Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от ynovi »

Намерих в нета едни джапанки ли са или маратонки (не знам какво всъшност). Но като за лятно джапане по реките ми изглеждат подходящи, па и не са скъпи.
Мисля да взема едни да пробвам. :D
http://www.obuvki-bg.com/model.php?model=107152
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

През тези дупки пиявиците ще влизат кат поп у чорбаджйиска къща на заговезни :wink:
Шегувам се и мисля че са добри, но защо не пробваш има едни силиконови гуменки в метро по 9-10 лева- водят се за плуване и газене. Нещо такова http://bikesport.bg/bg/products/774 но на по поносима цена. Имах такива когато ходех преди по вировете да скачам и да не се налага после да си търся къде са ми отплували чехлите обувах такива- бях ги взел от мерто за 11 кинта мисля че, но това беше преди 5-6 години поне. Сега ги гледах значително по евтини.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

eroucma написа: Защо не пробваш има едни силиконови гуменки в метро по 9-10 лева- водят се за плуване и газене. Нещо такова http://bikesport.bg/bg/products/774 но на по поносима цена.
Не се сещам какви са били тези в Метро, не помня откога не съм стъпвал в там. И не е лоша идея това, да поразгледам тези дни. Но тези си ги поръчах и ги чакам вече.
Но като изискване най-много държа да не се събуват лесно и най-важното: държа подметката да е възможно по-твърда. Не за друго, ами с гуменки и кецове се чувствам нестабилно на реки с корита с много камъни. Особено неприятно е при наличие на остри камъни или скали с ръбове, а често се случва да се попадне на такива. Повечето джапанки имат добри като твърдост подметки, но пък се губят ... :D
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

То за тия изисквания дет си си ги поставил , това де си го поръчал .... май , май , няма да ти свърши работа :? То си има решение , те примерно :

Изображение

Като решиш си ги носиш с гащеризон , когат ти е кеф само с неопренов чорап . Предпазват от изкълчване , не се пързалят по подводните камънаци , наистина предпазват от "остри камъни или скали с ръбове" и благодарение на изредените до тук неща , с тях наистина се чувстваш стабилно за разлика от упоменатите до тук :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

:smt023
Павел Иванов написа:То за тия изисквания дет си си ги поставил , това де си го поръчал .... май , май , няма да ти свърши работа :? То си има решение , те примерно :

Изображение

Като решиш си ги носиш с гащеризон , когат ти е кеф само с неопренов чорап . Предпазват от изкълчване , не се пързалят по подводните камънаци , наистина предпазват от "остри камъни или скали с ръбове" и благодарение на изредените до тук неща , с тях наистина се чувстваш стабилно за разлика от упоменатите до тук :wink:
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Павел Иванов написа: Като решиш си ги носиш с гащеризон , когат ти е кеф само с неопренов чорап ....
То и едни такива ми трябват принципно. Обаче точно тези на снимката не можах да се ориентирам какви са и къде да ги намеря, да прочета ...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

По принцип този модел е доста старичък , ако и да е любимият ми такъв , но иначе ей тук - http://www.simmsfishing.com/ , си ги има новите модели . От европейският представител на СИММС не бих те посъветвал да си пазаруваш , не случайно един образ , представителят на СИММС за Пенсилвания , ги нарича "индианци" норвежците :lol: :lol: :lol: Едно че товарят яко отгоре , второ че не са особено контактно/дружелюбни . Инак от БГ можеш да си вземеш на Крокерс , Лууп и още няколко , но все пак СИММС са си признати като бест ъф дъ бест на световно ниво , когато иде реч за риболовни облекла .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Мерси. Обувките съм планирал да ги пазарувам след около 2 месеца, но като се стигне до тоз момент ще мисля, но май ще ги взимам от БГ марките които даваш, че не съм по междуконтиненталната търговия... :D
Инак джапанко-маратонки дето си поръчах се оказаха голям боклук. :lol: :D Но не пречи да ги тествам в някое по-леко лятно излетче, дали ще издържат. :lol:
Инак, скоро заприходих едно панталонче: Scierra CC3 Breathable Stocking Foot Waist Waders от което съм доволен и от цената му, пък и доста добре е направено.
apel
новобранец
новобранец

Мнение от apel »

Здравейте, покрай форума се запалих по спининг-а. Взех си добра пръчка и макара, а днес си купих и малко блеснички и воблери на втора ръка. Желая да питам за съвет за някаква поне бегла ориентация за воблерите и блесните. Групирах ги по визуални белези и ще съм благодарен, ако ми кажете с кои каква риба да търся? Предварително благодаря!

http://www.prikachi.com/images/811/5413811p.jpg
Mоля, пускайте трофейните и маломерните рибки - те го заслужават !
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

Клеги, моля за мнение за Colmic Diamond Spinning 2.7м - 20-50гр.Трябва ми въдица с тест 20-40 или 20-50 до 150 лв, с дължина 2.70.Не съм използвал до сега въдици с такъв тест и немога да избера сам.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

firepd69 написа:Трябва ми въдица с тест 20-40 или 20-50 до 150 лв, с дължина 2.70.

Колега на по-евтините въдици обявения тест е нереален и доста завишен. По-добре е да уточниш за какви риби смяташ да използваш пръчката и на първо място с какви примамки. Реален тест имат ето тези пръчки http://www.voblershop.com/1849/St.Croix ... .Spinning/ и се включват в цената ,която си обявил.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
EL_Ninhooo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EL_Ninhooo »

Здравейте, колеги. Някой имал ли е "вземане-даване" с макаричката Okuma Avantager av20. Като цяло какви са ви впечатленията от макарите на Okuma.

Поздрави!
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Среден клас макари. По-добри от.. примерно Шимано за същите пари. Два модела от тях съм имал - нямам оплаквания, но точно този за който питаш не съм пипал.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

EL_Ninhooo написа:Здравейте, колеги. Някой имал ли е "вземане-даване" с макаричката Okuma Avantager av20. Като цяло какви са ви впечатленията от макарите на Okuma.

Поздрави!
Като за парите си става,ползвам я с монофил.Единствения недостатък за
който се сещам е сравнително малкия диаметър на шпулата. Иначе имам
още две макари от същата марка от които съм много доволен.

Изображение
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Христо Златев »

EL_Ninhooo написа:Здравейте, колеги. Някой имал ли е "вземане-даване" с макаричката Okuma Avantager av20. Като цяло какви са ви впечатленията от макарите на Okuma.

Поздрави!
Два сезона 2006-07 ползвах АV30 за блесни по Дунава и бях доволен, макарата и в момента работи, но като дънарка :) . Добро качество за цената си :) .
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”