Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от murphymet74 »

Благодаря колега!
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

искам да попитам за въпросната гега https://megafishing.bg/product/1358/fil ... -spin.html коя от двете на 2.7м-15-40 или 25-65 ще е по удачна за начинаещ спинингист като мен които е решил да я ползва за щукарка и не му се дават повечко средства като за начало за целта.Тук не искам да питам става или нестава въпросната гега за щукарка,защото от познанята ми дотук а и от елементарна култура наи малкото човек знае че за тези пари неможе да вземе нещо качествено което и аз знам,но ако някои все пак има впечатление от въпрасната гега може да го сподели,няма да ми е излишно.Та вапроса ми е с коя от двете акции(15-40 или 25-65) ще боравя по добре с блесни на Мепс 4-5ти номер(9-15грама)и монофил около 0.25мм главно на затворени водоеми и горе долу как са им реалните тестове,дали са занижени или завишени от написаното в описанието,Благодаря предварително
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

stankof написа:...Та вапроса ми е с коя от двете акции(15-40 или 25-65) ще боравя по добре с блесни на Мепс 4-5ти номер(9-15грама)и монофил около 0.25мм главно на затворени водоеми и горе долу как са им реалните тестове,дали са занижени или завишени от написаното в описанието,Благодаря предварително
В случаят май сам си си оговорил :wink: Едната е с минимален тест , максималният грамаж примамки който ще използваш , а другата си отлита директно на яка пружина с олово , съчетана с много леб и кюспе по нея :lol: :lol: :lol: Та колкото и да са нереални тестовете на посочените геги , то все си мисля че е добре да заложиш на тази която евентуално би ти свършила някаква работа . Един съвет - не обръщай внимание на думичките "карбон" и "СИК водачи" в случаят :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Павел Иванов написа:
stankof написа:...Та вапроса ми е с коя от двете акции(15-40 или 25-65) ще боравя по добре с блесни на Мепс 4-5ти номер(9-15грама)и монофил около 0.25мм главно на затворени водоеми и горе долу как са им реалните тестове,дали са занижени или завишени от написаното в описанието,Благодаря предварително
В случаят май сам си си оговорил :wink: Едната е с минимален тест , максималният грамаж примамки който ще използваш , а другата си отлита директно на яка пружина с олово , съчетана с много леб и кюспе по нея :lol: :lol: :lol: Та колкото и да са нереални тестовете на посочените геги , то все си мисля че е добре да заложиш на тази която евентуално би ти свършила някаква работа . Един съвет - не обръщай внимание на думичките "карбон" и "СИК водачи" в случаят :wink:
Павка за пореден път си много прав и съм съгласен абсолютно с теб,а за някаква вяра в думичките "карбон" и "СИК" при цена 20 лв. и за момент не съм си и помислил :D
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Колега stankof, мой дълг е да ви спра да купувате чак толкова евтини неща. Преди 20г., като се появиха западни риб. стоки по магазините, се нажабурих с една дузина евтини телескопи и макари и сега се чудя какво да ги правя. Аз мисля, че под ценовия праг на Sert exceed spx 2.40m.MH(7-28), cherrywood pro spin Berkley 2.40m.(8-25) и някои модели на други фирми в диапазона 65-70лв., не бива да се слиза. А тези сп.пръти определено стават.
И малко извън темата. Тази есен се разлових на скобар. И понеже три метровите ми телескопи
ме поизмъчиха, ми се прииска нещо на 6м., под 250гр., стегната, под 100лв. Е да, ама те били над 200лв. и аз така и не си взех нищо.
Така че нека има компромиси с качеството и цената, ама да са в определени граници. Успех!
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Е той колегата си написа, че сега навлиза в този риболов. Затова не е чак толкова зле да вземе нещо евтино, да си направи някакви заключения от собствената практика и конкретните условия, в които лови, та следващия път като влезе в магазина и тръсне 4-5 пръчки, да си избере едната според личните убеждения за това кое най-би му прилягало. ;)
ispoline
новобранец
новобранец

Мнение от ispoline »

