Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
На мен па ми праи печатление, че таз година щуката по Дунава я няма никва......преди 2 години беше щукарска година, куцо и сакато ги ловеше, даже и аз
, ма оттогава никви го няма...
...не мое се възстанови популацията ли, заради сушата ли...
....тази година нямам кьорава щука, ни на тролинг, ни на спининг.
Ся чакам да ми пристигне едно тайно оружие за хищници, те тва:

...и ги почвам, ей!
Ся чакам да ми пристигне едно тайно оружие за хищници, те тва:

...и ги почвам, ей!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов

Кире , не възлагай особени надежди на тая пресуквачка на линии 
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- G.Petkov

Дано, даноGODzillata написа:...и ги почвам, ей!
Щото аз така ги почнах, че трета година нямам и пипане от щука
А си хващах от 15 до 35 риби на година !!!
А сега не ще и нищо не помага !
И да споделя нещо.
Прегледах от безделие един жълт вестник на жена ми - в.Шоу от днес.
Та там пишат по-подробно за смъртта на Ицо.
И все повече ми се ще да вярвам, че е нещастен случай, като многото по време на лов, риболов, алпинизъм, планинарство и прочие хобита, които понякога имат и екстремен характер.
Дрехите на брега са само връхните, пръчката е там, а тялото е намерено на 30 м по надолу от мястото на риболова.
Не ми се вярва, че човек като Ицо може да бъде изненадан от когото и да било на добре познати от него места.
По скоро е някаква фатална случайност, от която никай не е застрахован.
- GODzillata

Е, к'во е правил в реката/язовира без пръчка?G.Petkov написа:...пръчката е там...
@Пав, що да е усуквачка....като дядова усуканица....нъл има вирбели?

- G.Petkov

Ами и аз като се подхлъзнах онзи ден, щях да оставя даже две пръчки на брега .....GODzillata написа:...Е, к'во е правил в реката/язовира без пръчка? ...
- Vid
- кандидат преподавател

И аз хич не вярвям да е така, Ицо беше подготвен за всякакви ситуации доколкот го познавах, но пусти му късмет-може и наистина човек да се подхлъзне..... да си удари главата в камънаците.. и така.....
Абе, кВот и да си говорим, не вярвам, че това е просто няКва случайност............... Жалкото че живеем в момента в нещо наречено Б-я, където нещата почват сега и свършват сега и веднага...
Никога и нищо повече няма да чуем освен, че това е един нещастен случай............
Абе, кВот и да си говорим, не вярвам, че това е просто няКва случайност............... Жалкото че живеем в момента в нещо наречено Б-я, където нещата почват сега и свършват сега и веднага...
Никога и нищо повече няма да чуем освен, че това е един нещастен случай............
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
INCUBUS написа:......Преди години,като по-млад,ама вече много вещ в прикриването на всякакви следи,си бях съставил "черен"списък с хора за ликвидиране.Списъкът включваше по едно време към 300 имена,имах и конкретни планове с по три варианта за първите 7-8 от списъка.Ако някои от вас се сещат,винаги съм разполагал с много информация /както доказателствено-официална,така и чисто оперативна /за истинските мръсни гадове около нас и изобщо нямах притеснения,че може да пострада добър човек.Не знам как ми се размина започването на "правосъдието в мрака",може би неестествено и прекалено обичам съпругата си и това ме е възспряло.Ако бях започнал,докато ме хванат,поне щеше да има двама-трима реализирани.Но... защо да убиваш гадта,след като можеш да й скапеш /стъжниш яко /живота ?С директни законни и индиректни покрайзаконни методи и средства.При това без доказуеми връзки и зависимости,под маската на "нищо лично" и пр.Драги Чирузе,вярвай ми,по този начин наказването на мръсниците с максимум неприятности в живота /и гадни разорителни разходи!/доставя висше удовлетворение,а убийството не може да достави такова.За умишлено убийство на повече от едно лице могат да те зачеркнат за 20 години,доживотензатвор или доживотен затвор без право на замяна.Много трудно в днешно време можеш да се изкараш невменяем /ако наистина човек не е станал откачалка/,още по-трудно се инсценира положение на неизбежна отбрана.Не си заслужава труда.....
Прочетох под диагонал някои от постовете на Христо и ми направи впечатление това, а това ако не е било само "лаф да става", наистина може да убие.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Да,но има големи шарани,ориентирай се към тяхGODzillata написа:На мен па ми праи печатление, че таз година щуката по Дунава я няма никва......
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Момчета , липсват мненията на ИНКУБУСА

