каде има калкан??????

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
mladen71
новобранец
новобранец

Мнение от mladen71 »

В неделя на ТРАКАТА ми удари хубава тава.Стръв солена граца.

Изображение
Последно промяна от mladen71 на Пон Апр 02, 2007 11:55 pm, променено общо 1 път.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Ееееее....евала най-накрая една добра новина :lol: :!:
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Боро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боро »

Браво колега ! Хубав рибок :).
Ами kalkan4o бях на плажа. Следобед към 14,30 се качих на естакадата макар и да бях наясно, че ако ми удари нещо нямам никакъв шанс да го изкарам. Пробвах и за попчета. Викам уж навътре, надълбоко. Нищо. Пълно мъртвило. Мен ако ме питаш е по добре на плажа от северната страна на Камчия. Пък е и два пъти по-близо от Шкорпиловци.
Дано да познаеш и прогнозата ти да съвпадне с метеорологичната ! :D
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

За естакадата има 3 типа вадене на рибата.Единия е да имаш глава за кеп и да я завържеш с въже,канап,мисина или каквото намериш и като вадиш рибата ако има колега с тебе да я вкара в главата на кепа.Аз позлвам този метод.Другия метод е да я докараш до плажа бавно и сигурно.И третия начин които съм ползвал аз е когато рибата е твърде малка просто навиваш с макарата :lol: .

Апък за естакадата...да знаеш че е много калканджийско място просто трябва да се раздвижи морето да напрай салантия дет са вика.Дори в спокойна вода сме хващали там :wink: .
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Боро написа: Дано да познаеш и прогнозата ти да съвпадне с метеорологичната ! :D

Така като гледам няма да позная прогнозата...калканското кълване се отлага за другата седмица...като се оточня с калканите ще ви кажа :twisted: .
Ч Е Ф О
новобранец
новобранец

Мнение от Ч Е Ф О »

kalkan4o написа:Тъкмо си мислих че може на Шкорпиловци да дава апък то какво...нищо общо :roll: .

Къде ходи на Шкорпиловци?На естакадата или другаде :?:

Във Варна днеска на морската ни гара никой нищо.

Сега ще ви издам една малка тайна която може да помогне много на всеки калканджия :wink: .

http://www.bs-art.org/kite/ :wink:

От сега ви казвам че срядя четвартак и нататака до края на седмицата ще запукаме калканите :twisted: .
Прощавай , ама не разбрах - тия стрелкички дето са почти във всички посоки какво показват и как разбра , че до края на седмицата ще дава калкан ? От 2- 4м/s на колко бала вълна отговаря или може би мъртвак ? Мирише ми на нещо , но май не е на прясна риба
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

ЕЕЕЕ, браво колега mladen71 добър рибок.Само такива да ги ловиш че и по големи.По кое време на деня удари? :roll:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Ч Е Ф О написа:
kalkan4o написа:Тъкмо си мислих че може на Шкорпиловци да дава апък то какво...нищо общо :roll: .

Сега ще ви издам една малка тайна която може да помогне много на всеки калканджия :wink: .

От сега ви казвам че срядя четвартак и нататака до края на седмицата ще запукаме калканите :twisted: .
Прощавай , ама не разбрах - тия стрелкички дето са почти във всички посоки какво показват и как разбра , че до края на седмицата ще дава калкан ? От 2- 4м/s на колко бала вълна отговаря или може би мъртвак ? Мирише ми на нещо , но май не е на прясна риба
Здасти Чефо :smt039 .

Стрелките са Wind Direction което на чист английски значи посока на вятъра :wink: .

Както казах в един по горен пост калканското кълване са отлага.Би трябвало да почне събота и след събота също.Просто тогава ще задуха силен вятър които ще дигне вълна при положение че морето бавно и сигурно се затопля калкана трябва да почне да излиза.Това са мойте прогнози :lol: .Сега щи напиша едно ЛС :wink: .

