Зарган
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Зарган
Аз съм от Варна и предпочитам да ходя на сладководен риболов, но нямам време. Помислих малко и си викам "абе морето ми е до гъза".
Четох много коментари и отзиви за риболова на Зарган, само че аз съм непросветен и млад риболовец и Ви моля за съвети ! Искам да попитам с каква въдица се лови, кога и на каква стръв, абее....
по общи съвети. Благодаря Ви предварително. Наслука!!!!!!!!
Четох много коментари и отзиви за риболова на Зарган, само че аз съм непросветен и млад риболовец и Ви моля за съвети ! Искам да попитам с каква въдица се лови, кога и на каква стръв, абее....
по общи съвети. Благодаря Ви предварително. Наслука!!!!!!!!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако си падаш МАНЯК, приготви си първо 500 лв. т'ва за такъмите - за да изпиташ удоволствието - иначе като дърварите не става - те видели някой да хвърля на далеко - и се започва едно ЦОП от ляво ЦОП отдясно... докъде си стигал в риболова на море? какво си хващал за да добия начална представа и да започваме с уроците
))

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Защо бе Дуруме,да забрави момчето телескопите с водачи?Миналата година "работех" с един такъв телеском,китайски но правен по френска технология и добре се справих ...
даже може да се каже много добре.Имам колеги които си падат малко маниаци/ а и разполагат с много пари/ които си накупиха маса скъпи такъми,ама като не могат да ловят като хората.Само си разхождаха пръчките и макарите до морето и обратно.За начинаещ по-добре е да започне с нещо по-евтино,що да се харчи човека ,ами ако не му хареса този вид риболов?А и докато се научи може и да построши някоя въдица. 

-
- ще става разбирач
Дурумов,тука доста може да се спори,малко множко ми се струват 500лв.Какви такъми конкретно имаш в предвид?Аз ловя с пръчка за 120лв,макара за 50 и пак постигам много сериозни дистанции на замятане и удоволствие от риболова.Е има истински маниаци които дават по 450 лв за Shimano Twin Power(ако не греша така се казваше),ама това са единици,а и малко хора могат да си го позволятdurumov написа:ако си падаш МАНЯК, приготви си първо 500 лв. т'ва за такъмите

durumov с риск да разпаля нов ненужен спор ще ти кажа че отново се изказваш крайно неподготвен ,относно телескопите ,а също така и за сумата за оборудване
(специално виж Titan Hybrid Sbirulino http://www.orozov.com/rods-spro.html )
има добри телескопи на MAVER и LINEAFE които са много подходящи за заргана а вече има на пазара и макари на SHIMANO които са много добри и на разумна цена .Мисля че максимум до 200 -250лв може да се окомплектова изключително добра пръчка за морски риболов.
(специално виж Titan Hybrid Sbirulino http://www.orozov.com/rods-spro.html )
има добри телескопи на MAVER и LINEAFE които са много подходящи за заргана а вече има на пазара и макари на SHIMANO които са много добри и на разумна цена .Мисля че максимум до 200 -250лв може да се окомплектова изключително добра пръчка за морски риболов.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тука става вапрос за висш пилотаж, бе , колеги. Техниката, усета, воденето, линията с телескоп за мен поне е история. Освен каичка с телескопче 2.80 друго не съм хващал от 9 години насам. Като заметнеш над 200 пъти с дистанции от по минимум 70-80 метра - ще ви видя с телескопчетата каквито и да са те - много лесно е да кажеш на човека така става работата със зарганата - по евтинко с телескопче - а ти ли ши му го избереш от сегашните моделчета в магазините - няма нищо сериозно - с акция 10-30. И стига с тоз "ОРОЗОВ" - магазина в София е хубав - но аз си взех SPRO-to не от там, а от Варна - можем да ги пробиваме големите вносители. Затова казвам да си направи сметката човека. Може да опита с "TICA" - то е много нежно телескопче, ако ги има още.
p.s. Имам оферта за МАНЯК-зарганджия и ще я споделя с него - кибиците настрана - особено CROCO
)))))))))))
p.s. Имам оферта за МАНЯК-зарганджия и ще я споделя с него - кибиците настрана - особено CROCO

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
имам няколко комбинации според мястото където отивам - дали разрешава 3.90 или само с 3.60 метра -зщото зарганата се боди с пръчка надолу - основно по буните като минавам работя с фидер - Eurohold - 3.60 с широка акция + една "непретензиозна' "ТICA" - 10 лагера-купена от Пловдив-2003г.; влакно-0,18 -обезателно Gamahatcu - за да хвърлям на практика всичко - така я търся къде е - горе , долу в средата и т.н. - демек дълбочина. Понякога се случва съседа до мен да вади и аз да вадя - накрая моите риби с 10-15 повече - тъй че има значение. 2-ро както споменах някъде във форума "SPRO" - 3,90м. - много ме кефи - щото седнал брат'ми прави 90 м. развивка - а както знаем колкото по -далеко толкова повече район за мамене - макар че кака Заргана идва на 5 метра и тогава казва БАМ. 3-то едно "ZEBCO" на 3,90 - много съм доволен от него -защо-защото има по малко и по широки отвори на водачите и за 1,30 минути съм сглобил , сложил такъма и вече водя риба
))) е стига толкова че CROCO почервеня, ще започне да приписва
)))))))))

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В последно време "Италианските" нови влакна - едни жълти и сини на цвят - не ми харесват за основни/на макарата/ - по линията се държат като ластик-то убива усета на рибаря за кълването и най-важното да индентифицира как точно го прави рибата-за мен е т'ва е вазно-пък и за вас ако сте чак за кво говоря-то май само бат"Милен ме разбира .....май.....
)))))
Въпрос към "ОТВОРЕНИЯ" - CROCO - Има една немска марка машинки - започва буквичката <М....> Коя е тя? Уважават я всички манияци, които познавам на тема риболов и мой приятели - познай и си отбора!

Въпрос към "ОТВОРЕНИЯ" - CROCO - Има една немска марка машинки - започва буквичката <М....> Коя е тя? Уважават я всички манияци, които познавам на тема риболов и мой приятели - познай и си отбора!
Кво правиш бе Дуруме?
ти направо им сви сърмите и скри шапката на тези колеги.аз кво да кажа смоята простичка болонезка и китайска макара?само дето и примен се ловят...е накрая на излета понякога ги броя трофеите понякога ги меря и тегля...зависи от публиката.Такъв висш пилотаж с воденето не съм постигнал просто хвърлям и те...зарганите се закачат.Просто се хващат,някак си ми иде отвътре.А и аз си купих СПРО и то не от Оризов или както там се пише,защото в някои морски магазини зареждането е по-добро от софийското.Прав си за линията,и аз съм се спрял на една японска 5 пластова месина но не и знам марката,защото името и е йероглифи...до там не съм дорасъл да чета по японски...Най-важното в риболова е да имаш"КУНКИ"...демек ръце на странджански диалект.

Интересни коментари! Така, сега, аэ в морския риболов нямам с какво да се похваля. Имам и аз един китайски телескоп тука- 2.70м и една макара много евтина. От коментарите до тук разбрах, че това с което разполагам няма да ми свърши работа- така ли е? А и да попитам долу на Камчииския плаж-там има ли зарган?