Моля за малко помощ !!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Re: Моля за малко помощ !!!

Мнение от Иво Вълов »

butnik написа:Иво,решете проблема с теча,запечаташ ли стената с някаква хидроизолация след кратко време влагата ще избие на друго място,ще започнат да мухлясват стените.Ще съхне бавно/пускай някакво отопление след отстраняване на теча/но поне след възстановяването и няма да имаш проблеми .И според мен се консултирай с познат адвокат как да ги принудите да избързат с ремонта на теча.Ако си с малки деца този факт може да се използва доста успешно.Не разчитай да ти се изплатят парите по ремонта наведнъж,това може да е дълъг период от време и да ти ги дават лъжичка по лъжичка.
Mного неприяттно наистина !!!!
Не стената няма да я запечатам, ще изчакам да изсъхне.
Изображение
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Иво Вълов написа: За да имате напредставаИзображение
Понеже и аз съм се занимавал с такива работи (ВиК ремонти) предполагам,че се е случило следното:
За да изместят сифона са къртили/копали канал в подовата замазка или в плочата (по-лошия вариант).Не са залепили добре ПВЦ частите и сега при всяко ползване на банята,водата си сълзи или тече и попива в бетона.За да се оправят нещата трябва да се разкрият/разкъртат тръбите и наново да се направят/залепят частите НО КАЧЕСТВЕНО и да се направи водна/мокра проба,на която да присъстваш и ТИ :!: :!: :!: ТРЯБВА ДА СЕ УБЕДИШ,ЧЕ РАБОТАТА Е СВЪРШЕНА КАКТО ТРЯБВА И НИКЪДЕ НЕ ПОДЛИЗВА ВОДА,ПО НИКОЯ ВРЪЗКА !!! Трябва няколко дена при съседите да остане разкрито,за да може поне малко от малко да излезе влагата и чак тогава те да си слагат наново плочки. А ти изчакай при тебе да изсъхне добре и чак тогава си шпакловай и т.н.

Щом общината е правила ремонта,то тя е длъжна да оправи всичко,но понеже се съмнявам да си размърдат задниците в скоро време,ги заплаши със съд.Може и да се стреснат. Успех!!!
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Майко съд, те на тях не им пука. Е това е че тия хора, ако се разкърти при тях, как ще ползват 6анята си ? зЗначи че не тре6ва да се къпят една седмица !!!
А това е при6лем за всеки. Или да идват у дома да се къпят де да знам. А ами ако о6щината нямат до6ър майсторкойто да свърши ра6отата , то пак на едно дереже си седиме.
Майката си е е6ало !!!!
А точно това е станало те са искъртили пода и са прокарали тръ6ите от там тцтцттц ужас, де6а и неграмотници !
Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Аз го имах същия проблем колега.Само,че аз бях в ролята на съседите ти от горе,с времето вертикалния шланг се спуква без вина да имам аз или който и да е,просто се спуква и така на съседите под мене се получава твоята гледка.Няма не искам няма недей разбих си банята отстраних теча и така.Какво ти пука как,къде и кога ще се къпят.А след отстраняването на проблема ако нямаш наличен наеми един голям влагоабсурбатор да ти измъкне влагата и тогава действай.Та както ти казах да нямаш никакви скруполи от това дали ще влязат в разход съседи общини и всички по-конеца.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
tct

Мнение от tct »

Баце,имах подобен проблем като твоя - теч от съседите.Тръгнах по законния начин - не става.Взех двама юнака ,влязохме вътре с майсторите и нема неискам.Даже и ремонта им платих ,че нямали пари.Само теч да няма.Та ако имаш някой излишен лев се спогодете.
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Какво се притесняваш кой, къде и как.......
На никой не му дреме за тебе, само те размотават.
Аз съм го ял същото дърво......подобно на твоя случай. комшията си извел мивката и пералнята на балкона, но от мръсния канал след време протече. При мене същата гледка..... Викам комшиите, да видят и да си оправят белята. Хората любезни, извиняват се и обещават да оправят работата. Да ама не, минава месец никаква промяна, капе си. Пак нахалствам и се качвам да питам какво става. Оня дебил ме гледа нагло и ми обяснява че като прави ремонта лятото, ще види и теча. Изригвам.......какво лято бе, сега сме ноември. Предлагам му аз да платя ремонта,ако е затруднен финансово, само да се оправи. Той хъка, мъка, сега не е било време за ремонти, коледа идвало. Побеснях. Аз коледа с дъждобран ли да я карам бе, толуп. И му давам срок три дни да си оправи бакиите, че после аз ще ги оправя. Минаха три дни, пак тече. Викам приятел водопроводчик, идва и реже вертикалните щрангове при мене над мойте разклонения. Слага по един спирателен кран и ми пуска водата. Аз вода си имам, над мене йок. Да видиш какъв вой нададоха, щели да ме съдят, нямал съм право. Но докато ме съдят....години време....вода няма да има, докато не ме осъдят. Но след два дни, под натиска на другите засегнати съседи, отворкото оправи теча.

п.п. Вярно, аз възстанових щранговете както си бяха, защото нямам право да слагам кранове, но вече не тече. Цялата гяволия ми излезна около 300лв. 2009година. И ако пак протече, пак ще режа тръбите, Та така, ако сам не си помогнеш, няма кой.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Мен навремето ме бяха наводнили, направих протокол със свидетели, поканих ги ония от горе да си оправят белята, те си питаха дедовия, заведох им дело, осъдих ги и после дъъъълго време си събирах парите от запора на заплатите им.
Сийбаломамата.......Ифчо, викни Господари на ефира бре, само тогава общината ще се засили! :idea:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
chapara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chapara »

И аз да кажа, понеже съм в бранша. Преди две години ме викаха да отстраня проблем ,подобен на този, поради това че долните комшии извикали ХЕИ, което дало предписание , теча да се спре в 5 дневен срок!!! И е така, това са фекални води, които крият зарази. Така че бегай в ХЕИто :wink:
Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!
ИзображениеИзображение
icko812
новобранец
новобранец

Мнение от icko812 »

Проблема е,че докато не оправят горният апартамент ти не можеш да направиш нищо,защото водата винаги намира от къде да избие.Ако ти се прави стаята няколко пъти давай.
И най-хубавата работа,е по лоша,от най кофтия банкет!
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

:smt023
chapara написа:И аз да кажа, понеже съм в бранша. Преди две години ме викаха да отстраня проблем ,подобен на този, поради това че долните комшии извикали ХЕИ, което дало предписание , теча да се спре в 5 дневен срок!!! И е така, това са фекални води, които крият зарази. Така че бегай в ХЕИто :wink:
Колегата е прав
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

ХЕИто,общината и домоуправителите,после си направи една застраховка на жилището,па ми звънни да да дам по наем да не ти стои празно,па и да гълташ по некой лев ;)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”