Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сом на тролинг!

Мнение от Emo-83 »

AL KAPONE написа:8) Малко позачистих темата 8) Моля Troli, Тедо и Телето да не се занимават с господина от четвърти километър 8) Абе що на всички никовете ви започват с (Т) :smt017

Тeotedi21, супер улов.... жив и здарав бъди и поне още един до края на сезона... По голям
И пак ника започва с (Т), кво става тука бре?
Моето име е Телето:Защото включвайки се във форума забелязох доста екзотични имена.Няма да ги споменавам от гледна точка на сигурност.Но тогава реших,че няма име с което да показваш,че си тъп или гледаш,като теле.Тогава имаше Отчета, Попадии и всякакви други животни.Реших,че няма Теле,което е вироглаво и може да им бяга по поляните.Това е причината и моя приятел Фуцата да се кръсти Левака.Има доста отворени десни-нека да има и леви.Така е и в парламента. :idea:
За другите проблеми с Т не мога да дам отговор.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Айде малко по темата да питам.

Прави ми впечатление, че доста сомове атакуват малки воблери, около 5 см.
Не ми е ясно защо едра риба се вдига за толкова малка хапка.
Не мисля, че им минава под носа, много са случайте които знам и то има и доста едри риби :roll:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ивак,нямам такива наблюдения и съм изненадан от твоите впечатления! :roll: Но от 5см. до 5см. има разлика! :D И тя е в газенето на воблера! :idea: Втори закон на тролинга гласи:По-голям воблер,по-голяма риба! :D
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Aпък ако имаха и тежки съчми вътре да тракат със тежък звук са номер-1 за сом. :wink: дали съм прав :roll:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Поборников написа:Aпък ако имаха и тежки съчми вътре да тракат със тежък звук са номер-1 за сом. :wink: дали съм прав :roll:
Определено! :wink: :D
Всичко е любов,останалото е пластмаса!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Сом на тролинг

Мнение от Ivak »

Я да си върна темата в началото :lol:
Някой нещо ново да е научил и да му се споделя :lol:

Случай на Студен Кладенец лятото, в след 3-4 дни интензивен тролинг 3 лодки, съм останал само аз на мястото. Преди това хванахме доста бели риби, костури и някой друг кефал. Сом не :evil:

С последна надежда влачим пред бивака, дъно равно, дълбочина до 4 метра. Време обяд, ясно със силно слънце.
Удър на сом на едната въдица с 3 см воблерче Салмо :shock: . Разбира се се откачи.
След около час и 2-3 минавания през същия район с едри воблери на въдиците, отново сложих малък този път 5 см и пак удари на същото място и пак се откачи :lol:

Според мен едрите воблери, които вървят на плитко нямат нужната вибрация за да вдигнат сом :roll:
Прав ли съм или не съм искам да знам :lol:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

А сигурен ли си,че ударите бяха сомски! :roll:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

На искара тази година го размазаха сома-на тролинг.Основно между -римския мост и филмовата къща-има едни дупки копани от багерите навремето от собственика на филмовата къща.Даваше към 20 ч-до стъмване-Румен е единия,Жоро златара също напълни басейна на вилата си със сом.По миналата година-Митака-онния къде беше с Цеци таксиджията-52 кг на теца-хвана 14 риби-4-18кг.Сещам се и други места дашни за тролинг ама че ме тепат :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Потвърждавам инфото на Люси,гледах клипа със сомовете в басейна и ваденето на сом от Златаря! :rolleyes: Много е добър,"копелето-гадно"! :D :D :D :oops: :oops: Сомски хумор! :D Ивак гарантирам ти,че не е било сом! :wink: Защо? :roll: Сомът удря мазно и огъва всека пръчка без проблем и няма откачане!И винаги ще предпочете голямата примамка,независимо колко гази!?Подозирам,че са ти удряли кило-две бели,те са по-предпазливи от сулките или дребни костурета! :roll: Откачането на сом,на тролинг е практически невъзможно,стига воблерът да не е менте или по-скоро куките му!Меките тройки са идеални за риболов в закачки,но не и за сом! :wink: И такъма,и ти треа да сте стабиларки! :drinkers: :D :drinkers: :D
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

.
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 5:36 am, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
lusienn

Мнение от lusienn »

:D Разгоре се огина :D

Риболовци.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Сигурен съм, че са сомски. просто като е сом иска да извади въдицата от лодката :lol:
Троли не ми е ясно защо да не се откача сома при тролинг. четките не се пробиват лесно. :roll:
lusienn

Мнение от lusienn »

:D Признавам си лапа-особенно у буря и след нея-обръща водатта-и е активен-така го видех-и винаги е било така-винету-поздрави :D ЕДНА -ТАЙНА-браконера тогава лови повече-ние не сме такива :!:

Риболовци.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Понеже Ивака не описва подробности за "удърът" при тролене,мога да разкажа при мен как е! :wink: Пускал съм снимки на тролингиран сом и се вижда,защо е невъзможно да се откачи!Освен това при ялов удър,винаги изваждам след известно време примамката и я разглеждам внимателно! :wink: И тук е основното предимство на RAPALA,че е балсова и следите остават! :wink: Показвал съм схрускан воблер и по следите от зъби може да се определи,дори размерът на рибата :drinkers: !Просто без подробности не мога да анализирам ситуацията на Ивака! :oops: Пластмасовият воблер се амортизира бързо от зъбите и не носи достатъчно инфо,кво е ударило! :cry:
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Троли, можеш ли да ми кажеш от какъв материал се правят новите модели воблери на Рапала :D
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”