Моля за малко помощ !!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Моля за малко помощ !!!

Мнение от Иво Вълов »

Колеги имам следният проблем. Имам апартаментче в София, обаче никой не живял в него до сега. От горе над мен, има един ожщински апартамент. В него има наематели. Така, преди да се нанесат те, общината прави ремонт на банята и я разширява към спалнята . За да имате напредставаИзображение
Разположението на техният апартамент е същото като моето, само, че както съм написал по горе те разширяват банята към спалнята както е показано на картинката по горе и изместват отводнителният канал дефакто точно над стената която разделя банята със спалнята. Весто да е на старото си място те го изместват в дясно над стената. Това нещо протича и стената почва да пие вода. няма кой да погледне и един прекрасен ден когато идвам тук заварвам това
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
С годините , хората си се къпат а стената отдолу попива вода! И ето го резултата. Общината призна грешката си и каза, че ще поемат ремонта , но за сега нямали пари. Тоест те първо требва да си оправят техният проблем и после ремонта на моята стая. Обаче, аз трябва да я ползвам тая стая за спане инак няма как.
Тук идва въпроса , какво да направя, че да мога да изтаря докато държавата ми оправи апартамента. Стената е мокра а мазилката пада много лесно , отворил съм прозорците за да се проветри и еентуално да изсъхне малко, но не съм спец по тия неща, та моля някой ако знае как да се постъпи в дадена ситуация да помогне , мерси много !!!
Последно промяна от Иво Вълов на Съб Окт 20, 2012 3:20 pm, променено общо 1 път.
Изображение
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Re: Моля за малко помощ !!!

Мнение от gergi762 »

Иво Вълов написа:Колеги имам следният проблем. Имам апартаментче в София, обаче никой не живял в него до сега. От горе над мен, има един ожщински апартамент. В него има наематели. Така, преди да се нанесат те, общината прави ремонт на банята и я разширява към спалнята . За да имате напредставаИзображение
Естествено,никой нищо не може да разбере.
Остави само стъпки
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Докато не се спре теча не предприемай нищо.Стената трябва да изсъхне преди да започнеш каквито и да е ремонти по нея.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

Трябва да се качиш при съседите в банята им да погледнеш има ли ревизионен отвор на ВиК ако има там трябва да е проблема и да се отстрани теча,след това може да се ремонтира въпросната ти стая,а може и да е от самата им баня,я сифон ,некоя дупка за аксесоар в тръбите без компетентен оглед няма да се справиш
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Oooooooo, още един столичанин в повече! :mrgreen: :drinkers:

Фани ги, баце, за гушата и докът не си оберат лайната от стената - няма ги оставяш, ок! :axe:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Направи си ремонта , като ги предупредиш преди това за намерението си ! Хидроизолация задължително , но първо го изсуши с нещо ! После си го шпакловай и боядисай и представи документите и фактурите на общината за да ти възстановят парите !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Аха, то ясно, че треbва да изсъхне, ама колко време му тре6ва на това нещо. Идва зима.
Ходехме горе при комшиите ама при тех всичко е запечатано и няма как да се погледне и направо тре6ва да им раз6ия тоалетната за да видя, все си мисля , че е тръ6ата дето води до централната отводнителна на зградата , тоест от сифона до главната тръ6а а разтоянието е около 60 70 см най много. И друго си мисля, ако капеше леко немаше да са такива щетите а много по малки, значи си тече ста6илно. Ужас направо съм в шах !!!!
Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Непременно провери, кога е направено преустройството и дали има цялата документация за него - проект, разрешение, заповед на кмета и пр., най-вероятно няма и ако е така - този, който го е направил, трябва да възтанови за своя сметка първоначалния вид на жилището.
Особено при преместване на канализационни тръби - течовете могат и да не спрат никога!
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Ох златни ти уста Петков Имаш една ракия от големите от мене !!! Това в о6щина О6орище ли да го искам , тъй като съм на центъра или каде (документацията за проекта разширението и така на татък) или ?
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Жилището е о6щинско и оbщината са направили ремонта, ама по натам нищо не знам !!! само знам , че ми пада мазилката и стената е подгизнала !!!
Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Иво Вълов написа:Жилището е о6щинско и оbщината са направили ремонта, ама по натам нищо не знам !!! само знам , че ми пада мазилката и стената е подгизнала !!!

Нема се пуашиш, Ивчо, нъл сме се мокри по нашия край! :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

Отиваш при Управителя/Домоуправителя на входа/блока ...
Взимаш и един комшия и правите протокол за състоянието на апартамента ти!
Там се подписвате , ти, Управителя и съседа свидетел!
После си взимаш протокола и отиваш в общината и им го показваш!
Най-вероятно фугите не са направени добре и пропускат водата на долу към теб :wink:
Успех!
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

... Общината призна грешката си и каза, че ще поемат ремонта , но за сега нямали пари. Тоест те първо требва да си оправят техният проблем и после ремонта на моята стая...
Колега, не чакай от умрял писмо !
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Калин–Стоянов написа:Отиваш при Управителя/Домоуправителя на входа/блока ...
Взимаш и един комшия и правите протокол за състоянието на апартамента ти!
Там се подписвате , ти, Управителя и съседа свидетел!
После си взимаш протокола и отиваш в общината и им го показваш!
Най-вероятно фугите не са направени добре и пропускат водата на долу към теб :wink:
Успех!
Ако това ще помогне !!!
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Иво,решете проблема с теча,запечаташ ли стената с някаква хидроизолация след кратко време влагата ще избие на друго място,ще започнат да мухлясват стените.Ще съхне бавно/пускай някакво отопление след отстраняване на теча/но поне след възстановяването и няма да имаш проблеми .И според мен се консултирай с познат адвокат как да ги принудите да избързат с ремонта на теча.Ако си с малки деца този факт може да се използва доста успешно.Не разчитай да ти се изплатят парите по ремонта наведнъж,това може да е дълъг период от време и да ти ги дават лъжичка по лъжичка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”