Янтра- всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Re: Янтра- всичко за и по реката

Мнение от eroucma »

Днес имах път до Самоводене и навръщане спрях за няма и час на реката до старата ЖП гара- до месокомбината на ВТ, та за около час със спининга като смених 2 места в близост едно до друго 4 кефалета отразени и 2 откачени. Единият от откачените предполагам е бил красавец защото още докато удари и взе аванс 2 метра сигурно- не е мил мой.
Всичките рибки са пуснати обратно.
Реката качила нивото и леко размътена- хареса ми, ще гледам в близките дни отново да посетя мястото, обаче с ботуши и малко повече време.
Наслука от мене.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Реката в границите на В. Търново бистра сякаш е планинско поточе, слязох следобяд обаче само се разходих защото водата ниска, бистра и рибата плашлива. Позастоях се да погледам един възрастен колега, който стоеше точно на ръба на смесито на Янтра с Белица в кв.Чолаковци. Та въпросният колега дръпна пред мен една стабилна бяла мрена, имаше още една такава в живарника и изтърва една такава- това в рамките на около час. Мрените колегата ловеше на жито.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

по обиколих и аз реката ама толкова бистра и плитка че просто нямаше смисъл да се хвърля въдица..минах и покрай смесито в Чолаковци но нямаше никой по реката а не видях къде може да се спре с кола наблизо и въобще не слязох до реката..на въжения мост,плиткаж но се видяха отгоре добри кефали но се плашат ..
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

На въженият мост в Чолаковци имаше един парашутист- не ги ли е срам и страх тези хора. Всеки който мине по моста и го вижда какви ги върши.
Изображение Изображение
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

реката днес малко се е вдигнала и поразмътила но улов никакъв..това е на елит мес..надвечер ще се търси на друго място
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

ДНЕС как е по реката мен ме домързя да сляза да поогледам.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

IVKOPIVKO написа:ДНЕС как е по реката мен ме домързя да сляза да поогледам.
Днеска мръднах по реката в ройона на Чолаковци. Реката вдигнала водата, но все още си е бистра. Едвам изчоплих 3 кефалчета колкото да не ми хванат паяжина блесните :wink:
Изображение Изображение
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

днес на реката общо взето куца работа..от 12 на обяд до 18 ч. само дребни уклейчета..това е на вира под елит мес..имаше още 3-4 колеги ама и при тях същата работа..реката е бистра и маловодна..като гледам в тази тема си пишем само трима човека ,все едно в цялата околия само ние ходим на риба..спокойно,споделяйте ,няма да ви изловим рибата ..голямо криене няма що..
Аватар
Patera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Patera »

Ами, Йонко, то няма за споделяне, бе. Много куца работа. Днес ходихме с един приятел от гарата нагоре до Чолаковци да поспинингуваме, е за 5 часа десетина кефалчета около и под нормата общо. Само той изкара един добър и това е. Скобарите и мрените съм ги отписал засега, ще ги търся малко като повали, сега изобщо не пипат. Или аз не им разбирам, или бистрата вода ги прави много предпазливи.
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

аз тая седмица съм на Дунава скара бира пък риби квото даде Господ Янтрата се предаде ....
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

И при нас положението е такова... няма и няма реката бистра рибата плашлива...
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Положението по реката в района на В. Търново е много зле. Реката е леко вдигнала, но си остава все така бистра. Рибата предполагам, че е почнала вече да се групира защото не се вижда вече из бързеите и по плитките места. Рибарското присъствие е намалено и спининговият риболов е почти невъзможен защото реката влачи листа и водорасли. Почти нямах чисто хвърляне за двата краткотрайни излета вчера следобед и днес рано сутринта. Ще се чака да повали малко, че да позамъти реката и евентуално да се пораздвижи рибата. Предната седмица бяхме в района на с. Куцина, там реката е малко по добре, но това е след смесито и с р. Росица- морунаж, кефал и попчета вземаха що годе добре на естествени примамки.
Изображение Изображение
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Някой ще сподели ли как е реката днес, че вчера като минавах с колата и спрях и влачеше камене и дърве. А и беше доста вдигнала и мътна.
Изображение Изображение
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

ами аз днес бях но няма с какво да се похваля..реката е мътна но докато бях там за тези 2-3 часа спадна с близо 10.15 см..Бях забил една клечка на самия бряг именно за да видя дали ще се промени нивото..утре пак ще има проверка..
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Събота и неделя в района на гара Самоводене, колеги са ловили морунаж и едра червеноперка в добър ритъм, ние до там не се вредихме защото късно разбрахме. През седмицата ще се провери тази теория :rolleyes:
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”