Какво вместо Стопер???

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Какво вместо Стопер???

Мнение от butnik »

nelkako написа:чета мнениата на бутника и съм много разочарован не всички продават бял червей.
:lol: :lol: :lol: :lol: Айдеееее,на още един някой му го е мушнал накриво :lol: :lol: :lol:А защо не пусна оплакването в правилния отдел,какво общо има стопер възела с това-не всички продават бял червей :lol: :lol: Не мога да спра да го продавам,това е мафия братко-все едно си в нарко картела-няма прошка спра ли да взимам,ще ме сложат в някое корито и ще пуснат румънски бял да ме изяде,че румънския бил недохранен и по-бързо ще ме свърши. :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

miro253 написа:
nelkako написа:бутника е нагъл продавач
Извинявам се за това мнение, но го писах от телефона и нещо не ми е излезнал моя текст, а само цитата. Та исках да кажа точно обратното, че с мен колегата Бутник е бил много точен и в никакъв случай не мога да го нарека "Нагъл продавач".
apel
новобранец
новобранец

Мнение от apel »

Бутника звучи много компетентно, има опит и най-вече хваща големи риби...
Mоля, пускайте трофейните и маломерните рибки - те го заслужават !
Аватар
tonio.totev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tonio.totev »

Колеги някой може ли да ми каже някой чалъм за стоп възела да се плъзга по-лесно. Правя го от същата дебелина влакно като основната с 5-6 намотки. Първите 3-4 премествания е добре и започва да се стяга доста и да ми къдри основното. А това да правя нов ми е най - досадното нещо в риболова.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ами....не го стягай много, но па ако се плъзга лесно и си с по-тежък ваглер, няма ли да ти променя дълбочината при замятане.....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

tonio.totev написа:Колеги някой може ли да ми каже някой чалъм за стоп възела да се плъзга по-лесно. Правя го от същата дебелина влакно като основната с 5-6 намотки. Първите 3-4 премествания е добре и започва да се стяга доста и да ми къдри основното. А това да правя нов ми е най - досадното нещо в риболова.
Навлажни възела и влакното преди да го преместиш-или както се казва пусни му един език :lol: :lol:
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

tonio.totev написа:Колеги някой може ли да ми каже някой чалъм за стоп възела да се плъзга по-лесно. Правя го от същата дебелина влакно като основната с 5-6 намотки. Първите 3-4 премествания е добре и започва да се стяга доста и да ми къдри основното. А това да правя нов ми е най - досадното нещо в риболова.
Колега пробвай следващия възел да го направиш с монофилно влакно което е по малко един размер от основното ти.Аз ловя с два възела един до друг и не ги стягам много и нямам твойте проблеми.
Аватар
tonio.totev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tonio.totev »

Ясно, мерси. Първо ще пробвам с езика после с монофила.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Още един съвет-когато правиш възела го пристегни пак като му извъртиш един.....знаеш вече,пробвай как се мести след като пак си му извъртял един...и го пристегни вече до необходимото.Внимавай като стягаш намотките, дали се пристягат правилно.
Усетих,че носиш на майтап,но без плюнка и една ........не може да си извъртиш,тя е най-добрия лубрикант.Последното не е майтап.С по-тънко влакно от 0.18, възела става малък,дори и два за мен варианта е само от 0.18 или 0.2 два един до друг.Предимството на двата възела е ,че можеш да промениш дълбочината на по-малка с единия, без да губиш първоначалната.
Аватар
tonio.totev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tonio.totev »

ползвам системка на кралусо за стопиране на ваглера (онази синята) но съм махнал пръчицата и влакното минава директно през пластмасовото топче с карабинката. До сега възел не ми е преминавал от там, за това ползвам малки възли. А ако ми се наложи да го стопирам само пъхам пръчицата след като съм и извъртял един. .. и става бомба (достатъчно стегнато) ,но с по-дебело от 0.16 се мести мноого трудно стопирания ваглер.
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

А през толкова малък отвор дали ваглера се движи свободно по влакното?Защото ако ловиш на 4-5 метра дълбочина ,ваглера ще заеме работна позиция ,но оловото може да спре на 3-я метър и ти ще си мислиш ,че си дефакто на дъното но няма да е така :)
Аватар
tonio.totev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tonio.totev »

М. Сталев написа:А през толкова малък отвор дали ваглера се движи свободно по влакното?Защото ако ловиш на 4-5 метра дълбочина ,ваглера ще заеме работна позиция ,но оловото може да спре на 3-я метър и ти ще си мислиш ,че си дефакто на дъното но няма да е така :)
Отвора не е малък хич. И два грама отежнение да има пак си потъва добре. Вече ако имаш 9-10 грама по линията може да мине възела през дупката, но аз не ползвам такива. Хвърлям максимум с 6 гр. отежнение и няма дерт
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Аз на моя мач ако сложа стопер вързан с по дебело влакно от 0,16 не ми минава през върховия водач , мача е Benzar Elite Match и е с много малък диаметър на върховия водач
Ползвам ето този възел като оставям мустачки около 1,5см.

Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”