2-4m/s не означава никакви балове защото има значение посоката на вятъра.Примерно ако вятъра е от запад той е точно насрещо върните и ги сабаря тогава морето е спокойно.Забелязъл съм че най силни вълни се дигат при източен вятър дори при лек ветрец си прави вълна :roll: .За другите вертове нямам големи наблюдения.В събота вятъра го дават Юг-Югозапад което нито е добре нито е зле.
Ч Е Ф О
новобранец
новобранец

Мнение от Ч Е Ф О »

kalkan4o написа:
Ч Е Ф О написа:

Здасти Чефо :smt039 .

Стрелките са Wind Direction което на чист английски значи посока на вятъра :wink: .

Както казах в един по горен пост калканското кълване са отлага.Би трябвало да почне събота и след събота също.Просто тогава ще задуха силен вятър които ще дигне вълна при положение че морето бавно и сигурно се затопля калкана трябва да почне да излиза.Това са мойте прогнози :lol: .Сега щи напиша едно ЛС :wink: .

2-4m/s не означава никакви балове защото има значение посоката на вятъра.Примерно ако вятъра е от запад той е точно насрещо върните и ги сабаря тогава морето е спокойно.Забелязъл съм че най силни вълни се дигат при източен вятър дори при лек ветрец си прави вълна :roll: .За другите вертове нямам големи наблюдения.В събота вятъра го дават Юг-Югозапад което нито е добре нито е зле.
Съжалявам kalkan4o , изобщо нищо не си разбрал от тава , което ти писах за "твоите" малки тайни . Кажи поне на хората кой те светна за този сайт,който дефакто е част от Пловдивския http://www.kitemaina.com и там като се кликне на ВРЕМЕТО най-отдолу се явява Варненския сайт . А тези които се интерисуват от силата и посоката на вяръра за по-голям период от времемогат да атакуват NOAA с координатите на Варненския сайт или други места . Там аз използвам WINDROSE за по-голяма яснота и лесна ориентация. Наслука на всички и разпускайте - па макар и само гледайки въдиците край водата или.....Барбекюто . ХА СЕФТЕ
mladen71
новобранец
новобранец

Мнение от mladen71 »

До SILVESTER .

Ядях си семки и до като си говорим с другите колеги щеше да ми вземе пръчката.Най- интересното е, че часът беше към 13.00ч. и от тогава до 18.00 не бутна нищо.

НАСЛУКА НА ВСИЧКИ......
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Признавам че ти ми каза за сайта няма какво да крия мислих си да го напиша ама забравих :oops: . Извинявай ако съм те засегнал :? .
Жоро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Жоро »

здравейте.на пук на Трифон, Валентин ,и писаното по горе за кълване и състояние на морските течения и вълнения ,аз реших че такъв ден ,като днешния не е за изтърване.хвърлих шишетата в морето, и поокъпах малко граца.на няколко пъти ми хвърли калта във водата, но без резултат.похвърлих и някое друго чипаре,ама се скъсах отнавиване с шибаните шишета.пак нищо. и за койли път пак нищо. май тази година аз ще съм каръка!
Аватар
Боро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боро »

kalkan4o написа:За естакадата има 3 типа вадене на рибата.Единия е да имаш глава за кеп и да я завържеш с въже,канап,мисина или каквото намериш и като вадиш рибата ако има колега с тебе да я вкара в главата на кепа.Аз позлвам този метод.Другия метод е да я докараш до плажа бавно и сигурно.И третия начин които съм ползвал аз е когато рибата е твърде малка просто навиваш с макарата :lol: .

