Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Транспортна дължина на болонезите
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- miroslav97
- научил се да хвърля
Транспортна дължина на болонезите
Има ли значение транспортната дължина на болонезите освен това коя е по практична.Мерси предварително и наслука.
- CrossFire
- разбира нещата
Re: Транспортна дължина на болонезите
По-евтините са с по-малка транспортна дължина. Обикновено имат еднакъв брой секции съпоставено с по-скъпите. Това значи, че реалната им дължина е по-малка от обявената.
Тези с по-малка транспотрна дължина, в разпънато състояние имат банана фейс.

CrossFire написа:

Понеже може да се каже,че болото е директен с водачи и при тях тр.дължина е водеща за добрия строй и качеството на пръчката.
Сам си прави изводите,защо всички класни болота или директни/ако ги сложим под общ знаменател/ са с дълги транспортни дължини
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- miroslav97
- научил се да хвърля
Благодаря за мненията.Чакам още.
-
- разбира нещата
колкото по малко и по дълги секции,толкова по стегнато и без провисване боло..
- miroslav97
- научил се да хвърля
Какъв смисъл по малко.ionko_terziev написа:колкото по малко и по дълги секции,толкова по стегнато и без провисване боло..
-
- разбира нещата
ами примерно 5м. въдица да е с 5 секции а не 7-8..
Няма! Ама им е друга цената. Има болота от качествен материал с по-малка транспортна дължина. Е! по-лесно се правят по-изпънати с по-голяма дължина де!miroslav97 написа:Има ли значение транспортната дължина на болонезите освен това коя е по практична.Мерси предварително и наслука.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
1.50м е транспортната дължина на моята петица,аз съм си направил извод що за стока е
гадна,неудобна за носене,много водачи,тънка бланка,стои изпъната, абе защо не си взех на къса сглобка 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
От транспортната дължина, до голяма степен, се влияе строят на въдицата. Колкото по-дълги са секциите, толкова "по-изпъната" и стегната е въдицата. С намаляването на дължината на секциите, се увеличава параболата, която описва въдицата при опън. Въпрос на предпочитание е, с кой тип ще ловиш!
От евтин материал няма как да се постигне дълга, лека и здрава секция, чисто конструктивно. За това те са и по-къси.
От евтин материал няма как да се постигне дълга, лека и здрава секция, чисто конструктивно. За това те са и по-къси.
-
- научил се да хвърля
ужааассс !!!!butnik написа:1.50м е транспортната дължина на моята петица,аз съм си направил извод що за стока егадна,неудобна за носене,много водачи,тънка бланка,стои изпъната, абе защо не си взех на къса сглобка

-
- новобранец
Мисля че не може да има такава въдица, нещо не съвпадат броят на секциите и тр. дължина.Виж за 130-135 съм съгласен-на 4 секции-5м.Напиши каква марка и модел е да се обзаведем и ние с подобно бижуbutnik написа:1.50м е транспортната дължина на моята петица,аз съм си направил извод що за стока егадна,неудобна за носене,много водачи,тънка бланка,стои изпъната, абе защо не си взех на къса сглобка

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не излиза сметката а
Николко по 1.50 не прави 5м 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- CrossFire
- разбира нещата
Че и повече водачи имал, а!borislav6990 написа:Мисля че не може да има такава въдица, нещо не съвпадат броят на секциите и тр. дължина.

Възможно е ако секциите не са с еднаква дължина и се скъсяват прогресивно от основата към върха.