Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Тактика Стръв и захранказаргана - стръв
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: заргана - стръв
nikilaaa написа:аз заргана го ловя на торен и има резултат.
Аз пък го ловя на морски ама няма резултат.
Отде я изкопа таз тема от преди 4 години някоя по стара няма ли???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
ако имаше да съм я изкопалdobria1 написа:nikilaaa написа:аз заргана го ловя на торен и има резултат.
Аз пък го ловя на морски ама няма резултат.
Отде я изкопа таз тема от преди 4 години някоя по стара няма ли???
-
- новобранец
Здравейте,нов съм във форума, та да споделя и Аз.
Бяха ми казали за пилешка воденичка нарязана на ивички наподобяващи червей. Онзи ден нямах червей и реших да пробвам и за моя изненада проработи-12 заргана 30-40см на Агалина от 0800-1200ч.Извадих колкото колегата,който мяташе на морски червей.
Бяха ми казали за пилешка воденичка нарязана на ивички наподобяващи червей. Онзи ден нямах червей и реших да пробвам и за моя изненада проработи-12 заргана 30-40см на Агалина от 0800-1200ч.Извадих колкото колегата,който мяташе на морски червей.
Заргана е като всяка риба с настроение,понякога озверява и налита на всичко,понякога едва пипа и гони до краката на мераклията.Морския червей е най-често изпозван,но не е за пренебрегване и другите чревоподобни животинки,филенца или карантия-заргана не е кефал та да е зависим от морския червей!!!Увата е стадна дребна риба и наподобява заргана,той я хапва с кеф,но не съм виждал някой да лови с ува понеже не се хваща-прекалено е дребна.Виждал съм да ловят на пискюли от дълги влакна дето заплитат човката,но и този метод не е универсален.Месцето си е месце,само се молете рибока да е гладен.
- kikk4o
- ще става разбирач
Темата е позабравена! От няколко дни ловя предимно на бял и наблюдението ми е, че ударите зачестяват многократно при два или три бели на куката. При грозд от бели има много празни кълванета. Задължетелно е червейте да останат живи на куката.
-
- научил се да хвърля
Тъй като сте почнали.... Имам приятел, който твърди че вносните китайски са в пъти по-резултатни от пихтясалия слаб, сгърчен и много крехък морски червей, който ни продават по магазините сега. Той твърди, че на едно парченце вади по 3-4 заргана докато го оръба заргана и че си струва много повече парите от колкото морския по магазините в момента. В петък ми предстоят проби, а дано даде време....
- kikk4o
- ще става разбирач
По-добри са от нашите на размер и качество.stefannankov написа:Тъй като сте почнали.... Имам приятел, който твърди че вносните китайски са в пъти по-резултатни от пихтясалия слаб, сгърчен и много крехък морски червей, който ни продават по магазините сега. Той твърди, че на едно парченце вади по 3-4 заргана докато го оръба заргана и че си струва много повече парите от колкото морския по магазините в момента. В петък ми предстоят проби, а дано даде време....
Здравейте колеги,реших да освежа позабравената тема ...
От няколко дена пробвам за зарган но няма никакъв резултат.
Ако се появи нещо,пишете...
От няколко дена пробвам за зарган но няма никакъв резултат.
Ако се появи нещо,пишете...
Сухо дупе риба не яде
Къде пробваш и на каква стръв. Аз например днес го скъсах на бял червей на Тасос. За 3 часа 30 риби някъде, с всяко мятане кълване, но на 20-30 метра, не до брега. Преди това пробвах и на филе от зарган, като кълванетата бяха по редки. Предните дни нямах бял червей и го хващах на малко живо кефалче или атеринка, както и на цяла жива скаридка. Кефалчетата и скаридките ловях преди изгрев с кепче по край брега.