Тикаджии вие сте.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Romanista
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Тикаджии вие сте.

Мнение от Romanista »

Paublo_Eskobar написа:
stich написа:По темата -
Виждам че ексклузива(7м) е фин.
Какъв грамаж рибка мога да рискувам да вадя без кеп?
Ще се радвам да ми отговорят колеги с такъв или имали такъв директен.
Благодаря! :)
Еми аз ей такива каракуди си ги дигах с директния от понтона!
Изображение

Може би рибки до 200-300гр. може да се вадят без кеп.То си зависи и колко е стръмен брега,но най добре си носи кепчето и не рискувай да дигаш едрички рибки.Иначе съм виждал един човек да вади едрички риби без кеп със 10-ка :D

Мале след такъв зимен риболов как ще върви ракията и червевното вино до камината в някоя вила..ммм :drinkers: Иначе аз си взех миналата седмица Аwa-Shima Oxidian 7-ца и този уикенд ще и направя сефтето. Лошото е, че кепа ми не е по дълъг от 1,5 м. и не знам дали ще се справя с него.В този ред на мисли имам един стар прът с водачи мисля че около 4 м. от фибростъкло, който е с счупен връх и нямам намерение да ползвам.Може ли от него да стане дръжка за кеп по дълга, на която да се монтира на винт и самата глава на кепа?Да се спести някой лев, не за друго :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Сигурно ще стане, но даи си струва?

Филстар имат прилични дръжки на щекерна сглобка. 3 метра беше под 15лв. :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

За целта имам телескопична дръжка 3,20 м "Фишерман",която чудесно се комбинира с "глава" на "Браунинг".Дръжката беше на смешната цена от 12 лв :D ,а главата - не помня точно,ама май беше по-скъпа,къде 16-18 лв :? Проблем може да е това,че главата не се сгъва и представлява доста голямшка окръжност -иска си отделна широка торба за пренасяне до мястото на рибо,екшъна :)
Аватар
Romanista
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Romanista »

INCUBUS написа:За целта имам телескопична дръжка 3,20 м "Фишерман",която чудесно се комбинира с "глава" на "Браунинг".Дръжката беше на смешната цена от 12 лв :D ,а главата - не помня точно,ама май беше по-скъпа,къде 16-18 лв :? Проблем може да е това,че главата не се сгъва и представлява доста голямшка окръжност -иска си отделна широка торба за пренасяне до мястото на рибо,екшъна :)
Е за главата е ясно, ама тя върви заедно с живарника, който е с същият диаметър горе-долу и няма да заема още излишно място.А ако имаш и калъв за живарника става още по лесно :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

chirusa_bg написа:Сигурно ще стане, но даи си струва?

Не бъркаш ли със сглобката.Глави за кеп има и по 10лв.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

butnik написа:
chirusa_bg написа:Сигурно ще стане, но даи си струва?

Не бъркаш ли със сглобката.Глави за кеп има и по 10лв.
Не мисля :wink:

Въпреки, че в каталога на Филстар пише, че дръжките са телескопични,

Competition Put over net hadle очевидно е на щекерна сглобка, а аз ловя с Filstar power net hendle на 4 м и е щекерна :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Гледал съм тези дръжки на Филстар- имат ги и в двата варианта: и щекерен, и телескопичен :idea: Ако някой от Карлово се интересува- магазина под пазара :idea:

п.п. щекерните са 4 м. , телескопичните 3 м :idea:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Явно не съм догледал :oops:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Romanista
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Romanista »

Днес бях в магазина на бул. Христо Ботев, но нямаше нищо.Бяха останали 2 телескопични дръжки с дължина 2 метра и една не особенно читава глава, които не ми вършат работа.Къде другаде мога да потърся утре , че в събота трябва да съм на водоема вече.Повече от 20 лв за дръжка нямам намерение да давам за подобно нещо.Бутник ти ги знаеш тука магазините, дай някаква идея
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Romanista,роден си с :oops: късмет ,щом си намерил главата с живарник,че и калъф.Немаше такъв филм,батка-ако имаше,смяташ ли,че нямаше да ми стигнат тъпите мангизи и за посочените аксесоари :D Нали знаеш,че столицата не е точно Българията... :oops: :oops:
Аватар
Romanista
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Romanista »

INCUBUS написа:Romanista,роден си с :oops: късмет ,щом си намерил главата с живарник,че и калъф.Немаше такъв филм,батка-ако имаше,смяташ ли,че нямаше да ми стигнат тъпите мангизи и за посочените аксесоари :D Нали знаеш,че столицата не е точно Българията... :oops: :oops:
Нещо не те разбирам, ама и ти мен май.За живарника имах предвид, че като го пренасяш може да сложиш и главата на кепа, за да ти е по-удобно и да не заемя излишно място.Но стига толкова, че се отклонихме мн от темата.Каквото ми трябваше го разбрах.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Искам да попитам правят ли коледни отстъпки вносителите на ``Тика``? Мисля да си взема една 7-ца Адвенчър.Ще изчакам малко ,ако има отстъпки.
Above us only sky
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Изчакай, до сега винаги е имало отстъпки. :wink:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Да 10% :idea: Следи им сайта :wink:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Аз доколкото разбирам от сайта за покупките над 50лв се ползва намаление от 10%,та си мисля,че за коледа може да се постараят още малко! :) Иначе миналата година тези 10% важеха само по зимните празници,тогава се възползвах от отстъпките,дано този път да има изненади.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”