Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Като няма риба...и уклея е риба...;))))
- Vesko1
- сериозен играч
Като няма риба...и уклея е риба...;))))
Здравейте колеги!
Лятото свърши,шаранските излети по 4-5 дни също...затова близо месец не бях ходил никъде на риболов.Та вчера ми влезна една муха в главата ,даваха го хубаво време...и си викам я аз да си спретна едно бързо излетче,кво ще се мотам у нас като муха без глава.Информацията беше че на яз.Студен кладенец излизала бяла риба вече и едър костур,а и щукички са хванали миналата седмица.Тъй като по неволя никой от моите приятели не успя да дойде с мен поради различни причини....в 7.00 ч си бях закарал вече задника на определеното за целта място.Успях даже да посрещна и изгрева,макар че по водата все още се стелеше гъста утринна мъгла

Последва разпъване на "сергията" и след половин час всичко си беше по местата-2 пръчки опънах на жива рибка и змиорка с подвижно олово 30гр,...а фидера (с него бях решил да се забавлявам) на зърно царевица с 1 бял червей

След 10-тина минути на фидера удари ей тая червеноперка

...след нея още една

...а третата ми направи впечатление ,че е била ухапана от бяла риба,която я е изпуснала-личат си предните зъби на бялата риба по тялото на червеноперката,а част от опашката липсва

Това ми даде надежда,че явно има бяла която се навърта наоколо...
Но не ми се удаде да изкарам някоя зъбатка ,с изключение на една която се откачи в близост до брега.
Времето си минаваше,след кафенцето в 9...изпих една биричка,и прекрасното слънце така ме успа че съм задрямал...по едно време чух удар...станах засякох и извадих един дребен костур около 200гр.
Викам си....ааа тая работа така няма да стане...и направих едната дънна на "импровизирана" плувкарска въдица...сложих и една плувка и кука 14-ка...направих едно петно от захранка....и започнаха да излизат едни уклеи мутанти...като ето тази

Последва рубриката гол след гол...около 30бр наскубах и си викам супер...таман ще има дребосък довечера за мача,за биричката.
Към 12 слънцето стана нетърпимо...и се прибрах под чадъра...хапнах надве натри каквото бях си взел,...ударих още една биричка....и след това прибрах стойки пръчки...като оставих само плувката.
Още 10-тина уклея се хванаха до към 13ч....и така риболова приключи.

Прибрах такъмажа....и казах чао на язовира,с едно готино настроение,че съм използвал пълноценно един от последните слънчеви "летни" дни преди шибаната зима...

Наслука колеги!
Лятото свърши,шаранските излети по 4-5 дни също...затова близо месец не бях ходил никъде на риболов.Та вчера ми влезна една муха в главата ,даваха го хубаво време...и си викам я аз да си спретна едно бързо излетче,кво ще се мотам у нас като муха без глава.Информацията беше че на яз.Студен кладенец излизала бяла риба вече и едър костур,а и щукички са хванали миналата седмица.Тъй като по неволя никой от моите приятели не успя да дойде с мен поради различни причини....в 7.00 ч си бях закарал вече задника на определеното за целта място.Успях даже да посрещна и изгрева,макар че по водата все още се стелеше гъста утринна мъгла

Последва разпъване на "сергията" и след половин час всичко си беше по местата-2 пръчки опънах на жива рибка и змиорка с подвижно олово 30гр,...а фидера (с него бях решил да се забавлявам) на зърно царевица с 1 бял червей

След 10-тина минути на фидера удари ей тая червеноперка

...след нея още една

...а третата ми направи впечатление ,че е била ухапана от бяла риба,която я е изпуснала-личат си предните зъби на бялата риба по тялото на червеноперката,а част от опашката липсва

Това ми даде надежда,че явно има бяла която се навърта наоколо...
Но не ми се удаде да изкарам някоя зъбатка ,с изключение на една която се откачи в близост до брега.
Времето си минаваше,след кафенцето в 9...изпих една биричка,и прекрасното слънце така ме успа че съм задрямал...по едно време чух удар...станах засякох и извадих един дребен костур около 200гр.
Викам си....ааа тая работа така няма да стане...и направих едната дънна на "импровизирана" плувкарска въдица...сложих и една плувка и кука 14-ка...направих едно петно от захранка....и започнаха да излизат едни уклеи мутанти...като ето тази

Последва рубриката гол след гол...около 30бр наскубах и си викам супер...таман ще има дребосък довечера за мача,за биричката.
Към 12 слънцето стана нетърпимо...и се прибрах под чадъра...хапнах надве натри каквото бях си взел,...ударих още една биричка....и след това прибрах стойки пръчки...като оставих само плувката.
Още 10-тина уклея се хванаха до към 13ч....и така риболова приключи.

Прибрах такъмажа....и казах чао на язовира,с едно готино настроение,че съм използвал пълноценно един от последните слънчеви "летни" дни преди шибаната зима...

Наслука колеги!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
-
- кандидат преподавател
Re: Като няма риба...и уклея е риба...;))))
По- хубаво мезе от това , здраве му кажи !

