Зарган

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
Stanislav
новобранец
новобранец

Зарган

Мнение от Stanislav »

Аз съм от Варна и предпочитам да ходя на сладководен риболов, но нямам време. Помислих малко и си викам "абе морето ми е до гъза".
Четох много коментари и отзиви за риболова на Зарган, само че аз съм непросветен и млад риболовец и Ви моля за съвети ! Искам да попитам с каква въдица се лови, кога и на каква стръв, абее....
по общи съвети. Благодаря Ви предварително. Наслука!!!!!!!! :)
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Потърси Дурума,той е...варненския "Корифей" в тия работи т.е. в лова на зарган пък и може да ти даде някой безплатен урок... :lol: И да ти каже де що да си купиш,че да не се охарчващ нахалост. :D
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

ако си падаш МАНЯК, приготви си първо 500 лв. т'ва за такъмите - за да изпиташ удоволствието - иначе като дърварите не става - те видели някой да хвърля на далеко - и се започва едно ЦОП от ляво ЦОП отдясно... докъде си стигал в риболова на море? какво си хващал за да добия начална представа и да започваме с уроците :-)))
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

1. урок - забрави за телескопите с водачи.

2. урок - утре, 4е бързам сега малко :-)))
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Защо бе Дуруме,да забрави момчето телескопите с водачи?Миналата година "работех" с един такъв телеском,китайски но правен по френска технология и добре се справих ... :lol: даже може да се каже много добре.Имам колеги които си падат малко маниаци/ а и разполагат с много пари/ които си накупиха маса скъпи такъми,ама като не могат да ловят като хората.Само си разхождаха пръчките и макарите до морето и обратно.За начинаещ по-добре е да започне с нещо по-евтино,що да се харчи човека ,ами ако не му хареса този вид риболов?А и докато се научи може и да построши някоя въдица. :lol:
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

durumov написа:ако си падаш МАНЯК, приготви си първо 500 лв. т'ва за такъмите
Дурумов,тука доста може да се спори,малко множко ми се струват 500лв.Какви такъми конкретно имаш в предвид?Аз ловя с пръчка за 120лв,макара за 50 и пак постигам много сериозни дистанции на замятане и удоволствие от риболова.Е има истински маниаци които дават по 450 лв за Shimano Twin Power(ако не греша така се казваше),ама това са единици,а и малко хора могат да си го позволят :oops:
croco
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от croco »

durumov с риск да разпаля нов ненужен спор ще ти кажа че отново се изказваш крайно неподготвен ,относно телескопите ,а също така и за сумата за оборудване
(специално виж Titan Hybrid Sbirulino http://www.orozov.com/rods-spro.html )
има добри телескопи на MAVER и LINEAFE които са много подходящи за заргана а вече има на пазара и макари на SHIMANO които са много добри и на разумна цена .Мисля че максимум до 200 -250лв може да се окомплектова изключително добра пръчка за морски риболов.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Тука става вапрос за висш пилотаж, бе , колеги. Техниката, усета, воденето, линията с телескоп за мен поне е история. Освен каичка с телескопче 2.80 друго не съм хващал от 9 години насам. Като заметнеш над 200 пъти с дистанции от по минимум 70-80 метра - ще ви видя с телескопчетата каквито и да са те - много лесно е да кажеш на човека така става работата със зарганата - по евтинко с телескопче - а ти ли ши му го избереш от сегашните моделчета в магазините - няма нищо сериозно - с акция 10-30. И стига с тоз "ОРОЗОВ" - магазина в София е хубав - но аз си взех SPRO-to не от там, а от Варна - можем да ги пробиваме големите вносители. Затова казвам да си направи сметката човека. Може да опита с "TICA" - то е много нежно телескопче, ако ги има още.
p.s. Имам оферта за МАНЯК-зарганджия и ще я споделя с него - кибиците настрана - особено CROCO :-))))))))))))
croco
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от croco »

кибика croco има оборудване за риболов което със сигурност превъзхожда това на разбирача durumov
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Дурумов,едно въпросче ако позволиш....Ти с какво ловиш,имам в предвид модел и марка на пръчката и макарата?
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

имам няколко комбинации според мястото където отивам - дали разрешава 3.90 или само с 3.60 метра -зщото зарганата се боди с пръчка надолу - основно по буните като минавам работя с фидер - Eurohold - 3.60 с широка акция + една "непретензиозна' "ТICA" - 10 лагера-купена от Пловдив-2003г.; влакно-0,18 -обезателно Gamahatcu - за да хвърлям на практика всичко - така я търся къде е - горе , долу в средата и т.н. - демек дълбочина. Понякога се случва съседа до мен да вади и аз да вадя - накрая моите риби с 10-15 повече - тъй че има значение. 2-ро както споменах някъде във форума "SPRO" - 3,90м. - много ме кефи - щото седнал брат'ми прави 90 м. развивка - а както знаем колкото по -далеко толкова повече район за мамене - макар че кака Заргана идва на 5 метра и тогава казва БАМ. 3-то едно "ZEBCO" на 3,90 - много съм доволен от него -защо-защото има по малко и по широки отвори на водачите и за 1,30 минути съм сглобил , сложил такъма и вече водя риба :-)))) е стига толкова че CROCO почервеня, ще започне да приписва :-))))))))))
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

В последно време "Италианските" нови влакна - едни жълти и сини на цвят - не ми харесват за основни/на макарата/ - по линията се държат като ластик-то убива усета на рибаря за кълването и най-важното да индентифицира как точно го прави рибата-за мен е т'ва е вазно-пък и за вас ако сте чак за кво говоря-то май само бат"Милен ме разбира .....май.....:-))))))
Въпрос към "ОТВОРЕНИЯ" - CROCO - Има една немска марка машинки - започва буквичката <М....> Коя е тя? Уважават я всички манияци, които познавам на тема риболов и мой приятели - познай и си отбора!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Кво правиш бе Дуруме? :lol: ти направо им сви сърмите и скри шапката на тези колеги.аз кво да кажа смоята простичка болонезка и китайска макара?само дето и примен се ловят...е накрая на излета понякога ги броя трофеите понякога ги меря и тегля...зависи от публиката.Такъв висш пилотаж с воденето не съм постигнал просто хвърлям и те...зарганите се закачат.Просто се хващат,някак си ми иде отвътре.А и аз си купих СПРО и то не от Оризов или както там се пише,защото в някои морски магазини зареждането е по-добро от софийското.Прав си за линията,и аз съм се спрял на една японска 5 пластова месина но не и знам марката,защото името и е йероглифи...до там не съм дорасъл да чета по японски...Най-важното в риболова е да имаш"КУНКИ"...демек ръце на странджански диалект.
Аватар
Stanislav
новобранец
новобранец

Мнение от Stanislav »

Интересни коментари! Така, сега, аэ в морския риболов нямам с какво да се похваля. Имам и аз един китайски телескоп тука- 2.70м и една макара много евтина. От коментарите до тук разбрах, че това с което разполагам няма да ми свърши работа- така ли е? А и да попитам долу на Камчииския плаж-там има ли зарган?
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Е така по-става Дурумов.В началото реших че ти трябват 500 лв за една пръчка с макара,а ти явно си имал в предвид няколко сопички.Аз също ловя с фидер EUROHOLD,само че на 3.90.Замята отлично,мисля че 85-90 метра спокойно се постигат.Модела се казва Heavy Blue Feeder,ако не бъркам с изписването
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”