Зарган

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

то вече т'ва стана от 1-2 лета сина ма бие с броя на човките за един излет - аверите т'ва им остава да ме бъзикат, щото поне на тях не пускам - ...и такъмите съм му купил и местата съм му показвал - той и око има за морето - нали ще ми става морски капитан - семейна гордост ... само да не вземе да се набута във форума и да го прочете т'ва защото аз държа на по-коравия край щом става дума за домашно възпитание :wink:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Дурумов, благодарско!
Пръта на колмик, който предлагаш и на мен ми харесва. Акция от 5-20 грама ми се струва малко лека но ще мятаме по-леки бомбарди :lol: Ще го взема ако дадеш иширет че заргана е тръгнала преди да дойда. Иначе ще си ловим илария с Ганзите. Аз съм висок само 1,70 и ще са дълги за бомборда, но за другото ще станат.
Аз ICQ не съм ползвал и не ми се разправя.
Ще ти се обаждам във форума и по и-мейла.
Макарите ги взех по £36 = 103 лева. Пак са по-ефтини от БГ цените по 130лева.
Не ми се занимава с търговий. Аз идвам да релаксирам.

Да те питам друго нещо. Намират ли се във Варна триножници за прътите. Миналото лято нямаше и ги опирах по всякакви камъни и боклуци. Мисля да си донеса един от тук.
Да нося ли влакно от Англия или има хубаво във Варна.
Аз за дебелини от 0,15 до 0,30 използвам Berkley Trillene Sensation.
Много е хубаво.
Ти някъде беше споменал Гамакатцу - колко струва?

И последно - дано да има хубави бомбарди като дойда. Миналата година нямаше. В англия не са ги чували дори. Аз си донесох няколко и тази година ще стана първия рибар който лови заргана с бомбарда в Англиа. Тук се очаква до 2-3 седмици да тръгне. Скумрията вече я подкараха яко. Ще пусна няколко снимки на английска заргана в нова тема - за настървяване :lol: :lol:
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Мога ли пак да попитам - извинявам се, че ви прекъсвам - пролетта излиза ли заргана и въобще при колко градуса на водата можем да я очакваме да се появи?
колкото повече вали, толкова повече вали
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

абе JORO1973 стига си питал иди на тема :Английска заргана и скумрия.
и гледай кво става там.... :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Karbona
новобранец
новобранец

Мнение от Karbona »

Здравеите колеги гледам спорите за пръчки за заргана аз я трепя със "EUROHOLD"projekt match 3,90 и много съм доволен.Вярно акцията е 5-20 но 15гр.бомбарда си я мята на 70-80метра без проблем.Ако пък има вятър джиткам с карбон "JAXON"Atlantis 3.90 телескоп със сикови водачи и акция 20-60 и 30гр.бомбарда я исхвърлям окло 80-метра.
На слука :wink:
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Здравейте, искам да попитам, понеже мисля да си купя фидер за лов на заргана, с каква акция ще ме посъветвате да бъде пръчката?
колкото повече вали, толкова повече вали
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

ха така... на Бургас - сафридче ...а на нас Зарганка :shock: от даляна на ...не казвам къде... извадили зизита и ме засилват по телефона да им нося червеи утре...нямало да се прибират в къщи ...щели да спят в фургона...гугутките ми те...май ще срежа лентата :wink:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

НЕ е ли раничко за зарганчето? :cry:
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Абе хора аз съм от варна и може ли да ви запитам каде кълве илария и заргана? :D
marine
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от marine »

felippemassa написа:Абе хора аз съм от варна и може ли да ви запитам каде кълве илария и заргана? :D
Аз мисля че на морето е тази риба която търсиш...
Абе и аз съм от Варна. Как е водата?
Че не ми са слиза до морето.
Дали е още мокро?
Аватар
stu4o
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от stu4o »

не казват .........скатавковци :?
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

felippemassa написа:Абе хора аз съм от варна и може ли да ви запитам каде кълве илария и заргана? :D
Вземай въдицата и тръгвай ако знаем къде кълве ще ходим само там.Поразгледай другите теми там колегите споменават на кои места са имали слука.Аз ходя на вълнолома, Кранево на 3-4буна или на Шкорпиловци(естакадата или сухото дере)хубава риба съм вземал и от плажа на Журналист места бол стига да ти се ходи.НА СЛУКА
Изображение
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

А какво мислите за това (груба пробна изработка)
Изображение

в началото се опитах да запоя кука "двойка" под 45 градуса ъгъл (мое изобретение, идеята на което беше по-сигурно закачане), но не се получи добре. Не знам колко е удачно но имах малко свободно време... :smt017

Абе идеята е че влакното няма да се износва (това е стоманена тел) и намушването на куката трябва да става по-лесно. Минус е вирбелчето, което ще се вижда отпред.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз прсто нанизвам почти целия черав на през куката,така,че да бъде нанизан и на влакното.Не се е износвало досега.Куката се показва почти от задния край на черава,дори и от средата.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз лично забождам червея само за главата и го оставям да виси,преди замятането се топва във водата, и много е важна като се замята червея да не опира земята, че се къса.Работи безотказно, мятал сам по 10 пъти 1 червей и неще да пада :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”