Здравейте!
Притежавам Sportex carboflex ng 2.40m (15-35gr.) Доволен съм от нея , но не ми харесва как работи с по-леки примамки.Понякога си мисля ,че е малко грубичка . Та се чудя дали да не си купя Dragon Express 2,75m (4-20гр.), за да мога да ловя пълноценно и с по-малки примамки. Някой има ли опит с тази въдица , ако може да сподели дали отговаря на посочения грамаж в сайта (157гр.) , теста и т.н.
Благодаря
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Koлега, за да ловиш пълноценно с малки примамки(изключвайки риболова на джиг, където по скоро "малкото" е своеобразен еквивалент на "леко") не ти трябва нещо 2.75, нито пък 4-20 гр. тест.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
ispoline
новобранец
новобранец

Мнение от ispoline »

Благодаря за вниманието.
Моя грешка ,че не споменах , ловя на затворени водоеми . Търсените риби са костур, бяла и щука. Карбофлекса се справя отлично според мен. Но мепс аглия 2 не може да я заметне на прилично разстояние и не се чувства добре.Също и джиг примамки под 10гр. нямат добра чувствителност. Та ми се иска да имам и една въдичка с по-малък тест , с която да ловя по-добре с посочените примамки.Спрях се на Драгон Експрес ,защото ми хареса дължината ,теста, посочения грамаж (може и да не е верен) и най-вече цената.
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Имам Драгона с този тест, но на 2.45, с кух връх. Не е лоша пръчката, на мен много ми харесва.
Използвам я точно за целите, които си писал, работи добре и с малки примамки, тестът е реален, според мен.
Дори и с малко по-леки и по-тежки примамки от диапазона работи прилично.
Пръчката е доста лека, балансира ми се с макара 240гр.
Взех я за щукарка, но в последстие започнах да я използвам и за по-лек риболов, защото ми харесва.

Но според мен 2.75 е доста вече, а може и да се различава като строй от моята.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
corsa16v
новобранец
новобранец

Мнение от corsa16v »

Здравейте на всички! Позволете ми да се обърна за съвет към всички вас. Както прочетох някъде из форума в началото на внос на "западни" такъми се напълних с евтини неща, които в момента почти не ми вършат работа. Нуждая се от пръчка и макара - вие ще кажете марка и модел - да не са от най-евтините, но да не са и топ предложенията /за съжаление/. Ще се ползват за риболов с изкуствени примамки основно по р. Тунджа, и някои забравени баластриери. Ще ми се хем да стават за костур от по 200 гр. и в същото време да мога да се справя и с хищник до 5 кг., тъй като по реката не са изключени изненади. Единствено като дължина съм се насочил към 2.7 м., но оставям на вас да дадете съвет. Поздрави!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

corsa16v написа:Здравейте на всички! Позволете ми да се обърна за съвет към всички вас. Както прочетох някъде из форума в началото на внос на "западни" такъми се напълних с евтини неща, които в момента почти не ми вършат работа. Нуждая се от пръчка и макара - вие ще кажете марка и модел - да не са от най-евтините, но да не са и топ предложенията /за съжаление/. Ще се ползват за риболов с изкуствени примамки основно по р. Тунджа, и някои забравени баластриери. Ще ми се хем да стават за костур от по 200 гр. и в същото време да мога да се справя и с хищник до 5 кг., тъй като по реката не са изключени изненади. Единствено като дължина съм се насочил към 2.7 м., но оставям на вас да дадете съвет. Поздрави!
Няма да е лошо да упоменеш и с какви пари разполагаш за комплетчето ;)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
corsa16v
новобранец
новобранец

Мнение от corsa16v »

Извинявам се - до към 200 лв.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Изображение
EXCEED SPX 2.70м.М/5-21/- Риб.прът
CLAE1013272 76.00
Изображение
148лв
или
Изображение
140лв
Този комплет малко надхвърля бюджета ти, но според мен е оптимално решение ;)
Като по евтин вариант можеш да погледнеш и ryobi applause или ryobi excia ,но при тях трудно ще намериш размер 3000 или 4000
Най-компромисния вариант е Ryobi Ecusima

Това също е вариант
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3956

Също можеш да погледнеш пръчките на okuma и savagear ,доста колеги ги използват и хвалят аз не съм имал досег до тях :wink:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
corsa16v
новобранец
новобранец

Мнение от corsa16v »

Благодаря за бързата реакция и съвет!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”