Искам Болонезе, но ...

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

VS8
новобранец
новобранец

Искам Болонезе, но ...

Мнение от VS8 »

Здравейте на всички, дойде време за покупка на 1-то ми болонезе в живота, и понеже до ден днешен съм ловил с обикновенни телескопи за по 10 лв. на които въобще не им знам акциите и.т.н., желанието ми 1-то боло да не е много меко - лигаво. Идеята ми е риби около 200-250 гр.(примерно) да си ги вдигам над водата,без кеп. Малки уточнения: боло - 5м. , риби които ще ловя - кефал,скобар,мряна,костур,червеноперка,пастърва и др. Бюджет около 100 лв.(без макара)
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Искам Болонезе, но ...

Мнение от ribolovcho »

Първо добре дошъл във форума..второто ще го чуеш след малко...Като влезнат майсторите на болонезите..
Изображение
Най добрите са тук
kef4e
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kef4e »

FORMAX-ESPIRIT 5M.
Това е твоята пръчка.Купуваш и забравяш!
boh-lev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boh-lev »

GLOBE NEW HUNTER BOLO
Можеш да погледнеш и тази. Ще ти останат и пари. За 5 метрова въдица и за парите си е идеална, ако минаваш на 6 метра вече натежават. Като за първо боло мисля, че това е добър вариант. Важното е, че е много здрава въдица и ще ти върши работа.
Поздрави
и да се похвалиш, като вземеш въдицата, която си харесал.
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Братовчед ми си взе за 100 кинта,боло на Colmic 5m ..... Само ще ти кажа,че изкара в началото на август амур 10 кг на антона с него ;) А 2 седмици по-късно и един красавец около 6-7 кг влезе в кепа :)

Аз си взех на New Hunter 5m за 50 лв и съм си доволен от нея. Малко е мека,но все пак съм доволен. Макс съм улавял 700-800 грама риба с него. Намислил съм да го тествам на някой рибарник с някой шопар да видиме дали ще носи или ще изпръщи :D

Но за 100лв , определено Colmic ;)
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

Търси някоя запазена ТИКА-втора ръка!!!
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

MIR4EV написа:Търси някоя запазена ТИКА-втора ръка!!!
Втора ръка ..... Не може ли да си вземе нещо ново за тия пари ами трябва да обира на хората ненужните вещи .... Аз не бих го направил,при положение,че имам средствата да си купя ново и не използвано.
VS8
новобранец
новобранец

Мнение от VS8 »

Вариянт за болонезе 2-ра ръка няма! Искам да е нова пръчката. Благодаря за мненията до тук,очаквам и други :)
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

Koлега погледни някоя Тика 2-ра ръка и ще останеш предоволен :!: Преди време аз продадох Тика арес 5 метра (на 1 единствен риболов ) на 100-тина лв
Така или иначе след време ще търсиш пръчка по горен клас,затова си я купи още сега а не да даваш 100 лв и след 2-5-10 излета ще разбереш,че си згрешил.
Поздрави
  • Изображение
TT България 2011
VS8
новобранец
новобранец

Мнение от VS8 »

Айде де, други предложения няма ли?
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

NITro`bE написа:Koлега погледни някоя Тика 2-ра ръка и ще останеш предоволен :!: Преди време аз продадох Тика арес 5 метра (на 1 единствен риболов ) на 100-тина лв
Така или иначе след време ще търсиш пръчка по горен клас,затова си я купи още сега а не да даваш 100 лв и след 2-5-10 излета ще разбереш,че си згрешил.
Поздрави
Вслушай се в цитираното мнение или добави още 80-90 лв. за 5 метрова въдица. Например тези: http://www.fishermanbg.com/category/47/do-5m.html
Това си е мое мнение, но имам горчивия опит да се катеря от ниския към по-високия клас, а като сума целият този път ми излезна все едно да съм в най-високия, но не съм там. Ловя със Суинг на 6м. Е няма такъв кеф :D .
VS8
новобранец
новобранец

Мнение от VS8 »

Ммм дообре, явно ще трябва да отделя още някой лев за по-добро боло (това ще рече крайна цена - 180лв.). Май нещата отиват към избор между Колмик и Тика, а може би и към друг производител (в този ценови клас, и както съм писал по горе държа да е по здрава и стегната, а не некой "супол" :) ) , и също така някаде бях чел добри отзиви и за Мавер, но това вече оставям на вас за предложения и мнения.
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

тика уондър..търпи на болка и тормоз..
VS8
новобранец
новобранец

Мнение от VS8 »

ionko_terziev написа:тика уондър..търпи на болка и тормоз..
+1 за Тика Уондър , макар, че за нея освен добрите неща които съм чувал, притеснява ме това, че вече е доста старичак модел и занапред незнам как ще е с резервните части. А какво ще кажете за Колмик Регал ХS и XT мисля че бяха,имали някой който риболовства с такива и като цяло по добри ли са от Уондъра?!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Уондъра е над 100лв,нали имаше лимит.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”