Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Карагьоз 2012г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Карагьоз 2012г
Аз мога лесно да ти отговоря защо:КИРО написа: Защо не приемаш факта,че са две съвсем отделни видове риби?
Как може да приравняваш трицоната с карагьоза или сардината?
Защо въобще пишеш такива твои измислици - нямам си на идея де.
И трите вида са си съвсем различни риби - и нямат общо начало.
На въпросната морка гара (където лови ) са такива компетенции че щом се улови нещо дребно на куките и веднага се кръщава цаца без дори да поогледат рибката,а тази година вреше от дребни харибчета тип ембриони(по дребни и от грацата дори)
В морето гъмжи пък от дребна хамсия и най-вероятно я оприличават на ува (щото е с такъв размер)
п.п.то затова си има интернет (Уикипедиа)поне от там вижте различните видове риби

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- 1000n
- разбира нещата
Колега inki_bg аз не се заяждам с когото и да било, защото ако кажа нещо, то винаги го подкрепям с примери и аргументирана обосновка на моята теза. Ако някой тук се заяжда то определено не съм аз.inki_bg написа:Колеги 1000n и dobria ще ви помоля да не се заяждате един с друг,а ако все пак държите да го правите има си лични съобщения.Темата е Карагьоз 2012г а не спорове 2012г![]()
![]()
Аз не се заяждам, но не мога да не се защитя ако се заяждат с мен самия.
Защото всички мнения, които са неаргументирани и необосновани са опит за обида или заяждане, нещо, което аз не правя, но не мога да потвърдя същото за опонента ми, който както забелязваш не се съобразява с твоите молби.
Иначе съм напълно съгласен с теб, че темата е "Карагьоз 2012г", та затова поисках под формата на въпрос от потребителите на форума Информация за активността на рибата карагьоз през отделните сезони на година, защото нямам възможността да мога да съм на брега на морето целогодишно!
А че темата не е "спорове 2012", няма две мнения по въпроса, както и не мога да се съглася с мнението, че не е необходимо да се спори!
Та нали във спора се ражда истината!
Ако не спорим и не дискутираме как ще достигнем до истината!?
Ако не спорим ще си живеем само със заблудите, щастливи в своето невежество!

Ами, Киро, обясних, ти защо!КИРО написа: Защо не приемаш факта,че са две съвсем отделни видове риби?
Все едно да кажеш, че ние зрелите хора и бебетата сме два съвсем отделни вида живи организми! Нещо, което явно Митко е забелязал също или поне се опитва да се презастрахова за догодина или в по-далечна перспектива, избор на позиция, за която не мога да пропусна да не го поздравя! Не желая да коментирам колко точно са добри хората, но за някои определено може да се каже, че се стараят да бъдат разумни! Остава в последствие само да използват и разума си за добро!

Ха, поздравления за мнението и защо обаче чак сега го прочитаме!?dobria1 написа: ..... щом се улови нещо дребно на куките и веднага се кръщава цаца без дори да поогледат рибката,а тази година вреше от дребни харибчета тип ембриони(по дребни и от грацата дори)

Да, може би, но все пак може би на зарган!dobria1 написа: ..... В морето гъмжи пък от дребна хамсия и най-вероятно я оприличават на ува .....

И пак питам някой хващал ли е харип, блеч или карагьоз или виждал ли е да ги вадят та дори и на мрежи през късна есен или през зимата!? Все пак тази риба трябва да зимува някъде да му се не види!?
Наслука на всички!

Ще взема да те наричам "приятелю" поне да спреш да се правиш на по умен1000n написа:И пак питам някой хващал ли е харип, блеч или карагьоз или виждал ли е да ги вадят та дори и на мрежи през късна есен или през зимата!
Та на въпроса ти: Тук много хора могат да ти отговорят(наистина много) че зимата (именно тези месеци които описваш по горе) можеш единствено да си купиш прясна риба и тя е именно карагьоз(истински едри риби над 400гр.) но Но едва ли някой тук ще ти се похвали че е уловил по това време такава риба (понеже се лови единствено на мрежи) но и там е относително има моменти в които има на 1500метра мрежа 2-3 риби а друг път 150-200кг.
Сега поизясниха ли ти се някой неща или още питанки имаш относно тази риба.
п.п.Може ли да познавам видовете риби или и в това ще ме упрекнеш "приятелю"

- 1000n
- разбира нещата
Първо, големи благодарности за отговора!dobria1 написа:
Та на въпроса ти: Тук много хора могат да ти отговорят(наистина много) че зимата (именно тези месеци които описваш по горе) можеш единствено да си купиш прясна риба и тя е именно карагьоз(истински едри риби над 400гр.) но Но едва ли някой тук ще ти се похвали че е уловил по това време такава риба (понеже се лови единствено на мрежи) но и там е относително има моменти в които има на 1500метра мрежа 2-3 риби а друг път 150-200кг.
Сега поизясниха ли ти се някой неща или още питанки имаш относно тази риба.

