Тикаджии вие сте.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- Romanista
- научил се да хвърля
Re: Тикаджии вие сте.
Paublo_Eskobar написа:Еми аз ей такива каракуди си ги дигах с директния от понтона!stich написа:По темата -
Виждам че ексклузива(7м) е фин.
Какъв грамаж рибка мога да рискувам да вадя без кеп?
Ще се радвам да ми отговорят колеги с такъв или имали такъв директен.
Благодаря!
Може би рибки до 200-300гр. може да се вадят без кеп.То си зависи и колко е стръмен брега,но най добре си носи кепчето и не рискувай да дигаш едрички рибки.Иначе съм виждал един човек да вади едрички риби без кеп със 10-ка
Мале след такъв зимен риболов как ще върви ракията и червевното вино до камината в някоя вила..ммм

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сигурно ще стане, но даи си струва?
Филстар имат прилични дръжки на щекерна сглобка. 3 метра беше под 15лв.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
За целта имам телескопична дръжка 3,20 м "Фишерман",която чудесно се комбинира с "глава" на "Браунинг".Дръжката беше на смешната цена от 12 лв
,а главата - не помня точно,ама май беше по-скъпа,къде 16-18 лв
Проблем може да е това,че главата не се сгъва и представлява доста голямшка окръжност -иска си отделна широка торба за пренасяне до мястото на рибо,екшъна 

- Romanista
- научил се да хвърля
Е за главата е ясно, ама тя върви заедно с живарника, който е с същият диаметър горе-долу и няма да заема още излишно място.А ако имаш и калъв за живарника става още по лесноINCUBUS написа:За целта имам телескопична дръжка 3,20 м "Фишерман",която чудесно се комбинира с "глава" на "Браунинг".Дръжката беше на смешната цена от 12 лв,а главата - не помня точно,ама май беше по-скъпа,къде 16-18 лв
Проблем може да е това,че главата не се сгъва и представлява доста голямшка окръжност -иска си отделна широка торба за пренасяне до мястото на рибо,екшъна

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не бъркаш ли със сглобката.Глави за кеп има и по 10лв.chirusa_bg написа:Сигурно ще стане, но даи си струва?
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не мисляbutnik написа:Не бъркаш ли със сглобката.Глави за кеп има и по 10лв.chirusa_bg написа:Сигурно ще стане, но даи си струва?

Въпреки, че в каталога на Филстар пише, че дръжките са телескопични,
Competition Put over net hadle очевидно е на щекерна сглобка, а аз ловя с Filstar power net hendle на 4 м и е щекерна

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- учете се от него
Гледал съм тези дръжки на Филстар- имат ги и в двата варианта: и щекерен, и телескопичен
Ако някой от Карлово се интересува- магазина под пазара 
п.п. щекерните са 4 м. , телескопичните 3 м

п.п. щекерните са 4 м. , телескопичните 3 м

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Явно не съм догледал 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Romanista
- научил се да хвърля
Днес бях в магазина на бул. Христо Ботев, но нямаше нищо.Бяха останали 2 телескопични дръжки с дължина 2 метра и една не особенно читава глава, които не ми вършат работа.Къде другаде мога да потърся утре , че в събота трябва да съм на водоема вече.Повече от 20 лв за дръжка нямам намерение да давам за подобно нещо.Бутник ти ги знаеш тука магазините, дай някаква идея
-
- кандидат преподавател
Romanista,роден си с
късмет ,щом си намерил главата с живарник,че и калъф.Немаше такъв филм,батка-ако имаше,смяташ ли,че нямаше да ми стигнат тъпите мангизи и за посочените аксесоари
Нали знаеш,че столицата не е точно Българията...

- Romanista
- научил се да хвърля
Нещо не те разбирам, ама и ти мен май.За живарника имах предвид, че като го пренасяш може да сложиш и главата на кепа, за да ти е по-удобно и да не заемя излишно място.Но стига толкова, че се отклонихме мн от темата.Каквото ми трябваше го разбрах.INCUBUS написа:Romanista,роден си скъсмет ,щом си намерил главата с живарник,че и калъф.Немаше такъв филм,батка-ако имаше,смяташ ли,че нямаше да ми стигнат тъпите мангизи и за посочените аксесоари
Нали знаеш,че столицата не е точно Българията...
![]()
Искам да попитам правят ли коледни отстъпки вносителите на ``Тика``? Мисля да си взема една 7-ца Адвенчър.Ще изчакам малко ,ако има отстъпки.
Above us only sky
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Изчакай, до сега винаги е имало отстъпки. 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз доколкото разбирам от сайта за покупките над 50лв се ползва намаление от 10%,та си мисля,че за коледа може да се постараят още малко!
Иначе миналата година тези 10% важеха само по зимните празници,тогава се възползвах от отстъпките,дано този път да има изненади.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн