искам да хвана риба на блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: искам да хвана риба на блесна

Мнение от malkia_boxing »

Взимам ги и почвам да шетам :) Мерси много бате за препоръките ! Жив и здрав !!!
А иначе зимата мисля с "Драшкович" да си поиграя :) Май миризмата на риба е по готина от тая на пластмаса и мисля, че ще имам повечко успех :)
Времето лети като магнит.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

За последното-грешка,която ще установиш.В студената вода миризмата има нищожно значение-дано се случи край теб някой колега по спининговия риболов,който ще ковне баба-щука на някоя елементарна клатушка,докато ти добиваш мускулна треска с мятането на "Драшкович" :lol:
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

malkia_boxing написа: А иначе зимата мисля с "Драшкович" да си поиграя :) Май миризмата на риба е по готина от тая на пластмаса и мисля, че ще имам повечко успех :)
Ни съ занимавай с глупости, изкуствените примамки разкриват много повече възможности за облавяне и импровизация, а удоволствието от хваната щука на пластмаса е много по-голямо от това с парче месо.
Като добиеш опит в спининга, с радост ще установиш, че резултатът с железата може да бъде по-голям дори от този с жива стръв.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

franky написа:
malkia_boxing написа: А иначе зимата мисля с "Драшкович" да си поиграя :) Май миризмата на риба е по готина от тая на пластмаса и мисля, че ще имам повечко успех :)
Ни съ занимавай с глупости, изкуствените примамки разкриват много повече възможности за облавяне и импровизация, а удоволствието от хваната щука на пластмаса е много по-голямо от това с парче месо.
Като добиеш опит в спининга, с радост ще установиш, че резултатът с железата може да бъде по-голям дори от този с жива стръв.
+1
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

INCUBUS написа:За последното-грешка,която ще установиш.В студената вода миризмата има нищожно значение-дано се случи край теб някой колега по спининговия риболов,който ще ковне баба-щука на някоя елементарна клатушка,докато ти добиваш мускулна треска с мятането на "Драшкович" :lol:

Май май ще се вслушам в съветите ви :) метси !
А иначе жив колега спинингист още не съм виждал на истинско :) Или по моя район ги няма или кат ме видят със спининга се крият да не им досаждам :)
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

По твоя край спининга май не е много популярен, лични наблюдения, само тук таме някой мухар съм засичал))) , така че упорство му е майката и ходене за риба.Успех.
Георги Стефанов
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Аз иначе чисто се бях отказал, ама кат хванах първата и се надъхах :) Ся ако извадя нещо около кило,сигурно ще продам другите вудици и ще почна само спининг да практикувам :)
Друго искам да питам. Има ли разлика дали въртя на затворен водоем (гьол, язовир) и река ?
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Има разбира се , в реката имаш течение , от там идва и разликата във воденето на примамките , в реката като спреш на навиваш в по-силно течение примамката продължава да работи , докато в стояща вода започва да потъва или изплува в зависимост от това с какво ловиш.
Дано съм ти бил полезен с нещо, порови из форумите има доста хубави и изчерпателни теми
написани и доразвити от колеги във форумите.Успех!
Георги Стефанов
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

malkia_boxing написа:Друго искам да питам. Има ли разлика дали въртя на затворен водоем (гьол, язовир) и река ?

Преди да заметнеш примамката във водата/без значение на река или язовир/ я пусни пред теб във водата и виж как работи. Потъва ли изплува ли ,клати ли се или само трепти/за воблерите/ за блесните прецени колко бързо или бавно се върти листото,има блесни,които в течението не могат да потънат други потъват и т.н.. Така най-лесно ще придобиеш представа ,какво се случва под водата.
Няма как някой да ти каже: Купи си тая примамка,заметни след ей онова дърво и ще хванеш щука 1,350кг. :wink:
Опит се натрупва с въртене по водоемите. От форума може да намериш отговорите на много въпроси,ама не и да натрупаш практически опит. :idea:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Младежии, с всяко следващо ходене ставам все по-добър и си намирам грешките на предишните ходения със спининга. Сега по-внимателно си подбирам местата за риболов, а и примамките.От опит разбрах, че най-успешните блесни са най-обикновенните. Обикновенна бяла или обикновенна жълта. Без точки, без чертички, без нищо. След работа отидох да повъртя и имах сериозен усех ( за мене сериозен де ) 2 риби за един излет :) Изтървах няколко де ама те не се броят.Та пичове от четенето на вашите съвети май май почнах да му хващам цаката :) БЛАГОДАРЯ ! ! ! :drinkers:
Прикачени файлове
310820121474 [1024x768].jpg
310820121474 [1024x768].jpg (103.47 KiB) Преглеждано 1153 пъти
второто кленче на блесна
второто кленче на блесна
310820121473 [1024x768].jpg (142.5 KiB) Преглеждано 1153 пъти
първото кленче на блесна
първото кленче на блесна
310820121472 [1024x768].jpg (166.05 KiB) Преглеждано 1153 пъти
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Давай все така-и аз започнах успехите с разни кефали със сребристи и златисти блеснички без шарки на "Моска" и "Мепс",следващата зима преминах на тейл-спинъри и клатушки за дълбоките незамръзващи части на язовир;следващата пролет и лято вече започнах да се упражнявам с разните цикади и воблери,започнах и да хващам все по-често,така,че не се отказвай,ще имаш много кефове на max :)
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

А бе клатушките и воблерите малко са ми тъмна Индия. Имам няколко клатушки и няколко воблера ама удар нямам още. Сега поръчах да ми донесат "уловисти" воблере и ще видим, ама май май ще си реъткам въртележките.
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Радвам се че успяваш и ставаш все по-добър))) повече практика му е майката.Успех!
Георги Стефанов
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

malkia_boxing написа:Сега поръчах да ми донесат "уловисти" воблери

Все още за съжаление няма произведен "уловист" воблер,който да лови всичко,навсякъде и всеки ден. :idea: Практиката е доказала,че ако на един водоем дадена примамка днес е много уловиста,това не значи,че на следващия ден пак ще е така. Подбирай си примамките по :
1. Размер-зависи какви риби искаш да ловиш
2. Цвят-съобразяваш го с цвета на водата и дали е облачно,слънчево и т.н.
3. За въртележките формата на листото и тежеста на блесната имат по-голямо значение от колкото цвета
4. За воблерите плуващ,потъващ или с неутрална плаваемост/като спреш да въртиш увисва във водата на тази дълбочина на която гази/.
5. Клатушките летят по-надалече и играта и дълбочината на газене си зависи изцяло от теб.
malkia_boxing написа: Сега по-внимателно си подбирам местата за риболов. Изтървах няколко

Правилното подбраното место е най-важно. Трябва да знаеш основните навици на рибите ,които искаш да уловиш. По кое време на годината на какви места да ги търсиш. Всеки спинингист си има някаква собствена теория за избора на место. Някой път уцелва местото ,някой път не. Не се коси за изтърваните риби...всички изтърваме,най-важното е да я излъжеш да удари.
:smt023 Успех. :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Колега Данев, би ли разяснил тоя момент за избора на цвета на воблерите спрямо осветеността на водата и мътността й? Аз ловя чат-пат по някой кефал, но ми е интересен принципа. Днес например при слънчево време и нормална прозрачност хванах три хубави кефала около половинката на бял воблер с черен гръб и само един на жълто Голди с черен гръб, по-скоро случайност. Всичко друго не сработи - жълто с черни райета, оранжево, златисто, черно с червено, какфеникаво със златисто, синьо и т.н.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”