Наистина изясниха ми се доста неща, но все пак имам още един въпрос - когато през зимата са се хващали риби на мрежите, някой пробвал ли е на чепаре да хване нещо или не е?
Защото си мисля, че ако карагьозът изобщо не кълве по това време на годината, то това може да значи, че тази риба почти не се храни през студените месеци от годината, подобно на кефаловите риби.
Аз по-миналата Коледа, когато водата беше доста студена, мятах едно чепаре на Зеления Фар и бях на практика 100% сигурен, че не мога да хвана риба там на чепаре по това време на годината, но на майтап си хвърлях и за моя огромна изненада улових някакъв гюмюш и то с някакви размери, за които често си мечтаем сафрида, който хващаме да има такава големина, т.е. явно като че ли рибата през зимата около брега е по-едра, което е малко странно, но сигурно и това има някакво обяснение, като например, че в близост до брега температурата на морската вода е по-ниска, а навътре в морето, както и под повърхността водата е доста по-топла, и явно по-големите риби имат повече подкожна мазнина и виреят по-лесно в студените води от по-малките риби!

Но както и да е! Факт е, че рибите кълвяха и в много студена вода, макар и много по-рядко! Та затова си мисля, че щом гюмюшът кълве би трябвало да кълве и карагьозът по това време на годината!

Всъщност на мене ми е абсолютно все едно кой как щял да се обръща към мене, тъй като никакви обръщения не ми влият на самочувствието или пък на самооценката ми за самия мен!dobria1 написа: Ще взема да те наричам "приятелю" поне да спреш да се правиш на по умен
Ако ще някой да ми казва, че съм най-големият боклук съществувал някога на Земята, или пък да ми казва, че съм абсолютния връх във вселената, ми е все едно - нито ще се подтисна емоционално, нито ще си навиря носа до небесата.
Просто не градя самочувствие на базата на субективни оценки, но от обръщенията или приказките на хората само констатирам кой колко струва като човек!
А и не се правя на каквото и да е, най-малкото пък на умен!

По-скоро бих се правил на глупав, защото винаги се намира някой завистлив човечец, чиято душица вътрешно да умира от завист, а ми е жал за всички земляни включително и за такива особи, които с поведението си едва ли заслужават снисхождение, но аз не съм като някои други хора и съм си казал, че един живот живея и искам да го живея честно и без да имам угризения на съвестта!

Не, не, Митко никого не упреквам за каквото и да било, нямам нито времето, нито желанието за подобни безпредметни и безполезни инициативи!dobria1 написа: п.п.Може ли да познавам видовете риби или и в това ще ме упрекнеш "приятелю"

Аз просто търся истината!

Истината, в която всеки един колега, дори и Митко, може да се убеди, като просто провери във фризера или камерата на хладилника как точно изглеждат "трицоните", запазени за стръв за чернокоп през есента!

Силно се съмнявам един наистина "добър" и уважаващ себе си рибар да пропусне да направи подобно нещо! Все пак на тази планета съществуват хора, които можеш да ги четеш, като отворена книга, която ако не беше толкова негативна, щеше да е истинска комедия, а не трагикомедия!
Наслука на всички!

-
- научил се да хвърля
Май и тази тема ( като чернокопената ) отива към леко почистване , барабар и с моя пост

Аз искам да чета кой, кога, как, къде е хванал риба

На слука на всички ви

Аз искам да чета кой, кога, как, къде е хванал риба

На слука на всички ви
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
vanko4at написа:Май и тази тема ( като чернокопената ) отива към леко почистване ,

-
- научил се да хвърля
Карагьоза се завръща. В петък 20 карагьоза, малко сафрид и чернокоп. В събота вълната обърка нещата и слуката беше по-малка. И в даляна на Траката слабичко, с изключение на един гофан около 2кг. Някой от колегите, които го снимаха може да публикува екземпляра.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
А има ли такива дето се снимаха с него?hvdragon написа:..... Някой от колегите, които го снимаха може да публикува екземпляра.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Да,има единКИРО написа:А има ли такива дето се снимаха с него?hvdragon написа:..... Някой от колегите, които го снимаха може да публикува екземпляра.

-
- ще става разбирач
от де се взе тая баба , и почна да се вайка 

-
- научил се да хвърля
май всички се изредихаКИРО написа:А има ли такива дето се снимаха с него?hvdragon написа:..... Някой от колегите, които го снимаха може да публикува екземпляра.

ето тук например :http://varnafishing.com/novini-ot-moret ... a-i-safrid
- Анатоли Стоименов
- научил се да хвърля
Днес в канала ме удостои с присъствието си един 30см. карагьоз на прозрачна бомбарда! 

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
След проверка днес на Западното пристанище установих,че има 15-ина човека които клатят с дълги гьостерици и вземат от време на време но рядко много добри мазни над триста грамови карагьози.
Качествени чепарета Borkata

- shturetc
- ще става разбирач
И аз реших да направя проверка на рибите на Западното и днес,в късния следобед ,бях на 24 корабно място.Там имаше не повече от 15 колеги (отсреща-на фишпорта и до канала се виждаха поне още толкова рибари),в чиито торби се мяркаха по една-две,рядко три риби-- карагьози (не особено едри-да река около 150-200 гр ) и циганки (със същия грамаж).Във времето,в което бях там (около два часа до стъмняване) се извадиха 2 карагьозчета (едно на аланкат и едно на замятане) и една циганка (отново на замятане). Доколкото разбрах,рибата е давала по-добре рано сутринта ,когато няколко колеги са си тръгнали с по 10-ина парчета!
-
- вече хвърля и на тежко
В бургас на пристанището свободен ли е достъпа, или се влиза там само ако работиш наоколо?Никога не съм ходил там ?