Апък за естакадата...да знаеш че е много калканджийско място просто трябва да се раздвижи морето да напрай салантия дет са ика.Дори в спокойна вода сме хващали там :wink: .
Тази глава за кеп егати пиниза дет е. Направо ме уби ! То по този начин рибата е два пъти хваната :) Един път от този с въдицата и втори от този дет ще я хваща с главата от кепа :). Вместо глава от кеп дали няма да е по-удобно с онез рачила 1x1 ? Да я докарам 250 метра до плажа и аз си го мислех, хайде да речем ще успея да прекарам въдицата през разните вишки, лампи, стаичката , но през голямата ограда дето е до вратата нямам идея как ще стане. Сещам се и за един четвърти начин :D. Който особено ако рибата е голяма, май е най-сигурният от всички. Рибата се докарва до повърхността и отгоре се обстрелва с харпун, като стрелата естествено е вързана със сиджимка :). Само не знам какво ще бъде вече това. Няма да е подводен, няма да е риболов, няма да е и лов :). Ще стане триатлон. Три в едно :D ! Ако някой ден участвам в такова нещо със сигурност ще се чувствам като на китобоен кораб :D :D :D !!!
Днес към 13,30 не издържах и драснах към Шкорпиловци. На едната въдица вързах долу до оловото една кукичка 3-ка за кая. Точно реших да прибирам и на нея дръпна ето това мъниче.

Изображение Изображение Изображение

Първият нишан за годината. Горкото беше по малко от шепата ми.

Изображение

Отрязох влакното и го пуснах. Дано да оцелее !
Между другото какво ше кажете да се съберем и да отидем заедно на някое място? Не на "калканиада", а на излет на който да се запознаем и сигурен съм да си изкараме чудесно.
Ако сте забелязали всички напоследък които пишем в тази тема сме от Варна.
Жоро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Жоро »

аз съм от Добрич,но ако има нещо на драго сърце ще дойда,стига времето да ми позволява.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Абе вие за риболов с лък чували ли сте?Най-успешно го практикуват в щатите и южна канада през нощта от лодка,на носа на която има прожектор,като тези дет са на покривите на дискотеките.Свети се във водата/река,язовир,блато,езеро и т.н.,не съм чувал за море/и на носа до прожектора висиш с лъка и чакаш момента. :lol: :lol: :lol: Сигурно е голяма емоция,какво ще кажете,има ли почва у нас?Аз лично се сещам за места,където може да се практикува,да вземем напоителните канали по Дунава,Шабленското езеро/с лодка/,устието на камчия през кефаловия сезон,както и много други места,за които не се сещаме,но ги има. :roll: :roll: :roll: Ловът с лък и соколарството,както и ловът с капани в България са все още забранени,какво ще кажете?За соколарството мога да кажа,че е забранено единствено от Целия свят в нашата родна земя.За лова с лък мога да кажа,че не заслужава да бъде забранен,няма логика,а за капаните до някъде съм съгласен да си остане незаконен метод,както и лова с арбалет/арбалета като помислим е най-доброто бракониерско оръжие/.Малко доста се отклонихме от темата,ама все пак нали от всичко разбираме... :lol: :lol: :lol: Казвайте какво мислите?

П.П.Браво на колегата,че е пуснал тая малка морска рожба обратно във водата.Рибето не е език,не е и писия,на малко калканче мяза,ама...аве тва е най-малкия калкан,който съм виждал. :oops: :oops: :oops: Браво колега,дано всички риболовци са като теб,за това съветвам всички да си носите фотоапаратите и като хванете риба първо да я снимате,пък ако хванете повече си е за вас,ако хванете малко,или малка/млада/ риба да я снимате и да я върнете във водата,все пак никой от нас не е умрял от глад,нали? :? :? :? Аз в неделя като ходихме на Цонево дето хванах едно костурче на воблерчето /2 санта тумба-лумбеста тракалка/ и като снимах майка ми с него,да са радва,като го пусках обратно във водата беше невероятно.Сигурен съм,че повечето от нас не са го усещали,за съжаление.Пробвайте ве,хора,потопете уловената от вас рибка във водата,като не я стискате и не я пускате ведната,а леко й давате "начална скорост" с движения на тялото й в ляво и дясно,леко отпуснете пръсти и тя бавно си заминава. :D :D :D
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”