Карагьоз 2012г

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Карагьоз 2012г

Мнение от dobria1 »

КИРО написа: Защо не приемаш факта,че са две съвсем отделни видове риби?
Как може да приравняваш трицоната с карагьоза или сардината?
Защо въобще пишеш такива твои измислици - нямам си на идея де.
И трите вида са си съвсем различни риби - и нямат общо начало.
Аз мога лесно да ти отговоря защо:
На въпросната морка гара (където лови ) са такива компетенции че щом се улови нещо дребно на куките и веднага се кръщава цаца без дори да поогледат рибката,а тази година вреше от дребни харибчета тип ембриони(по дребни и от грацата дори)
В морето гъмжи пък от дребна хамсия и най-вероятно я оприличават на ува (щото е с такъв размер)

п.п.то затова си има интернет (Уикипедиа)поне от там вижте различните видове риби :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

inki_bg написа:Колеги 1000n и dobria ще ви помоля да не се заяждате един с друг,а ако все пак държите да го правите има си лични съобщения.Темата е Карагьоз 2012г а не спорове 2012г :smt014 :smt014 :smt014
Колега inki_bg аз не се заяждам с когото и да било, защото ако кажа нещо, то винаги го подкрепям с примери и аргументирана обосновка на моята теза. Ако някой тук се заяжда то определено не съм аз.
Аз не се заяждам, но не мога да не се защитя ако се заяждат с мен самия.
Защото всички мнения, които са неаргументирани и необосновани са опит за обида или заяждане, нещо, което аз не правя, но не мога да потвърдя същото за опонента ми, който както забелязваш не се съобразява с твоите молби.
Иначе съм напълно съгласен с теб, че темата е "Карагьоз 2012г", та затова поисках под формата на въпрос от потребителите на форума Информация за активността на рибата карагьоз през отделните сезони на година, защото нямам възможността да мога да съм на брега на морето целогодишно!
А че темата не е "спорове 2012", няма две мнения по въпроса, както и не мога да се съглася с мнението, че не е необходимо да се спори!
Та нали във спора се ражда истината!
Ако не спорим и не дискутираме как ще достигнем до истината!?
Ако не спорим ще си живеем само със заблудите, щастливи в своето невежество! :wink:
КИРО написа: Защо не приемаш факта,че са две съвсем отделни видове риби?
Ами, Киро, обясних, ти защо!
Все едно да кажеш, че ние зрелите хора и бебетата сме два съвсем отделни вида живи организми! Нещо, което явно Митко е забелязал също или поне се опитва да се презастрахова за догодина или в по-далечна перспектива, избор на позиция, за която не мога да пропусна да не го поздравя! Не желая да коментирам колко точно са добри хората, но за някои определено може да се каже, че се стараят да бъдат разумни! Остава в последствие само да използват и разума си за добро! :)
dobria1 написа: ..... щом се улови нещо дребно на куките и веднага се кръщава цаца без дори да поогледат рибката,а тази година вреше от дребни харибчета тип ембриони(по дребни и от грацата дори)
Ха, поздравления за мнението и защо обаче чак сега го прочитаме!? :roll:
dobria1 написа: ..... В морето гъмжи пък от дребна хамсия и най-вероятно я оприличават на ува .....
Да, може би, но все пак може би на зарган! :wink:

И пак питам някой хващал ли е харип, блеч или карагьоз или виждал ли е да ги вадят та дори и на мрежи през късна есен или през зимата!? Все пак тази риба трябва да зимува някъде да му се не види!?

Наслука на всички! :D
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

1000n написа:И пак питам някой хващал ли е харип, блеч или карагьоз или виждал ли е да ги вадят та дори и на мрежи през късна есен или през зимата!
Ще взема да те наричам "приятелю" поне да спреш да се правиш на по умен

Та на въпроса ти: Тук много хора могат да ти отговорят(наистина много) че зимата (именно тези месеци които описваш по горе) можеш единствено да си купиш прясна риба и тя е именно карагьоз(истински едри риби над 400гр.) но Но едва ли някой тук ще ти се похвали че е уловил по това време такава риба (понеже се лови единствено на мрежи) но и там е относително има моменти в които има на 1500метра мрежа 2-3 риби а друг път 150-200кг.

Сега поизясниха ли ти се някой неща или още питанки имаш относно тази риба.

п.п.Може ли да познавам видовете риби или и в това ще ме упрекнеш "приятелю"
Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

dobria1 написа:
Та на въпроса ти: Тук много хора могат да ти отговорят(наистина много) че зимата (именно тези месеци които описваш по горе) можеш единствено да си купиш прясна риба и тя е именно карагьоз(истински едри риби над 400гр.) но Но едва ли някой тук ще ти се похвали че е уловил по това време такава риба (понеже се лови единствено на мрежи) но и там е относително има моменти в които има на 1500метра мрежа 2-3 риби а друг път 150-200кг.

Сега поизясниха ли ти се някой неща или още питанки имаш относно тази риба.
Първо, големи благодарности за отговора! :)
Наистина изясниха ми се доста неща, но все пак имам още един въпрос - когато през зимата са се хващали риби на мрежите, някой пробвал ли е на чепаре да хване нещо или не е?

Защото си мисля, че ако карагьозът изобщо не кълве по това време на годината, то това може да значи, че тази риба почти не се храни през студените месеци от годината, подобно на кефаловите риби.

