Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2012
къде къде....пробвай в залатаvilyo написа:Колеги дайте малко инфо къде да отида утре да потренирам малко.
Благодаря Ви предварително.
Поздрави и наслука на всички!!!

Много потайни станаха колегите и не казват!
Е ще хвана на някъде пък....каквото сабя покаже.
Като се върна ще споделя как е минала тренировката

vilyo написа:Колеги дайте малко инфо къде да отида утре да потренирам малко.
Благодаря Ви предварително.
Поздрави и наслука на всички!!!
При Вас много на юг,при нас много на север.Аз бих пробвал Силистар ако километрите не са проблем.Наслука!
-
- учете се от него
Раничко е още за Силистар
виж Черноморец, Созопол е по-добрия вариант, поне преди развалянето на времето даваше долу-горе добре.

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Вчера, Балчик по буните, от помпената станция до след Двореца, и по бетонният път почти до Златната рибка, слабо - един зарган среден размер, и два чернокопа, също среден размер, това от 15:00 до към 18:00 часа, морето идеално!
Голямо обикаляне, дето я няма рибата, ами и навсякъде е опасано с мрежи на 50-60 метра от брега, буквално пред носа ни ги пускаха нещастните наглеци, и пред буните, и покрай брега!
Крайно време е, ИАРА-та да предприеме крути мерки, че ни отнеха и единственото удоволствие в тази скапана държава

Голямо обикаляне, дето я няма рибата, ами и навсякъде е опасано с мрежи на 50-60 метра от брега, буквално пред носа ни ги пускаха нещастните наглеци, и пред буните, и покрай брега!
Крайно време е, ИАРА-та да предприеме крути мерки, че ни отнеха и единственото удоволствие в тази скапана държава

-
- вече хвърля и на тежко
Днес на Червенка(Бургас) от 9 до 12Ч. по 6 бр. добри заргана.
- sardina
- научил се да хвърля
Колега, ИАРА не може да предприеме нищо, просто защото това е разрешено от закона. До миналата година и аз се възмущавах, като мислех , че е забранено , но уви. Става дума за мрежите за чернокоп, така че ако искат, могат да пуснат мрежата и от брега. Информацията ми е от човек работещ в ИАРА.checho_58 написа:Вчера, Балчик по буните, от помпената станция до след Двореца, и по бетонният път почти до Златната рибка, слабо - един зарган среден размер, и два чернокопа, също среден размер, това от 15:00 до към 18:00 часа, морето идеално!
Крайно време е, ИАРА-та да предприеме крути мерки, че ни отнеха и единственото удоволствие в тази скапана държава![]()
![]()
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
- sardina
- научил се да хвърля
Забравих да споделя. Току що се връщам от залива до завода за лодки/Царево/. В командировка съм и не устоях на изкушението да си взема въдицата да пробвам пак местата на юг. За час и половина 5 заргани , едната 51 см. ,другите малки - 35-40 см. Закачих и нещо, което не съм очаквал - ГЮМЮШ 17 см. Нарочно извадих от инструментите рулетката да го измеря, но нямам фотоапарат да го снимам.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
- cheatereye
- новобранец
Колега там илария бол, тази година една не хванах обаче преди 2 седмици само чернокоп и един зарган!sardina написа:Забравих да споделя. Току що се връщам от залива до завода за лодки/Царево/. В командировка съм и не устоях на изкушението да си взема въдицата да пробвам пак местата на юг. За час и половина 5 заргани , едната 51 см. ,другите малки - 35-40 см. Закачих и нещо, което не съм очаквал - ГЮМЮШ 17 см. Нарочно извадих от инструментите рулетката да го измеря, но нямам фотоапарат да го снимам.
B lo w мy мind & F o ll o w мe
СЪГЛАСЕН......СЪМ,КВО ГИ БОЛИ ЗА НАС,ДЕТО ДРЕМЕМ КАТО ПРАНИ ГАЩИ ПО БУНИТЕchecho_58 написа:Вчера, Балчик по буните, от помпената станция до след Двореца, и по бетонният път почти до Златната рибка, слабо - един зарган среден размер, и два чернокопа, също среден размер, това от 15:00 до към 18:00 часа, морето идеално!
Крайно време е, ИАРА-та да предприеме крути мерки, че ни отнеха и единственото удоволствие в тази скапана държава![]()
![]()
-
- ще става разбирач
Това съм го копнал от някъде,но може и да не е актуално:
В Черно море се забранява стопанският риболов в акваториите на пристанищата и буните - до 1 км от брега. Изключение се прави за зоните, където е разрешено ползването на специализираните уреди за стопански риболов (даляни).
В Черно море се забранява стопанският риболов в акваториите на пристанищата и буните - до 1 км от брега. Изключение се прави за зоните, където е разрешено ползването на специализираните уреди за стопански риболов (даляни).
Stand and fight
Колега, не че нещо ама, не знам какво точно работи този човек в ИАРА, като в актуалната заповед, пише кратко и ясно, къде и как се лови с мрежи в черно море!sardina написа: Колега, ИАРА не може да предприеме нищо, просто защото това е разрешено от закона. До миналата година и аз се възмущавах, като мислех , че е забранено , но уви. Става дума за мрежите за чернокоп, така че ако искат, могат да пуснат мрежата и от брега. Информацията ми е от човек работещ в ИАРА.
http://iara.government.bg/wp-content/up ... oved-2.pdf
В точка 1.1 на раздел 1., се казва точно какво е забранено, и какво позволено!
И едно пояснение, след сигнал на телефоните на ИАРА, уж приеха присърце проблема, но не се знае, колко ще действат според закона!
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Здравеите. Вчера във Варна след 15,30 до 17,30 6 броя средни заргани 35-45 см. Аз нямах слука с такъмите и можеше да хвана поне още две
)))
Така че, проверявайте кордата и куките!

Така че, проверявайте кордата и куките!
Здравеите от юг. В4ера бяхме двама на Агалината след Созопол. Общо 39 заргана , това от 07.30 до 15.00 .Излизаха добри екземпляри. Голям кеф. Хващахме ги на периоди.За цялото време което стояхме забърсвахме по някои зарган и така до краиния резултат които ве4е Ви е известен.
Оп забравих да споделя. Пове4ето заргани ги извадихме на близо до брега. Някои даже бяха навряни в скалите и затова навивахме до самия край. Дано да сам бил полезен с инфото. Наслука днес по4ивка.