Върл Shimano фен!
- Vesko1
- сериозен играч
От плевелната само уклей ям...това каракуди,червеноперки,кленове,морунажи и всички останали "костеляци"...или ги релийзвам или ги подарявам.simo72 написа:По- хубаво мезе от това , здраве му кажи !
![]()
![]()

-
- кандидат преподавател
Няма лоша риба , има лоши готвачи , и малко пиенеVesko1 написа:От плевелната само уклей ям...това каракуди,червеноперки,кленове,морунажи и всички останали "костеляци"...или ги релийзвам или ги подарявам.simo72 написа:По- хубаво мезе от това , здраве му кажи !
![]()
![]()

Върл Shimano фен!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Добър риболов.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Vesko1
- сериозен играч
Благодаря!butnik написа:Добър риболов.
Без препържване не става другата,а ние с развалените зъби няма как да я консумираме,пък като я препържиш става като чипс....simo72 написа:Няма лоша риба , има лоши готвачи , и малко пиене![]()
![]()
!

Хубав репортаж!
Keфиш се на циганското лято, скубеш каквото гал Господ, а наоколо една красота
- к'во повече да иска човек 
Keфиш се на циганското лято, скубеш каквото гал Господ, а наоколо една красота

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Христо Рангелов
- разбира нещата
..а третата ми направи впечатление ,че е била ухапана от бяла риба,която я е изпуснала-личат си предните зъби на бялата риба по тялото на червеноперката,а част от опашката липсва
Бялата риба първо "стриже" рибката, тоест я обелва..
Най-вероятно е хапана от щука!!
Иначе браво за страхотния излет : ) И честито ако си от ЦСКА, ако не пий една и за мене , че и мене ме е яд.. :д
Иначе браво за страхотния излет : ) И честито ако си от ЦСКА, ако не пий една и за мене , че и мене ме е яд.. :д
"The more you know, the less you carry"
- Vesko1
- сериозен играч
Така е Насе....задържа се топличко дано да продължи още некой и друг ден,а язовирите ни са красиви имам около 1000 снимки на различни места по язовирите...пейзажи,изгреви ,залези и т.н..Началото на ноември ако даде Бог да няма сняг сме решили да направим последното преспиване със зимната палатка...и край.До април ще се грееме до камините и тва е...naskobo написа:Хубав репортаж!
Keфиш се на циганското лято, скубеш каквото гал Господ, а наоколо една красота- к'во повече да иска човек

Може и от щука да е..знам ли.Мерси...от ЦСКА съм...ама то с 1 гол това победа ли еnext4y написа:.

- Антон Тонев
- сериозен играч
Браво бе Весе.
Аз па ям от сладководните само Костур.Днеска не можах да дойда, защото,,, абе к`во се обяснявам-не съм дошъл и толкоз.То си е за мен.И другата седмица няма да съм на вода-ще хода на брезите петък, събота и неделя.
Аз па ям от сладководните само Костур.Днеска не можах да дойда, защото,,, абе к`во се обяснявам-не съм дошъл и толкоз.То си е за мен.И другата седмица няма да съм на вода-ще хода на брезите петък, събота и неделя.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- lif3house
- разбира нещата
Екстра излет и мезенце си надърпал.
- М. Сталев
- разбира нещата
Браво супер излет си спретнал колега
Баси мамата само Аз ли се капотирам с тия фидери ,до сега за 2 излета 1 риба нямам 

-
- Модератор
Смяна сезона, смяна на поведението на рибите.Започнаха да се групират и слабите ни излети са налице.PikeM написа:Браво супер излет си спретнал колегаБаси мамата само Аз ли се капотирам с тия фидери ,до сега за 2 излета 1 риба нямам
А за колегата, едно голямо Браво! И да не е шаран, важното е да има емоции.
- Vesko1
- сериозен играч
Тонка...получих ти СМС-а..споко,и аз съм имал подобни уважителни причини...извинен си.Другата седмица и аз няма да съм на вода също...ще се посещават "Добри практики"...дето му викат семинар де.Антон Тонев написа:Браво бе Весе.
Благодарение на мезето ...ЦСКА-то победи явно,подкрепих ги с прясна рибка и биричка момчетата...хахахахаlif3house написа:Екстра излет и мезенце си надърпал.
Няма страшно колега ...и твоя фидер ще се "отпуши".Търпение си трябва.Аз преди няколко години имах едни сигнализатори...бе купих ги с толкова мерак...и откак зех да ги ползвам-капо...капо ...5-6 излета капо.Продадох ги накрая и каръка се развали...Сега като си взема нов такъм ,докато не хвана риба с него не го показвам или снимам...да не ми го урочасат....dantho.mihov написа:Смяна сезона, смяна на поведението на рибите.Започнаха да се групират и слабите ни излети са налице.PikeM написа:Браво супер излет си спретнал колегаБаси мамата само Аз ли се капотирам с тия фидери ,до сега за 2 излета 1 риба нямам
А за колегата, едно голямо Браво! И да не е шаран, важното е да има емоции.

Последно промяна от Vesko1 на Съб Окт 20, 2012 10:06 pm, променено общо 1 път.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
...при нас на север от балкана, сега почват...там като по топло,да свършватЛятото свърши,шаранските излети по 4-5 дни също

Аз там съм пораснал...