- GODzillata

Телескоп написа:Да,но има големи шарани,ориентирай се към тяхGODzillata написа:На мен па ми праи печатление, че таз година щуката по Дунава я няма никва......![]()
http://www.dnes.bg/stranata/2012/10/23/ ... nav.171228
Мани го тоа, напомпал е шарана с компресора и после бил 27 кг., а'ре, че мое и да садим домати, ма не ги ям с колците!
@Ех, МитеФФФ, ех, ИФФФчо, фо да праиш, животът е радост и тъга...

-
tct
Едно въпросче към Г.Петков - като специалист по подледният риболов - видях в един сайт - Акулата.БГ - фидер за подледен риболов.Взех та с помоща на 100 гайди,препечени филийки с аншоа и разни смоли,лепила , части от колена на въдици и от две счупени тояжки - Дайва УЛ и една друга си направих подобни с различни върхове от фидери. С най дългият става 80 см. - така ги дават и в оригинал. Смятам да се пробвам на лед - та ловил ли си с подобна чудесия
Макаричките са Шимано и Абу Гарсия 600 U - по малки са от цигарена кутия.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- G.Petkov

Докторе,
За сега
, фидера в зимния риболов е видоизменен до т.н. кивок /накрайник, показалец и пр./, който вече е толкова тънък и чувствителен, че само дето конски косми не слагаме на върха на "балалайките"
!
Иначи принципът е същия - рибката опипва примамката - мормишка, блесничка - кивокът се сгъва, изправя или потрепва и засичаш.
По принцип би могло да се лови и на зимен фидер, ама трябва да има много, едри и активни риби, че да сработи класически фидер.
А аз днес реших да използвам един от последните хубави есенни дни и направих един платен риболов с бири, скари, слънце и даже хванах пак три пъстърви
, тен и добро настроение.
Не помня някога да е имало такава прекрасна есен.
После отодох на Софийската среща, на коята макар и в камерен състав, пак се видяхме стари приятели, пораздухме
.
Като прибавя и някий други екстри, този ден го броя за изцяло послужен на себе си
!
Ако имаше и най-малката възможност, утре бих го повторил отново
!
За сега
Иначи принципът е същия - рибката опипва примамката - мормишка, блесничка - кивокът се сгъва, изправя или потрепва и засичаш.
По принцип би могло да се лови и на зимен фидер, ама трябва да има много, едри и активни риби, че да сработи класически фидер.
А аз днес реших да използвам един от последните хубави есенни дни и направих един платен риболов с бири, скари, слънце и даже хванах пак три пъстърви
Не помня някога да е имало такава прекрасна есен.
После отодох на Софийската среща, на коята макар и в камерен състав, пак се видяхме стари приятели, пораздухме
Като прибавя и някий други екстри, този ден го броя за изцяло послужен на себе си
Ако имаше и най-малката възможност, утре бих го повторил отново
-
tct
Взел съм най тънките връхчета,ще сработи.Таз кръчма до Централната пожарна се се каня да е посетя,ма неостава време.Пък и в този квартал съм отрасъл - познат ми е до втръсване. 
- chapara
- ще става разбирач

G.Petkov написа:Докторе,
За сега, фидера в зимния риболов е видоизменен до т.н. кивок /накрайник, показалец и пр./, който вече е толкова тънък и чувствителен, че само дето конски косми не слагаме на върха на "балалайките"
!
!
Ааама ти за това ли толкова бързо избяга
Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

- GODzillata

Въй-въй-въйййййй....Ваааарна, морето, сините вълни, София - пожарната, червените коли...tct написа:...Централната пожарна...
Таа пожарна ми взе година и половина от младостта.