между 2/0 и 5/0
бидеми най-малко 0.35 - обикновенно 0.50
майка най-малко 0.60 - обикновенно 0.80.
Чепарето е обикновенно с 25 до 40 куки,през 50см.
оловото от 300 до 1000гр.
КИРО написа:оловото... []...до 1000гр.

ПП
Не оспорвам и не провокирам

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Моряка
- кандидат преподавател
Това олово се нарича скандил и се влачи с подходящо чепаре(тип паламудено-леферено)оловото си има лопус,отдолу или както всеки друг си го нарече....Златев написа:КИРО написа:оловото... []...до 1000гр.![]()
Котвата за лесичанката е толкова, това тежи мам'си'жейс колко! Е... само в язовир влизам с нея де
![]()
ПП
Не оспорвам и не провокирамПросто се стреснах. За пореден път установявам, че истинския морски риболов ми е пълна мистерия!
иначе си прав винаги ,всеки установява,че морето не е до коленете,и все имаме да се учим

А сега де? 

- КИРО
- Обратна връзка:
Не го практикувам този риболов,което не значи не знам нищо за него.Златев написа:.....ПП
Не оспорвам и не провокирамПросто се стреснах. За пореден път установявам, че истинския морски риболов ми е пълна мистерия!

Тежината на скандила зависи от това,
каква скорост за влачене се иска,и каква дълбочина.
А за успешния риболов на този метод - има още много важни фактори.
Много по-сложно е,отколкото ви се струва.
Особенно от надуваема лодка,трябва да си много напред с материала.
Иначе се рискува с тези куки, да ги забиеш в балоните.
И после при мен за ремонт.

Златев - относно мистерията и морския риболов.
Днес наши познати в Гръцки води са извадили една туна
1,60 дълга и с обиколка 96см.
Плюс един марлин.

Ама доколкото разбрах - не на бомбарда.
КИРО написа:....не на бомбарда.

Много благодаря за разясненията. Роден съм край морето, живея край морето, обичам го, а по-далеч от каята и илария на бомбарда не съм стигал... Ама, стига спам

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- sardina
- научил се да хвърля
Да споделя и аз нещо в този форум. През последните 5 дена отидох за първи път на нощен риболов и повторих в понеделник за около 4-5 часа. първия път извадих 2 броя , а втория 10 плюс няколко едри сафрида. Повечето колеги използват 1 или 2 куки, а аз пробвах с три и имах успех. За стръв използвах филе от среден по големина сафрид и на трите куки стоеше много добре. Имах много удари и разбира се много отхапани куки. Пробвах с хипронов повод 0.10, но и него го прегризва. Колкото и да не обичам дебели влакна за повод, явно ще трябва да се ориентирам към нещо по-сериозно от 0.22 мм.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
[quote="vanko4at" Аз лодка нямам но нали такава риба може да се случи и на клет бреговак като мен , пък макар и със шанс 1 :1000000 . Та затова влязох в тона на колегата който също негодуваше .
Не обичам дрязгите.[/quote]
Намали нулите,и бъди по упорит и настоятелен(не само пред клавиатурата) защото тези риби са уловени от брега

и то с бидем 0.19 така че и това не е от голямо значение
п.п.Може би съм го казал стотици пъти но пак ще го кажа ходенето за риба му е майката,за последните 45 дена съм пропуснал 2-3 вечери и то заради лоши метеорологични условия

Не обичам дрязгите.[/quote]
Намали нулите,и бъди по упорит и настоятелен(не само пред клавиатурата) защото тези риби са уловени от брега

и то с бидем 0.19 така че и това не е от голямо значение
п.п.Може би съм го казал стотици пъти но пак ще го кажа ходенето за риба му е майката,за последните 45 дена съм пропуснал 2-3 вечери и то заради лоши метеорологични условия

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- atanasov1589
- ще става разбирач
morosko
нали разбра- ако си запознат ще знаеш,
а ако не си запознат,значи не си заинтересуван.......
ПП на Дружба излиза доволно чернокоб тия дни Пичове,от мене толкова...
Наслука на всички
нали разбра- ако си запознат ще знаеш,
а ако не си запознат,значи не си заинтересуван.......
ПП на Дружба излиза доволно чернокоб тия дни Пичове,от мене толкова...
Наслука на всички

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
1. Щом имаш изкарани сафриди, куките ти са малки.sardina написа:... (1) плюс няколко едри сафрида. Повечето колеги използват 1 или 2 куки, а аз пробвах с три и имах успех. ... (2)Имах много удари и разбира се много отхапани куки. (3)Пробвах с хипронов повод 0.10, но и него го прегризва. (4)Колкото и да не обичам дебели влакна за повод, явно ще трябва да се ориентирам към нещо по-сериозно от 0.22 мм.
2. Пряко следствие от (1). Риба над 20 см лапа филе 5 см цялото и ако си скрил куките в него, ти гризва повода. В тоя случай и 0.50 го гризва без проблем.
3. (2)
4. Аз ползвам 0.33, но не заради рибата, а защото като се засучат повода и брейда, при засичане брейда реже повод 0.22.
Аз последния месец слагам 2 бр. No 4 камакадзу и отхапаните куки са малко. В светлата част ги вижда, но аз там не ходя.