Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- murphymet74
- ще става разбирач
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Благодаря колега!
- stankof
- ще става разбирач
искам да попитам за въпросната гега https://megafishing.bg/product/1358/fil ... -spin.html коя от двете на 2.7м-15-40 или 25-65 ще е по удачна за начинаещ спинингист като мен които е решил да я ползва за щукарка и не му се дават повечко средства като за начало за целта.Тук не искам да питам става или нестава въпросната гега за щукарка,защото от познанята ми дотук а и от елементарна култура наи малкото човек знае че за тези пари неможе да вземе нещо качествено което и аз знам,но ако някои все пак има впечатление от въпрасната гега може да го сподели,няма да ми е излишно.Та вапроса ми е с коя от двете акции(15-40 или 25-65) ще боравя по добре с блесни на Мепс 4-5ти номер(9-15грама)и монофил около 0.25мм главно на затворени водоеми и горе долу как са им реалните тестове,дали са занижени или завишени от написаното в описанието,Благодаря предварително
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
В случаят май сам си си оговорилstankof написа:...Та вапроса ми е с коя от двете акции(15-40 или 25-65) ще боравя по добре с блесни на Мепс 4-5ти номер(9-15грама)и монофил около 0.25мм главно на затворени водоеми и горе долу как са им реалните тестове,дали са занижени или завишени от написаното в описанието,Благодаря предварително

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- stankof
- ще става разбирач
Павка за пореден път си много прав и съм съгласен абсолютно с теб,а за някаква вяра в думичките "карбон" и "СИК" при цена 20 лв. и за момент не съм си и помислилПавел Иванов написа:В случаят май сам си си оговорилstankof написа:...Та вапроса ми е с коя от двете акции(15-40 или 25-65) ще боравя по добре с блесни на Мепс 4-5ти номер(9-15грама)и монофил около 0.25мм главно на затворени водоеми и горе долу как са им реалните тестове,дали са занижени или завишени от написаното в описанието,Благодаря предварителноЕдната е с минимален тест , максималният грамаж примамки който ще използваш , а другата си отлита директно на яка пружина с олово , съчетана с много леб и кюспе по нея
![]()
![]()
Та колкото и да са нереални тестовете на посочените геги , то все си мисля че е добре да заложиш на тази която евентуално би ти свършила някаква работа . Един съвет - не обръщай внимание на думичките "карбон" и "СИК водачи" в случаят

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Колега stankof, мой дълг е да ви спра да купувате чак толкова евтини неща. Преди 20г., като се появиха западни риб. стоки по магазините, се нажабурих с една дузина евтини телескопи и макари и сега се чудя какво да ги правя. Аз мисля, че под ценовия праг на Sert exceed spx 2.40m.MH(7-28), cherrywood pro spin Berkley 2.40m.(8-25) и някои модели на други фирми в диапазона 65-70лв., не бива да се слиза. А тези сп.пръти определено стават.
И малко извън темата. Тази есен се разлових на скобар. И понеже три метровите ми телескопи
ме поизмъчиха, ми се прииска нещо на 6м., под 250гр., стегната, под 100лв. Е да, ама те били над 200лв. и аз така и не си взех нищо.
Така че нека има компромиси с качеството и цената, ама да са в определени граници. Успех!
И малко извън темата. Тази есен се разлових на скобар. И понеже три метровите ми телескопи
ме поизмъчиха, ми се прииска нещо на 6м., под 250гр., стегната, под 100лв. Е да, ама те били над 200лв. и аз така и не си взех нищо.
Така че нека има компромиси с качеството и цената, ама да са в определени граници. Успех!
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Е той колегата си написа, че сега навлиза в този риболов. Затова не е чак толкова зле да вземе нещо евтино, да си направи някакви заключения от собствената практика и конкретните условия, в които лови, та следващия път като влезе в магазина и тръсне 4-5 пръчки, да си избере едната според личните убеждения за това кое най-би му прилягало. 

Здравейте!
Притежавам Sportex carboflex ng 2.40m (15-35gr.) Доволен съм от нея , но не ми харесва как работи с по-леки примамки.Понякога си мисля ,че е малко грубичка . Та се чудя дали да не си купя Dragon Express 2,75m (4-20гр.), за да мога да ловя пълноценно и с по-малки примамки. Някой има ли опит с тази въдица , ако може да сподели дали отговаря на посочения грамаж в сайта (157гр.) , теста и т.н.
Благодаря
Притежавам Sportex carboflex ng 2.40m (15-35gr.) Доволен съм от нея , но не ми харесва как работи с по-леки примамки.Понякога си мисля ,че е малко грубичка . Та се чудя дали да не си купя Dragon Express 2,75m (4-20гр.), за да мога да ловя пълноценно и с по-малки примамки. Някой има ли опит с тази въдица , ако може да сподели дали отговаря на посочения грамаж в сайта (157гр.) , теста и т.н.
Благодаря
Koлега, за да ловиш пълноценно с малки примамки(изключвайки риболова на джиг, където по скоро "малкото" е своеобразен еквивалент на "леко") не ти трябва нещо 2.75, нито пък 4-20 гр. тест.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря за вниманието.
Моя грешка ,че не споменах , ловя на затворени водоеми . Търсените риби са костур, бяла и щука. Карбофлекса се справя отлично според мен. Но мепс аглия 2 не може да я заметне на прилично разстояние и не се чувства добре.Също и джиг примамки под 10гр. нямат добра чувствителност. Та ми се иска да имам и една въдичка с по-малък тест , с която да ловя по-добре с посочените примамки.Спрях се на Драгон Експрес ,защото ми хареса дължината ,теста, посочения грамаж (може и да не е верен) и най-вече цената.
Моя грешка ,че не споменах , ловя на затворени водоеми . Търсените риби са костур, бяла и щука. Карбофлекса се справя отлично според мен. Но мепс аглия 2 не може да я заметне на прилично разстояние и не се чувства добре.Също и джиг примамки под 10гр. нямат добра чувствителност. Та ми се иска да имам и една въдичка с по-малък тест , с която да ловя по-добре с посочените примамки.Спрях се на Драгон Експрес ,защото ми хареса дължината ,теста, посочения грамаж (може и да не е верен) и най-вече цената.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Имам Драгона с този тест, но на 2.45, с кух връх. Не е лоша пръчката, на мен много ми харесва.
Използвам я точно за целите, които си писал, работи добре и с малки примамки, тестът е реален, според мен.
Дори и с малко по-леки и по-тежки примамки от диапазона работи прилично.
Пръчката е доста лека, балансира ми се с макара 240гр.
Взех я за щукарка, но в последстие започнах да я използвам и за по-лек риболов, защото ми харесва.
Но според мен 2.75 е доста вече, а може и да се различава като строй от моята.
Използвам я точно за целите, които си писал, работи добре и с малки примамки, тестът е реален, според мен.
Дори и с малко по-леки и по-тежки примамки от диапазона работи прилично.
Пръчката е доста лека, балансира ми се с макара 240гр.
Взех я за щукарка, но в последстие започнах да я използвам и за по-лек риболов, защото ми харесва.
Но според мен 2.75 е доста вече, а може и да се различава като строй от моята.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Здравейте на всички! Позволете ми да се обърна за съвет към всички вас. Както прочетох някъде из форума в началото на внос на "западни" такъми се напълних с евтини неща, които в момента почти не ми вършат работа. Нуждая се от пръчка и макара - вие ще кажете марка и модел - да не са от най-евтините, но да не са и топ предложенията /за съжаление/. Ще се ползват за риболов с изкуствени примамки основно по р. Тунджа, и някои забравени баластриери. Ще ми се хем да стават за костур от по 200 гр. и в същото време да мога да се справя и с хищник до 5 кг., тъй като по реката не са изключени изненади. Единствено като дължина съм се насочил към 2.7 м., но оставям на вас да дадете съвет. Поздрави!
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Няма да е лошо да упоменеш и с какви пари разполагаш за комплетчетоcorsa16v написа:Здравейте на всички! Позволете ми да се обърна за съвет към всички вас. Както прочетох някъде из форума в началото на внос на "западни" такъми се напълних с евтини неща, които в момента почти не ми вършат работа. Нуждая се от пръчка и макара - вие ще кажете марка и модел - да не са от най-евтините, но да не са и топ предложенията /за съжаление/. Ще се ползват за риболов с изкуствени примамки основно по р. Тунджа, и някои забравени баластриери. Ще ми се хем да стават за костур от по 200 гр. и в същото време да мога да се справя и с хищник до 5 кг., тъй като по реката не са изключени изненади. Единствено като дължина съм се насочил към 2.7 м., но оставям на вас да дадете съвет. Поздрави!

Извинявам се - до към 200 лв.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
EXCEED SPX 2.70м.М/5-21/- Риб.прът
CLAE1013272 76.00

148лв
или

140лв
Този комплет малко надхвърля бюджета ти, но според мен е оптимално решение

Като по евтин вариант можеш да погледнеш и ryobi applause или ryobi excia ,но при тях трудно ще намериш размер 3000 или 4000
Най-компромисния вариант е Ryobi Ecusima
Това също е вариант
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3956
Също можеш да погледнеш пръчките на okuma и savagear ,доста колеги ги използват и хвалят аз не съм имал досег до тях

Благодаря за бързата реакция и съвет!