Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от G.Petkov »

cvetan_metodiev написа:...Абе тоя щипок не го ли вкараха в червената книга като забранен вид??? Щото по магазините вече не го предлагат?
Почти не знам за добър риболовен магазин, в който да нямат щипоци като жива стръв !
Особено през есента и зимата.
lusienn

Мнение от lusienn »

Абе и на мен ми казаха в един рибарски че са забранени,ама знам къде има в друг :arrow: Обаче сега къца на кубинки повече,така ми е спомена за яз Искър
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Като дете сам ловил много вьоли(щипоци) в реката беше пълно с тях.Но системното замърсяване на повечето реки с редица знайни и незнайни отпадъци който се затлачват по речното дъно и затрудняват развъждането на рибите води до...до какво ще доведе ще видим сами :(
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
achocom
новобранец
новобранец

Мнение от achocom »

JettroniX написа:Бахти утрепията дето е днес на Панчарево..... Обиколих брега със спининга от гумаджийницата та чак до отсрешния й край, че и срещу строежа, като минах и през баража до платения гьол и една риба кьорава не удари. Все едно се е изпарила. Нямаше и признак от хищник. Един колега имаше слука с мухарка и измъкна от тревите на 0-та един кефал към 300гр. На гумдажийницата имаше един колега, който извади 4-5 малки бабки и срещу строежа имаше колеги, които удряха по някоя добра бабка на фидер и плувка. Май това бяха хората, които видях да вадят нещо от езерото.
На гумаджийницата хората сутринта бяха бая ама след 13 и 30 като се прибирах и 1 не беше останал :lol:
До колко е вярно не знам ама все пак да го напиша тоя слух:
Колеги риболовци казаха, че за тая яхта била опъната някаква 300 метрова мрежа. Били сигнализирали на ИАРА като правили проверки тия дни, но не си мръднали пръстите,защото занели, че лодката била на собственика на Лебед-а ;) . Та и днес е заебана ей така тая лодка насред нищото и в нея нямаше никой :D
Изображение
Нищо чудно - на мен ми казаха, че в Лебеда продавали почти всичките видове риба които ги имало в езерото.
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! :fishing3:
mgrozdanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mgrozdanov »

Е може ли в един от "най-изисканите" и скъпи ресторанти да се продава червеноперка и каракуда. Смех :)
kamency
новобранец
новобранец

Мнение от kamency »

Здравейте Колеги,

Някой да има информация за риболов на бабушки край София, дали е тръгнала по дълбоките места.
Peugeot405
новобранец
новобранец

Мнение от Peugeot405 »

cvetan_metodiev написа:
Peugeot405 написа:На 19.10.2012г. бяхме с един колега на яз. Искър. Първо се ориентирахме към щъркелово гнездо, но от 07:00 до към 10:00 хванахме 2-3 костура, след което се преместихме в близост до филмивата къща и там никой не ловеше. Имаше едни възрастни колеги, които разправяха че кълвало много добре на Савой и кола :D След като захранихме солидно, пред нас се навъртя голям пасаж с малки рибки и за 2-3 часа сме хванали над 3 килограма костур с размери 20-25 см. Стръвта - кубинки и бял червей. В последствие кубинките ни свършиха и взехме щипоци от колегите и нямахме дори почукване.

Успех !!
Абе тоя щипок не го ли вкараха в червената книга като забранен вид??? Щото по магазините вече не го предлагат?

Колега, във всички рибарски магазини се преглагат :)
..и продължавам да твърдя, че ако не в световен мащаб, то поне в България, риболова е тръгнал от Язовира !!
darxsoft
новобранец
новобранец

Мнение от darxsoft »

glmv написа:
lif3house написа:
glmv написа:Интересувам се и от малкото язовирче което е между Панчарево и платеният на панчарево. Благодаря ви предварително.
Когато съм минавал от там винаги има рибари, повечето пенсионери. Питал съм какво са хващали и всеки път ми казват нищо. Преди няколко дена пак минах от там и пак никой нищо не беше хванал. Гьолчето изглежда добре обрасло с папури и има къде да се крие рибата. Пробвай ако искаш и сподели тука как е полоението
На мен ми се видя не лошо място точно заради папурите, а и аз съм чувал че там са вадили каракуда. Ако остане време ще мина да видя какво се случва там.
За там знам, че щука излизало на блесна. Това от един приятел. Аз лично съм пробвал доста неща там: блесни, воблери и т.н и нищо, с изключение на един костур около 100-150гр на клатушка Мепс. Почти всеки път има пенсионери на тапи... и тях не съм виждал да вадят.
darxsoft
новобранец
новобранец

Мнение от darxsoft »

ogi_peugeot написа:Здравейте колеги,някой може ли да сподели информация за щука около София.....някъде на баластриерите някой ловил ли е скоро хищник,че онзи ден ходих на Челопечене и нищо,ама кръгло нищо.Интересуваме ме там някой скоро вадил ли е нещо и къде,на кое място че не знам местата там...кои са хубави и кои не.Или за Чепинци нещо ако знае някой.Благодаря ви....
На Челопечене извадих една 2.100кг преди повече от месец... и още две малки... от тогава греда само по някое и друго костурче на блесна.
darxsoft
новобранец
новобранец

Мнение от darxsoft »

G.Petkov написа:
m101 написа:..... По принцип ловя щука и бяла там и ако не друго, поне удря... Но в близкия месец не съм ходил...
Колега,
Пусни някоя снимка от Челопечане, щото тази година само СЪНДИ показа щуки от там.
Иначе, по принцип ...... щуки има навсякъде!
Ето снимка колега: Изображение

От Челопечене както казах по-нагоре 2.100кг от преди месец някъде.
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Joshua »

добре че има снимки и фотоапарати, за да си припомня как изглеждат тези риби :)))
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

И аз също :D !
А само преди няколко години щуката беше традиционна риба в моите излети.
И сега опитвам - но няма !!!
Аватар
Stamen1986
новобранец
новобранец

Мнение от Stamen1986 »

Здравейте колеги,

някой да сподели скорошни излети по неплатени водоеми край София - четох в някой от големите риболовни сайтове, че по свободните на Богров излизат костури на рибка на плувка, ама мен по-скоро ме вълнуват мирните риби - каракуда, платика, червеноперка...
Venko Radev 82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Venko Radev 82 »

Здравеите колеги,днес сутринта ме стегна шапката и газ кам щъркелово гнездо на чист въздух. Излезнаха малко на брой,но едри костури. Лових на спининг,най-добре даде на зелена цикада. Наслука :drinkers:
niksonat
новобранец
новобранец

Мнение от niksonat »

Днес на Богров средния облових със спининга целия залив, където има сковано кейче от тъмни зори до обяд и пълно капо.Мятах на какво ли не а времето и условията беха като по филмите само щука...но ...нищо и нищо.Имах и дънна пръчка на рибета и при две презамятания си я извадих непокътната.За пръв път посещавам този водоем.
Един колега каза че има костур и каракуда но щука не бил хващал.От месец обаче само няколко бил хванал за маса излети..
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”