Съхранение на готова захранка

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Съхранение на готова захранка

Мнение от butnik »

Състезанието протече не по начина, който всички искахме.
Риби имаше основно около сектора близо до моста. На отделни петна и в другите сектори.
Рибите трудно се контролираха и се ловяхо случайно преминаващи пасажчета. С храненето въпроса беше много деликатен заради толупите, които се събираха на мига. Хранехме основно с глина, кълцан торен фуил и лепен бял. На места колеги са хранели с инертни храни и са имали резултат, но при други......! ............................................................................................................................
Това е от мен поздрави на всички!

Doktor-5
II-ро място "Джеди" лига 2012 г.

Откъс от анализа на Доктора за провелият се турнир от финала за Републиканското завършил вчера.Постнах го заради една думичка-ИНЕРТНА и приложението и.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Горе долу и аз така процедирам като пропускам фризера :D . Овлажнявам захранките на водоема (с изключение на някой по-сложни) и докато поема водата се занимавам с други "важни" работи (такъми, измервания, барбекюта и т.н :D ). Не напразно споменах етерите (визирам мазнините и техните производни) и глутена, защото те са основни за една добре работеща захранка. Много лесно се постига желаната "инертност" като хвърлиш едно топче захранка пред теб във водата и видиш резултата и даже може да засечеш и време. Остават ли по-едрите частици, променя ли си цвета и т.н.. Мазнините в захранката запазват цвета и аромата, а глутена се грижи за консистенцията и дългосрочността на тази така наречена "инертност". Аз като "полупрофесионалист" в приготвянето на сухи захранки (преди време с това се занимавах за една италианска фирма), се научих винаги да си нося подобни масла и брашна :D на риболовния излет. Сухо мляко, олио, фастъчено масло, яйце, шоколад, боза, както и царевично брашно, пшеничено брашно, грис, мляно кюспе, хлебна галета, ситно смляна ярма и зрънчо (напоследък съм много доволен от него :D ).Ядки и семена също, но тях няма да ги изброявам щото залагам на различни според рибата която гоня. Тези благини винаги ги нося в малки количества (събират се в една кофичка от латекс) и комбинирам с готови купешки захранки на водоема.
Въпреки, че съм негативно настроен към фризера, ще експериментирам па ще видя с какво ще я "стегна" размразената захранка :D . Май галетата ще я "съживи". Ще пробвам.
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

georg77 написа:Горе долу и аз така процедирам като пропускам фризера :D . Овлажнявам захранките на водоема (с изключение на някой по-сложни) и докато поема водата се занимавам с други "важни" работи (такъми, измервания, барбекюта и т.н :D ). Не напразно споменах етерите (визирам мазнините и техните производни) и глутена, защото те са основни за една добре работеща захранка. Много лесно се постига желаната "инертност" като хвърлиш едно топче захранка пред теб във водата и видиш резултата и даже може да засечеш и време. Остават ли по-едрите частици, променя ли си цвета и т.н.. Мазнините в захранката запазват цвета и аромата, а глутена се грижи за консистенцията и дългосрочността на тази така наречена "инертност". Аз като "полупрофесионалист" в приготвянето на сухи захранки (преди време с това се занимавах за една италианска фирма), се научих винаги да си нося подобни масла и брашна :D на риболовния излет. Сухо мляко, олио, фастъчено масло, яйце, шоколад, боза, както и царевично брашно, пшеничено брашно, грис, мляно кюспе, хлебна галета, ситно смляна ярма и зрънчо (напоследък съм много доволен от него :D ).Ядки и семена също, но тях няма да ги изброявам щото залагам на различни според рибата която гоня. Тези благини винаги ги нося в малки количества (събират се в една кофичка от латекс) и комбинирам с готови купешки захранки на водоема.
Въпреки, че съм негативно настроен към фризера, ще експериментирам па ще видя с какво ще я "стегна" размразената захранка :D . Май галетата ще я "съживи". Ще пробвам.
Дай да поясним първо, че етеричните масла и глутена не са основни съставки на захранката, а основни съставки на някои от съставките, че ако продължаваме да обобщаваме така грубо, ще стигнем дотам, че основна съставка на захранките е въглерода, както на всяка органична материя. Освен това тези етерични масла не са свободни в захранката, в нея има частици наситени с тях, което ги прави по леки, което помага за по-бързото отваряне на топките и разпространяването на аромата на захранката в по-голям периметър. Друго което ще те поправя е, че етеричните масла са никак или слабо разтворими в вода (в предвид температурата на водата с която имат контакт...по-скоро никак). С други думи....добавяйки олио в храната, няма да я направиш по активна, просто ще гледаш красиви мазни петна изплуващи на повърхността.
Водата, неминуемо проникнала в частиците се разширява при замразяване, разпуквайки (грубо казано) ги и изпомпвайки навън голяма част от маслата в тях. След размразяване новообразуваните пукнатини задържат повече вода, храната е по тежка и лепкава.
Галетата са пълнеж, могат да направят храната ти по рехава или по лепкава (според хляба от който са направени, дали и доколко са печени), но няма да я "съживят", както се изрази ти.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Освен това тези етерични масла не са свободни в захранката, в нея има частици наситени с тях, което ги прави по леки, което помага за по-бързото отваряне на топките и разпространяването на аромата на захранката в по-голям периметър.
Точно така, мазнината като добавка в захранката не е свободна. Олиото например емулгира с етеричните масла в сухата консистенция на захранката. Емулсията се постига с продължително бъркане с бъркалката и то поне на два пъти. Тогава няма да има мазни петна върху водата :D . Фъстъченото масло от своя страна е готова емулсия и на практика е неразтворим във вода. Неговото полезно действие се изразява в това, че прави "временна спойка" на захранката и я прави по-бързо разпадаща се във водата, както си забелязъл и ти :D . За галетата не съм сигурен дали ще "съживи" размразената захранка, просто предполагам. Като пробвам ще пиша какво съм сътворил :D .
Дай да поясним първо, че етеричните масла и глутена не са основни съставки на захранката
Възосновата на вида, съотношението и концентрацията на етеричните масла и глутена се изгражда и самата захранка. Сухата част в съвременните захранки е 10 до 20% ярма и другото е "талаш" :D , най-често някакви екструдирани ГМО-та. :D
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

georg77 написа:
Дай да поясним първо, че етеричните масла и глутена не са основни съставки на захранката
Възосновата на вида, съотношението и концентрацията на етеричните масла и глутена се изгражда и самата захранка. Сухата част в съвременните захранки е 10 до 20% ярма и другото е "талаш" :D , най-често някакви екструдирани ГМО-та. :D
В захранките се влагат брашна, галета, които верно съдържат глутен, но глутен (чист) в захранките трудно ще се добави. А и се влагат много други добавки, които придават подобни механични качества на захранката (меласа, захар, нишесте, гума арабика).
Фъстъченото масло как го добавяш равномерно към "съвременна захранка", ти си знаеш.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Фъстъченото масло как го добавяш равномерно към "съвременна захранка", ти си знаеш.
Разтопявам го.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”