Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Съхранение на готова захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Съхранение на готова захранка
Състезанието протече не по начина, който всички искахме.
Риби имаше основно около сектора близо до моста. На отделни петна и в другите сектори.
Рибите трудно се контролираха и се ловяхо случайно преминаващи пасажчета. С храненето въпроса беше много деликатен заради толупите, които се събираха на мига. Хранехме основно с глина, кълцан торен фуил и лепен бял. На места колеги са хранели с инертни храни и са имали резултат, но при други......! ............................................................................................................................
Това е от мен поздрави на всички!
Риби имаше основно около сектора близо до моста. На отделни петна и в другите сектори.
Рибите трудно се контролираха и се ловяхо случайно преминаващи пасажчета. С храненето въпроса беше много деликатен заради толупите, които се събираха на мига. Хранехме основно с глина, кълцан торен фуил и лепен бял. На места колеги са хранели с инертни храни и са имали резултат, но при други......! ............................................................................................................................
Това е от мен поздрави на всички!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Горе долу и аз така процедирам като пропускам фризера
. Овлажнявам захранките на водоема (с изключение на някой по-сложни) и докато поема водата се занимавам с други "важни" работи (такъми, измервания, барбекюта и т.н
). Не напразно споменах етерите (визирам мазнините и техните производни) и глутена, защото те са основни за една добре работеща захранка. Много лесно се постига желаната "инертност" като хвърлиш едно топче захранка пред теб във водата и видиш резултата и даже може да засечеш и време. Остават ли по-едрите частици, променя ли си цвета и т.н.. Мазнините в захранката запазват цвета и аромата, а глутена се грижи за консистенцията и дългосрочността на тази така наречена "инертност". Аз като "полупрофесионалист" в приготвянето на сухи захранки (преди време с това се занимавах за една италианска фирма), се научих винаги да си нося подобни масла и брашна
на риболовния излет. Сухо мляко, олио, фастъчено масло, яйце, шоколад, боза, както и царевично брашно, пшеничено брашно, грис, мляно кюспе, хлебна галета, ситно смляна ярма и зрънчо (напоследък съм много доволен от него
).Ядки и семена също, но тях няма да ги изброявам щото залагам на различни според рибата която гоня. Тези благини винаги ги нося в малки количества (събират се в една кофичка от латекс) и комбинирам с готови купешки захранки на водоема.
Въпреки, че съм негативно настроен към фризера, ще експериментирам па ще видя с какво ще я "стегна" размразената захранка
. Май галетата ще я "съживи". Ще пробвам.

Въпреки, че съм негативно настроен към фризера, ще експериментирам па ще видя с какво ще я "стегна" размразената захранка

Изхвърляйте си боклуците след риболова
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Дай да поясним първо, че етеричните масла и глутена не са основни съставки на захранката, а основни съставки на някои от съставките, че ако продължаваме да обобщаваме така грубо, ще стигнем дотам, че основна съставка на захранките е въглерода, както на всяка органична материя. Освен това тези етерични масла не са свободни в захранката, в нея има частици наситени с тях, което ги прави по леки, което помага за по-бързото отваряне на топките и разпространяването на аромата на захранката в по-голям периметър. Друго което ще те поправя е, че етеричните масла са никак или слабо разтворими в вода (в предвид температурата на водата с която имат контакт...по-скоро никак). С други думи....добавяйки олио в храната, няма да я направиш по активна, просто ще гледаш красиви мазни петна изплуващи на повърхността.georg77 написа:Горе долу и аз така процедирам като пропускам фризера. Овлажнявам захранките на водоема (с изключение на някой по-сложни) и докато поема водата се занимавам с други "важни" работи (такъми, измервания, барбекюта и т.н
). Не напразно споменах етерите (визирам мазнините и техните производни) и глутена, защото те са основни за една добре работеща захранка. Много лесно се постига желаната "инертност" като хвърлиш едно топче захранка пред теб във водата и видиш резултата и даже може да засечеш и време. Остават ли по-едрите частици, променя ли си цвета и т.н.. Мазнините в захранката запазват цвета и аромата, а глутена се грижи за консистенцията и дългосрочността на тази така наречена "инертност". Аз като "полупрофесионалист" в приготвянето на сухи захранки (преди време с това се занимавах за една италианска фирма), се научих винаги да си нося подобни масла и брашна
на риболовния излет. Сухо мляко, олио, фастъчено масло, яйце, шоколад, боза, както и царевично брашно, пшеничено брашно, грис, мляно кюспе, хлебна галета, ситно смляна ярма и зрънчо (напоследък съм много доволен от него
).Ядки и семена също, но тях няма да ги изброявам щото залагам на различни според рибата която гоня. Тези благини винаги ги нося в малки количества (събират се в една кофичка от латекс) и комбинирам с готови купешки захранки на водоема.
Въпреки, че съм негативно настроен към фризера, ще експериментирам па ще видя с какво ще я "стегна" размразената захранка. Май галетата ще я "съживи". Ще пробвам.
Водата, неминуемо проникнала в частиците се разширява при замразяване, разпуквайки (грубо казано) ги и изпомпвайки навън голяма част от маслата в тях. След размразяване новообразуваните пукнатини задържат повече вода, храната е по тежка и лепкава.
Галетата са пълнеж, могат да направят храната ти по рехава или по лепкава (според хляба от който са направени, дали и доколко са печени), но няма да я "съживят", както се изрази ти.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Точно така, мазнината като добавка в захранката не е свободна. Олиото например емулгира с етеричните масла в сухата консистенция на захранката. Емулсията се постига с продължително бъркане с бъркалката и то поне на два пъти. Тогава няма да има мазни петна върху водатаОсвен това тези етерични масла не са свободни в захранката, в нея има частици наситени с тях, което ги прави по леки, което помага за по-бързото отваряне на топките и разпространяването на аромата на захранката в по-голям периметър.

Възосновата на вида, съотношението и концентрацията на етеричните масла и глутена се изгражда и самата захранка. Сухата част в съвременните захранки е 10 до 20% ярма и другото е "талаш"Дай да поясним първо, че етеричните масла и глутена не са основни съставки на захранката

- Венелин Радушев
- разбира нещата
В захранките се влагат брашна, галета, които верно съдържат глутен, но глутен (чист) в захранките трудно ще се добави. А и се влагат много други добавки, които придават подобни механични качества на захранката (меласа, захар, нишесте, гума арабика).georg77 написа:Възосновата на вида, съотношението и концентрацията на етеричните масла и глутена се изгражда и самата захранка. Сухата част в съвременните захранки е 10 до 20% ярма и другото е "талаш"Дай да поясним първо, че етеричните масла и глутена не са основни съставки на захранката, най-често някакви екструдирани ГМО-та.
Фъстъченото масло как го добавяш равномерно към "съвременна захранка", ти си знаеш.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Разтопявам го.Фъстъченото масло как го добавяш равномерно към "съвременна захранка", ти си знаеш.