Сериозните рибари ловят със сериозни макари !

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сериозните рибари ловят със сериозни макари !

Мнение от beis »

аре и аз да задам някой вьпрос и то специално кьм malkia_joro(а пьк и Павката може да помага) защото гледам е много в час с дайвите и смятам че ще ми отговори много компетентно сега ми предстои взимане на макара размер 4000 и сьм се спрял на shimano twin power ти какво можеш да ми предложиш нещо за 500-600кинта и то от класа на twin power за каква дайва говорим и то да си я пробвал ама под проба не значи само да вьртиш с някакви малки примамки примерно а да е подложена на як тормоз с борбени риби говоря за сомове :wink: защото повечето ми приятели ловят с twin power и знам под какьв тормоз са поставени,говоря ти за риби които почват над 30кг и стигат до 60кг

п.п с най добри чуства
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

beis написа:аре и аз да задам някой вьпрос и то специално кьм malkia_joro.... 500-600 кинта....
Далеч съм още от този ценови клас :oops: До момента съм стигнал до Дайва Сол (250-300 кинта).Нека Павката ти отговори.
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

malkia_joro написа:
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...... да видят как ще свърши спора :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
То е ясно как ще свърши-след потапяне във водата Стелата ще започе да затяга.Теста вече е правен.
Четох го някъде в един чуждестранен форум.Ама важното е сеир да има :lol:
Жорко,не пиши простотии,защото няма никакво затягане на нито един модел Шимано.По голяма глупост от това не съм чувал.Пиша го няколко пъти ама нали си малък,още не четеш както трябва.Всички видове шимана които съм имал и имам,до ден днешен са абсолютно здрави,мощни и нямат проблеми с бигели,зъбчатки и корпуси,както е при Дойвите,дори и на модели,които по презумция би трябвало да вадят по 200кг риби без проблем.Няма субстанция в природата,в която да не са биле омазани многократно, поне 20 те модела,които съм имал честа да притежавам до сега.Недеи да пишеш за неща които не си пробвал или видял с очите си.Всички шимана вървят и работят перфектно.По цял свят,70 % от уважаващите себе си риболовци,било то състезатели или любители,ползват ШИМАНО и това се вижда на почти всеки филм или клип които съм гледал от руските,Английски,и т.н народности.Хората ценят качественното и затова ги ползват батковото.Като не си в час,поне не се навираи на атовете в краката :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Анджък де,Павката или ти се исказваш толкова категорично като специалист по Дайвите и Шиманото.Като не си стигнал до там,защо си слагаш кльощавия задник на тезгяха :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Сеира е хубаво нещо,особенно зимата :mrgreen: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

beis написа:аре и аз да задам някой вьпрос и то специално кьм malkia_joro(а пьк и Павката може да помага) защото гледам е много в час с дайвите и смятам че ще ми отговори много компетентно сега ми предстои взимане на макара размер 4000 и сьм се спрял на shimano twin power ти какво можеш да ми предложиш нещо за 500-600кинта и то от класа на twin power за каква дайва говорим и то да си я пробвал ама под проба не значи само да вьртиш с някакви малки примамки примерно а да е подложена на як тормоз с борбени риби говоря за сомове :wink: защото повечето ми приятели ловят с twin power и знам под какьв тормоз са поставени,говоря ти за риби които почват над 30кг и стигат до 60кг

п.п с най добри чуства
Ники,лапай един туин и не си тормози мозъка с излишни чуденици.Още повече,че една Дайва от тоя клас е бая по-скъпа. :wink:
Изображение
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Бат Любо,никъде не съм писал,че съм пробвал,а че съм го прочел.
Не си спомням,къде,но някакъв дето има по няколко макари и от двете марки,беше написал какви са им минусите и за Стелата беше казал,че затяга след като се намокри.
Още веднъж казвам,че това не е мое мнение!
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

malkia_joro написа:Бат Любо,никъде не съм писал,че съм пробвал,а че съм го прочел.
Не си спомням,къде,но някакъв дето има по няколко макари и от двете марки,беше написал какви са им минусите и за Стелата беше казал,че затяга след като се намокри.
Още веднъж казвам,че това не е мое мнение!
ако една Стела затегне от едно намокряне,то тогава един Техниум(примерно) трябва да се разпадне от една плюнка....много ми стана смешно :lol: :lol: :lol: Колега, ми то Делфина не затяга от намокряне бре(имал съм го преди 25 години) :lol: :lol:
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Тоя ша да е някои където наистина е тъпак.Само тоя ли е имал Стела и сигурно само неговата е затегнала след намокрянето :lol: :lol: :lol: Малък си,ама поне си отварял макари,нали !?!?!? Я ми кажи Жорко,как,кде и какво да затегне в макарите,освен ако не е потопена в някакво лепило или нещо от сорта,което да слепи някъде и да затегне.Обясни ми моля те,къде точно затегат че да знам :o :shock: :o :shock: :o :shock: :roll: :lol: :lol: :lol:

Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:oops: Айде и аз да се бутна на атовете в краката ! От години имам 3 макари Дайва , донесени от Япония и една Корейска . Кефех им се и си питах ушите . Под влиянието на подобна тема и лют приятелски спор между двамата големи , реших да пробвам и Шимано . Закупих си от форума една азиатска Ултегра /техниум/ 3000 и реших ,че показаните резултати са частични ! Последва второ Шимано и сега се боя да споделя резултатите !!!! Дайвите ги подарих ,на татко , на приятели и се кефя на друго японско производство ! Това мога да кажа :oops: ! Вече съм с предпочитания , и то породени от грубата реалност ! :)
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Любе , спри съ молим тъ ама верно !!! Или в краен случай приеми предложението ми :wink: От него ако е както ти твърдиш то само печелиш :D

revox , с изключение на варианта ПГ всички Шимана затегат душманската кат ги топнеш в карстова вода без значение Стела или Техниум . Проверено е и то не само с една макара а не сал на четене :wink:

beis , взимаш си един Сертейт и нъ съ занимаваш с глюпости :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

rumbata написа::oops: Айде и аз да се бутна на атовете в краката ! От години имам 3 макари Дайва , донесени от Япония и една Корейска . Кефех им се и си питах ушите . Под влиянието на подобна тема и лют приятелски спор между двамата големи , реших да пробвам и Шимано . Закупих си от форума една азиатска Ултегра /техниум/ 3000 и реших ,че показаните резултати са частични ! Последва второ Шимано и сега се боя да споделя резултатите !!!! Дайвите ги подарих ,на татко , на приятели и се кефя на друго японско производство ! Това мога да кажа :oops: ! Вече съм с предпочитания , и то породени от грубата реалност ! :)
Прав си колега.Все едно да караш Нисан Съни 1.4 -55 коня или да караш Нисан 300 ZX -300 коня.И двата са от една фирма ,ама разликата огромна.Така е и при макарите.Големите и скъпи модели са добри,а евтините са коя как се улучи.Има и огромно значение Азия,ама коя :wink: Имам само японски Шимана,повечето от старите(черните).Трябва да ти кажа,че не да ги намокриш,ами ако искаш ги стерилизирай в буркани,няма дертове :D Не мога да приема,че японско Шимано затяга от намокряне.Колко дъждове и снегове,и студове са ме пердашили,как пък ни едно не здаде багажа :roll: :roll:
Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

Павел Иванов написа:Любе , спри съ молим тъ ама верно !!! Или в краен случай приеми предложението ми :wink: От него ако е както ти твърдиш то само печелиш :D

revox , с изключение на варианта ПГ всички Шимана затегат душманската кат ги топнеш в карстова вода без значение Стела или Техниум . Проверено е и то не само с една макара а не сал на четене :wink:

beis , взимаш си един Сертейт и нъ съ занимаваш с глюпости :wink:
Павка,ше зема да снимам клип как топя едно макаре от мойте в квато вода кажеш и после ше го врътна да видим дали затяга.Ако затегне,ше млъкна завинаги на темата макари!!!...камерата ми е перфектна :wink:
Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Абе писах аз относно сравнението, ама а де? От 87год. ловя с Шимано, и то доста интензивно. Е как пък на мен идин път не ми затегна? Имал съм почти всички по- известни модели, и никога никакъв проблем не съм имал.
Върл Shimano фен!
angel stoqnov
новобранец
новобранец

Мнение от angel stoqnov »

Не желая да се меся по какъвто и да е било начин,но това---- :arrow: http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... p?t=626129 ме накара да се замисля наистина!Да се повреди(счупи)най високия клас на Дайва(и най здравия уж)....спинингова макара добре ама и мулти на Дайва Салтига...е те това вечее... :evil: мисля,че вече коментара е излишен!
Искам и друго да кажа--в Швеция на Дайва(макари)им дават една година гаранция,а на Шимано пет.. :roll: що ли е така???И то пет години за средния клас дето са произведени в Малайзия :!:http://www.sportfiskegiganten.se
Последно промяна от angel stoqnov на Съб Яну 30, 2010 7:04 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

rumbata написа::oops: Айде и аз да се бутна на атовете в краката ! От години имам 3 макари Дайва , донесени от Япония и една Корейска . Кефех им се и си питах ушите . Под влиянието на подобна тема и лют приятелски спор между двамата големи , реших да пробвам и Шимано . Закупих си от форума една азиатска Ултегра /техниум/ 3000 и реших ,че показаните резултати са частични ! Последва второ Шимано и сега се боя да споделя резултатите !!!! Дайвите ги подарих ,на татко , на приятели и се кефя на друго японско производство ! Това мога да кажа :oops: ! Вече съм с предпочитания , и то породени от грубата реалност ! :)
Румба,от написаното,нищо не разбрах :lol: :lol: :lol: Сега,Шиманото ли е по добро или Дайвата.Щом си ги подарил Дайвите,да разбирам ли че са кенеф :lol: :lol: :lol:

Павка,Сертеита за разлика от пикливия сол 2500 дето се огъваше като змия под напора на воблера,го врътках повече.И тои след еднодневно стъргане ме спря да не му се ебе мамата.Моля те,недеи да ги подвеждаш хората че после ще те псуват :lol: :lol: :lol: А за предложението ти,аз и сега мога да сляза до Марица и да ги бутна всичките във водата за два - три часа да си постоят,но каква е фаидата,след като години наред ги топя постоянно и нищо им няма.Абе,само при теб и пир още един Стелата затяга.Вече съм сигурен че вносителя дето ги продава в София ти е приятел и ти прави подаръце на всяка макара закупена от човек които заведеш :lol: :lol: :lol: :lol:

Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Румба,от написаното,нищо не разбрах :lol: :lol: :lol: Сега,Шиманото ли е по добро или Дайвата.Щом си ги подарил Дайвите,да разбирам ли че са кенеф :lol: :lol: :lol:
Мисля ,че отговора го знаеш !!!! Та нали Ти ми подари резервна шпула за първото ми Шимано !!! Извода е : Дайва са много добри макари , НО Шимано е макарата дето няма да те предаде или да ти образува нерви в неподходящ момент ! :D
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”