Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2009г
колега не ти препоръчвам да правиш такъв повод просто само ще береш ядове,направи си повод от Ф.К. и не се занимаваи с подобни експерименти пробвано е и не става а за флорокарбона просто нямам думи тука всеки си казва мнениетоsatir написа:я кажете из варна има ли заргана, че никой нищо не пише. дайте малко инфо и ако може да кажете дали има разлика в плетено влакно или не за повода след бомбардата ще съм благодарен
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- patter
- вече хвърля и на тежко
Надвечер на морска гара вятър и неприятна вълна. Все пак открих зарганския сезон с една 'стандартна' заргана.
Снощи, събота 11.07.09, от външната страна на Морска гара имаше 2ма колеги, усърдно хвърлящи бомбарди... за час-два видях единия на вади 2, а втория - 1 заргани. Изненадващо ( поне за мен) рано, но зарган все пак има, макар и малко. Трите риби бяха с прилични размери от около 30-35см.
Ако колегите четат, да си кажат крайния резултат, както и къде я търсят (потъваща, плаваща...т.н.)
Наслука на всички.
Ако колегите четат, да си кажат крайния резултат, както и къде я търсят (потъваща, плаваща...т.н.)
Наслука на всички.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Бяхме с колегата Soleno. До края на риболова той изкара още една риба,т.е. резултата стана 2х2.Аз лових с потапяща /1,5м./ бомбарда Чурулик , а Соления с ъпгрейдвана плаваща бомбарда. Рибата не беше активна поради развалящото се време и наличието на доста "салата". Ударите бяха доста навътре и сравнително вяли. Като цяло,предната седмица беше значително по-дащна.Ако колегите четат, да си кажат крайния резултат, както и къде я търсят (потъваща, плаваща...т.н.)
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Сега минах през борсата,имаш на единия щанд маломерни зизита,
стръв 8лв/кг.
стръв 8лв/кг.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
В метро бяха вносни и охранени по 11.29лв.КИРО написа:Сега минах през борсата,имаш на единия щанд маломерни зизита,
стръв 8лв/кг.

На валнолома от 18:00 до преди малко два заргана по 40 см,гледах ги слабички слабички,ама пак са пълни с хайвер,май само женски удрят,ще почвам пак да релийзвам,че грехота тая хубавата риба,да я погубваме така...
Зарганолог
Попче да не видат на тес мрежари,сигурно всичката е с хайвер,големи цигани сме,няма да се оправим,не е ли забранен улова с мрежи на зарган по това време ?КИРО написа:Сега минах през борсата,имаш на единия щанд маломерни зизита,
стръв 8лв/кг.
Зарганолог
Колега не духаше ли малко множко ?Mi7chell написа:На валнолома от 18:00 до преди малко два заргана по 40 см,гледах ги слабички слабички,ама пак са пълни с хайвер,май само женски удрят,ще почвам пак да релийзвам,че грехота тая хубавата риба,да я погубваме така...
Аз мислех да слизам към 18.00 към вълнолома ама като видях вятъра и се отказах.
Западен вятър колега,вълнолома пази,завърташе леко течения,но си беше перфектно за бомбарда.kikivc написа:Колега не духаше ли малко множко ?Mi7chell написа:На валнолома от 18:00 до преди малко два заргана по 40 см,гледах ги слабички слабички,ама пак са пълни с хайвер,май само женски удрят,ще почвам пак да релийзвам,че грехота тая хубавата риба,да я погубваме така...
Аз мислех да слизам към 18.00 към вълнолома ама като видях вятъра и се отказах.
Зарганолог
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
За жалост братле,няма забрани сега.Mi7chell написа:не е ли забранен улова с мрежи на зарган по това време ?
Може и от далян да са,нямам идея.
Но общо взето борсата бе много слаба откъм морски риби.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Куките изглеждат добри, и аз съм им хвърлил око, но много скъпи... Пък и малко дебелички ми се виждат. Макар че съм ги виждал на снимка само ей тук http://michel-fishing.com/shop/product_ ... cts_id=150 Ако някой ги е ползвал да сподели как саscratch написа:да ви питам - мислите ли, че тия кукички на Тубертини ще са ,,вървежни" за зарган?
Много ми харесва извивката и двете контри за червея.
Иначе в старата тема ,,зарган и илария" видях за синия Мустад - ,,заргано-убиец"Само че днес обиколих доста магазини и никъде нямаха ,,син Мустад номер 12". Ако може да кажете къде във Варна може да се намерят и какво представляват? С дълго рамо ли са? Ако имате и снимка още по-добре

От моите общо 6 за тоя сезон ни една не беше с хайвер.Май само на теб ти се лепят женскитеMi7chell написа:На валнолома от 18:00 до преди малко два заргана по 40 см,гледах ги слабички слабички,ама пак са пълни с хайвер,май само женски удрят,ще почвам пак да релийзвам,че грехота тая хубавата риба,да я погубваме така...

Точно така, дебелички са и има празни удари с тях. Пробвал съм ги. Но за кефалови риби стават. Тъмно сини или черни са на mustad N 12, има в магазина на Полиграфията във Варна.elektronchika написа:Куките изглеждат добри, и аз съм им хвърлил око, но много скъпи... Пък и малко дебелички ми се виждат. Макар че съм ги виждал на снимка само ей тук http://michel-fishing.com/shop/product_ ... cts_id=150 Ако някой ги е ползвал да сподели как саscratch написа:да ви питам - мислите ли, че тия кукички на Тубертини ще са ,,вървежни" за зарган?
Много ми харесва извивката и двете контри за червея.
Иначе в старата тема ,,зарган и илария" видях за синия Мустад - ,,заргано-убиец"Само че днес обиколих доста магазини и никъде нямаха ,,син Мустад номер 12". Ако може да кажете къде във Варна може да се намерят и какво представляват? С дълго рамо ли са? Ако имате и снимка още по-добре
Днеска северозападен а утре северен силен вятър във Варна. Мисля че мисията е невъзможна.