Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Надуваема лодка и двигател за нея ...
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Надуваема лодка и двигател за нея ...
Здравейте Колеги ... Нов съм в този форум, но след време и това ще се промени ...
Реших да се сдобия с моя лична лодка - като това ще ми е първата такава. Та на въпроса ...
Спрял съм се на "ProMarine IB 300" - "след консултации реших да я оборудвам с бензинов двигател" ... Спрях се на два двигателя "GENOVO F2.6 и GENOVO T3.6", а въпроса ми е кой двигател ще е по-добре да взема? Като аз донякъде разбирам "плюсовете" и "минусите" на единия и другия ... Ако се включат и Колеги които използват тези двигатели ще е добре, защото ще имат преки наблюдения ...
GENOVO F2.6 - 1050-1100лв. - 4-тактов - 2,6 кс - 1,1 л/ч - 17/18 кг
GENOVO T3.6 - 990-1090лв. - 2-тактов - 3,6 кс - 1,8 л/ч - 14,5/15,5 кг
Реших да се сдобия с моя лична лодка - като това ще ми е първата такава. Та на въпроса ...
Спрял съм се на "ProMarine IB 300" - "след консултации реших да я оборудвам с бензинов двигател" ... Спрях се на два двигателя "GENOVO F2.6 и GENOVO T3.6", а въпроса ми е кой двигател ще е по-добре да взема? Като аз донякъде разбирам "плюсовете" и "минусите" на единия и другия ... Ако се включат и Колеги които използват тези двигатели ще е добре, защото ще имат преки наблюдения ...
GENOVO F2.6 - 1050-1100лв. - 4-тактов - 2,6 кс - 1,1 л/ч - 17/18 кг
GENOVO T3.6 - 990-1090лв. - 2-тактов - 3,6 кс - 1,8 л/ч - 14,5/15,5 кг
Последно промяна от Martin's на Пон Окт 22, 2012 7:58 pm, променено общо 1 път.
Re: Надуваема лодка и мотор за нея ...
колега къде ще ползваш лодката , на море или затворени водоеми?
Това забравих да спомена ...sess84 написа:колега къде ще ползваш лодката , на море или затворени водоеми?
Лодката ще се ползва в затворени водоеми, а по-точно на яз.Искър ... Предимно ще се ползва за риболов на костур и от време на време за влачене - все пак не може да не се направи някоя друга обиколка по язовира ...

Re: Надуваема лодка и двигател за нея ...
Колега наистина основното е бюджета - разполагам с 1500лв.
Но за това съм писал тук - за да събера повече информация и някакви насоки ...
Ще имам в предвид твоето мнение и на всеки друг който се включи в темата ... Нали в крайна сметка ще трябва да се вземе нещо ;] ...
Но за това съм писал тук - за да събера повече информация и някакви насоки ...
Ще имам в предвид твоето мнение и на всеки друг който се включи в темата ... Нали в крайна сметка ще трябва да се вземе нещо ;] ...
- MITKO70
- кандидат преподавател
Колега ,бюджета е 1500лв.общо -за лодка и мотор или само за мотор.Аз съм също с втора употреба,2005г., СУЗУКИ 6,4 тактов ,с 3,20 лодка с алуминиево дъно,но по-широка и разхода е толкова -около 300гр.на час.Така ,че съм съгласен с колегата за избора на двигател,има много добри оферти ,втора ръка.
Всичко може,но не всеки го можe.

- Антон Тонев
- сериозен играч
Вземи по лекия двигател, защото "Транеца" не е цял, а е на 4бр уши залепени за лодката.Аз имам подобна -Tohamaran.И не го карай на пълни обороти, защото ушите леко се усукват и има вероятност да се скъсат/малка, но има вероятност/.По принцип това не е лодка за тролинг.Това си е шаранджийска лодка.Аз съм слагал на моята един единствен път двигател.Махам си на гребла.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Здрасти виж таз лодка е по добре на която си се спрял http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=69068 и ще върши повече работа
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
лодка, която не е с транцева дъска е голям компромис, ако ще се ползва с бензинов мотор... много е вероятно да се убедиш сам още след 2-3 влизания на вода. 2Тактовия мотор 3.6кс също не е добро решение за язовир.
С този бюджет единственият разумен вариант е да търсиш втора употреба и лодка и мотор.
С този бюджет единственият разумен вариант е да търсиш втора употреба и лодка и мотор.

- Антон Тонев
- сериозен играч
Колега,20 коня двигател като и туриш на тая лодка, трябва на самата лодка да и слагаш спасителен пояс.На ТТ,данните на лодката ясно е упоменато колко полезен товар носи, както и до колко коня двигател се монтира.Сега за ушите.Самия "Транец", за тези лодки се СВАЛЯ.Това означава, че и някъде трябва да се закачи.Точно за това са тези четири опорни точки на лодката.Те са лепени за самата лодка.И за да не бъда голословен.sess84 написа:към колегата Тонев , не те разбрах за ушите какво имаш в предвид нали ги дават до 20 коня надуваемите и защо да не стават за тролинг ?! или говориш за нещо друго? - не се заяждам просто ми стана интересно

На снимката се виждат къде са ушите.
Ако имаш още въпроси, с радост ще ти отговоря.

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Това вече е лодка.За мен е скъпа, не знам за теб.Ако имаш парета-взимай смело.sess84 написа:разбрах колега
аз мислех за такава лодка

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев

Голямо развитие в темата, мерси на всички за споделената информация ... Ще взема под внимание ...