Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Какво вместо Стопер???
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Какво вместо Стопер???
nelkako написа:чета мнениата на бутника и съм много разочарован не всички продават бял червей.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Извинявам се за това мнение, но го писах от телефона и нещо не ми е излезнал моя текст, а само цитата. Та исках да кажа точно обратното, че с мен колегата Бутник е бил много точен и в никакъв случай не мога да го нарека "Нагъл продавач".miro253 написа:nelkako написа:бутника е нагъл продавач
Бутника звучи много компетентно, има опит и най-вече хваща големи риби...
Mоля, пускайте трофейните и маломерните рибки - те го заслужават !
- tonio.totev
- научил се да хвърля
Колеги някой може ли да ми каже някой чалъм за стоп възела да се плъзга по-лесно. Правя го от същата дебелина влакно като основната с 5-6 намотки. Първите 3-4 премествания е добре и започва да се стяга доста и да ми къдри основното. А това да правя нов ми е най - досадното нещо в риболова.
- antivik
- кандидат преподавател
Ами....не го стягай много, но па ако се плъзга лесно и си с по-тежък ваглер, няма ли да ти променя дълбочината при замятане.....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Навлажни възела и влакното преди да го преместиш-или както се казва пусни му един езикtonio.totev написа:Колеги някой може ли да ми каже някой чалъм за стоп възела да се плъзга по-лесно. Правя го от същата дебелина влакно като основната с 5-6 намотки. Първите 3-4 премествания е добре и започва да се стяга доста и да ми къдри основното. А това да правя нов ми е най - досадното нещо в риболова.

- StaAnt
- ще става разбирач
Колега пробвай следващия възел да го направиш с монофилно влакно което е по малко един размер от основното ти.Аз ловя с два възела един до друг и не ги стягам много и нямам твойте проблеми.tonio.totev написа:Колеги някой може ли да ми каже някой чалъм за стоп възела да се плъзга по-лесно. Правя го от същата дебелина влакно като основната с 5-6 намотки. Първите 3-4 премествания е добре и започва да се стяга доста и да ми къдри основното. А това да правя нов ми е най - досадното нещо в риболова.
- tonio.totev
- научил се да хвърля
Ясно, мерси. Първо ще пробвам с езика после с монофила.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Още един съвет-когато правиш възела го пристегни пак като му извъртиш един.....знаеш вече,пробвай как се мести след като пак си му извъртял един...и го пристегни вече до необходимото.Внимавай като стягаш намотките, дали се пристягат правилно.
Усетих,че носиш на майтап,но без плюнка и една ........не може да си извъртиш,тя е най-добрия лубрикант.Последното не е майтап.С по-тънко влакно от 0.18, възела става малък,дори и два за мен варианта е само от 0.18 или 0.2 два един до друг.Предимството на двата възела е ,че можеш да промениш дълбочината на по-малка с единия, без да губиш първоначалната.
Усетих,че носиш на майтап,но без плюнка и една ........не може да си извъртиш,тя е най-добрия лубрикант.Последното не е майтап.С по-тънко влакно от 0.18, възела става малък,дори и два за мен варианта е само от 0.18 или 0.2 два един до друг.Предимството на двата възела е ,че можеш да промениш дълбочината на по-малка с единия, без да губиш първоначалната.
- tonio.totev
- научил се да хвърля
ползвам системка на кралусо за стопиране на ваглера (онази синята) но съм махнал пръчицата и влакното минава директно през пластмасовото топче с карабинката. До сега възел не ми е преминавал от там, за това ползвам малки възли. А ако ми се наложи да го стопирам само пъхам пръчицата след като съм и извъртял един. .. и става бомба (достатъчно стегнато) ,но с по-дебело от 0.16 се мести мноого трудно стопирания ваглер.
- М. Сталев
- разбира нещата
А през толкова малък отвор дали ваглера се движи свободно по влакното?Защото ако ловиш на 4-5 метра дълбочина ,ваглера ще заеме работна позиция ,но оловото може да спре на 3-я метър и ти ще си мислиш ,че си дефакто на дъното но няма да е така 

- tonio.totev
- научил се да хвърля
Отвора не е малък хич. И два грама отежнение да има пак си потъва добре. Вече ако имаш 9-10 грама по линията може да мине възела през дупката, но аз не ползвам такива. Хвърлям максимум с 6 гр. отежнение и няма дертМ. Сталев написа:А през толкова малък отвор дали ваглера се движи свободно по влакното?Защото ако ловиш на 4-5 метра дълбочина ,ваглера ще заеме работна позиция ,но оловото може да спре на 3-я метър и ти ще си мислиш ,че си дефакто на дъното но няма да е така
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Аз на моя мач ако сложа стопер вързан с по дебело влакно от 0,16 не ми минава през върховия водач , мача е Benzar Elite Match и е с много малък диаметър на върховия водач
Ползвам ето този възел като оставям мустачки около 1,5см.

Ползвам ето този възел като оставям мустачки около 1,5см.

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека