искам да хвана риба на блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

искам да хвана риба на блесна

Мнение от malkia_boxing »

Здвавейте колеги ! първо да кажа, че съм нов в риболова и не съм опитен. Ходя на риба от махането на забраната през 2011 година. Хванах различни видове риби и се зарибих. каракуда, червеноперка, уклей, мряна, щука ( на рибка ) и още. Към септември месец се зарибих по блесните. Много интересен и динамичен риболов. Допадна ми ! Само дето още нямам удар :( Купих си блесни Mepps Lusox (всички цветове) но няма никакъв резултат :( дайте съвети ! Ще съм мното благодарен :) А и да кажа искам щука да хвана :) ако се закачи костур няма лошо :) но целта ми е баба щука :)
Времето лети като магнит.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Re: искам да хвана риба на блесна

Мнение от eroucma »

Съвета, който мога да ти дам аз е- много упорство, никой не се е родил научен, но и от първият път няма да стане. Ходи хвъляй да се обиграеш и мечтаният удар ще дойде преди да се усетиш. :wink:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Понеже няма как някой да седне и тук да напише всичко за спининга от А до Я, аз те съветвам да прегледаш този раздел на форума, да прочетеш темите относно препоръчитело оборудване и да обърнеш сериозно внимание на двете теми на Павел Иванов за воблерите и блесните - приемай темите като един вид учебник с илюстрации. Като ти станат ясни общите положения, тогава питай - тук има достатъчно опитни и знаещи хора, които вярвам ще ти помогнат. Не че аз се числя към тази група, но каквото знам, ще го обясня. Успех ;)

И най-важното - ходи за риба колкото можеш по-често! Повечето неща ще ги разбереш от само себе си, от опит. Не се отчайвай от капотата - няма как да не минеш през тях. :mrgreen:
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

ще хванеш колега имай търпение ! повечето риби за жалост ще са малки така е в БГ
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Хей хора аз не са оплаквам от капото :) На мен общо взето ходенето за риба ми е разтоварване от работния процес. Занимавам се с телекомуникации (интернет и телефония)
и след кофти ден в офиса или хубав слънче weekend ми е приятно да сам сред природата. Та реших тъй и тъй съм на вън що да не ходя по гьоловете да ловя риба :) иначе съм свикнал със капото - не ми прави впечатление :) просто искам да усетя тръпката като си въртиш макарата да удари нещо :) и знам че няма как да ми се обясни всичко тук. мисалта ми беше да слагам ли утежнителите, горе долу как да държа въдицата като водя :) е такива съвети ми трябват :) иначе много благодаря за светкавичните отговори :) пичове сте :)
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Самите изкуствени примамки са си утежнени подходящо, за да не влияе това на играта им. Ако сложиш нещо допълнително, най-ветоятно ще ги "развалиш". :)

Щом използваш въртящи блесни, пак казвам, по-добре прочети темата на Павел Иванов за блесните. Човекът е описал всичко и ще ти стане ясно. Но на кратко - хвърляш, изчакваш примамката да падне на дъното и тогава почваш да въртиш. За да си максимално до дъното - върха на въдицата трябва да е долу до водата и да въртиш по-бавно. Ако ловиш на плитко място или искаш блесната да се движи в по-горен воден слой, съответно вдигаш въдицата нагоре. ;) Вече трябва да експериментираш с бързината на проводката, но задължително опитвай различни скорости - не знаеш в конкретния ден на рибите какво ще им хареса. ;)
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

иии тоз младеж Павел Иванов мн ги разбира :) Евалата :) имаше много интересни неща в темата му за блесните и клатушките :) ся имам друго питане :) къде мога да ида да ловя големи щуки ( 2 кг примерно ) с блесна на платен водоем. Ловя и пускам обратно и накрая плащам 10 лева римерно за удоволствието :) а и още едно питане :) събирате ли се юнаците от форума за ргупово ходене за риба :)
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Правиш си тема с въпроса тук - http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=139
Уточняваш за кой регион питаш, все ще се намери кой да ти каже. Погледни и темата под тази с информацията за язовирите - ще получиш ценна информация! ;)
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

malkia_boxing написа:иии тоз младеж Павел Иванов мн ги разбира
Абе и аз като му чета темите във форума, почвам да имам такива съмнения за тоя човек....

Той, убеден съм, много ще се "зарадва" на нашите коментари като ги види ;)
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Аз иначе не си правя майтап :) Новак съм и вярвам на почти всичко. А той доста убедително разказва :) и за това мисля че е специалист :)
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

malkia_boxing написа:.... А той доста убедително разказва :) и за това мисля че е специалист :)
Така е пич, аз се шегувкам просто.
Иначе така като гледам, малко са хората на които не е давал съвети. На мен лично ми е помагал и в избора на спининг и наскоро за една красива макарка....
Чети, мисли и най-вече ходи често за риба... :)
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

vinil написа:
malkia_boxing написа:.... А той доста убедително разказва :) и за това мисля че е специалист :)
и най-вече ходи често за риба... :)
Ще ходя аз и ако има нещо ще питам :) :drinkers:
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Но само да не забравиш да се похвалиш със снимки като закачиш някоя зъбата твар! ;)
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Sleepwalker_ написа:Но само да не забравиш да се похвалиш със снимки като закачиш някоя зъбата твар! ;)
еее как бре :) даже може и по бира да пием заедно :) :drinkers:
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

malkia_boxing написа:
Ще ходя аз и ако има нещо ще питам :) :drinkers:
Пич, рано е още, не че не е възможно да хванеш, но по-вероятно е след края на март, това за региона на Търново де. Ако гьола е плитък най добре махни утежнението и върти бавно. Може да си вземеш и някоя аглия, комет и лонг. Също и клатушки.
Последно промяна от nabeden ribar на Пон Яну 23, 2012 7:44 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”