Аз по-миналата Коледа, когато водата беше доста студена, мятах едно чепаре на Зеления Фар и бях на практика 100% сигурен, че не мога да хвана риба там на чепаре по това време на годината, но на майтап си хвърлях и за моя огромна изненада улових някакъв гюмюш и то с някакви размери, за които често си мечтаем сафрида, който хващаме да има такава големина, т.е. явно като че ли рибата през зимата около брега е по-едра, което е малко странно, но сигурно и това има някакво обяснение, като например, че в близост до брега температурата на морската вода е по-ниска, а навътре в морето, както и под повърхността водата е доста по-топла, и явно по-големите риби имат повече подкожна мазнина и виреят по-лесно в студените води от по-малките риби! :roll:

Но както и да е! Факт е, че рибите кълвяха и в много студена вода, макар и много по-рядко! Та затова си мисля, че щом гюмюшът кълве би трябвало да кълве и карагьозът по това време на годината! :idea:
dobria1 написа: Ще взема да те наричам "приятелю" поне да спреш да се правиш на по умен
Всъщност на мене ми е абсолютно все едно кой как щял да се обръща към мене, тъй като никакви обръщения не ми влият на самочувствието или пък на самооценката ми за самия мен!
Ако ще някой да ми казва, че съм най-големият боклук съществувал някога на Земята, или пък да ми казва, че съм абсолютния връх във вселената, ми е все едно - нито ще се подтисна емоционално, нито ще си навиря носа до небесата.
Просто не градя самочувствие на базата на субективни оценки, но от обръщенията или приказките на хората само констатирам кой колко струва като човек!

А и не се правя на каквото и да е, най-малкото пък на умен! :?

По-скоро бих се правил на глупав, защото винаги се намира някой завистлив човечец, чиято душица вътрешно да умира от завист, а ми е жал за всички земляни включително и за такива особи, които с поведението си едва ли заслужават снисхождение, но аз не съм като някои други хора и съм си казал, че един живот живея и искам да го живея честно и без да имам угризения на съвестта! :wink:
dobria1 написа: п.п.Може ли да познавам видовете риби или и в това ще ме упрекнеш "приятелю"
Не, не, Митко никого не упреквам за каквото и да било, нямам нито времето, нито желанието за подобни безпредметни и безполезни инициативи! :idea:

Аз просто търся истината! :D

Истината, в която всеки един колега, дори и Митко, може да се убеди, като просто провери във фризера или камерата на хладилника как точно изглеждат "трицоните", запазени за стръв за чернокоп през есента! :wink: и да констатира за пореден път как е обвинил и упрекнал много други хора за собствените си грешки и заблуди!
Силно се съмнявам един наистина "добър" и уважаващ себе си рибар да пропусне да направи подобно нещо! Все пак на тази планета съществуват хора, които можеш да ги четеш, като отворена книга, която ако не беше толкова негативна, щеше да е истинска комедия, а не трагикомедия!

Наслука на всички! :D
vanko4at
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanko4at »

Май и тази тема ( като чернокопената ) отива към леко почистване , барабар и с моя пост :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аз искам да чета кой, кога, как, къде е хванал риба :!: :!: :!:
На слука на всички ви
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.

http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

vanko4at написа:Май и тази тема ( като чернокопената ) отива към леко почистване ,
:wink: че какво и има на чернокопската върви си добре дори и риби има показани :wink:
Изображение
hvdragon
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvdragon »

Карагьоза се завръща. В петък 20 карагьоза, малко сафрид и чернокоп. В събота вълната обърка нещата и слуката беше по-малка. И в даляна на Траката слабичко, с изключение на един гофан около 2кг. Някой от колегите, които го снимаха може да публикува екземпляра.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

hvdragon написа:..... Някой от колегите, които го снимаха може да публикува екземпляра.
А има ли такива дето се снимаха с него? :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
vlad_rad
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vlad_rad »

КИРО написа:
hvdragon написа:..... Някой от колегите, които го снимаха може да публикува екземпляра.
Да,има един :lol: :lol:
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

от де се взе тая баба , и почна да се вайка :drinkers:
hvdragon
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvdragon »

КИРО написа:
май всички се изредиха :lol: :lol: :lol:

ето тук например :http://varnafishing.com/novini-ot-moret ... a-i-safrid
Аватар
Анатоли Стоименов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Анатоли Стоименов »

Днес в канала ме удостои с присъствието си един 30см. карагьоз на прозрачна бомбарда! :wink:
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

След проверка днес на Западното пристанище установих,че има 15-ина човека които клатят с дълги гьостерици и вземат от време на време но рядко много добри мазни над триста грамови карагьози.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

И аз реших да направя проверка на рибите на Западното и днес,в късния следобед ,бях на 24 корабно място.Там имаше не повече от 15 колеги (отсреща-на фишпорта и до канала се виждаха поне още толкова рибари),в чиито торби се мяркаха по една-две,рядко три риби-- карагьози (не особено едри-да река около 150-200 гр ) и циганки (със същия грамаж).Във времето,в което бях там (около два часа до стъмняване) се извадиха 2 карагьозчета (едно на аланкат и едно на замятане) и една циганка (отново на замятане). Доколкото разбрах,рибата е давала по-добре рано сутринта ,когато няколко колеги са си тръгнали с по 10-ина парчета!
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

В бургас на пристанището свободен ли е достъпа, или се влиза там само ако работиш наоколо?Никога не съм ходил там ?
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”