Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Карагьоз 2012г
Модератори: emo vasilev, alekst
Карагьоз 2012г
Здравейте колеги.Кога ще идва този карагьоз?Нему ли е време вече?
- smel1968
- ще става разбирач
Re: Карагьоз 2012г
Поне месец още.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Миналата и по миналата по това време вече се е обаждал тук там.
На Кранево от една седмица вадят на мрежите 

-
- ще става разбирач
на мрежи колкото искаш, пазара е пълен с хубав едър карагъоз
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
На чепаре не се надявай много по това време.boro71 написа:Здравейте колеги.Кога ще идва този карагьоз?Нему ли е време вече?

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
здравейте колеги,въпреки че му е рано още на карагьоза искам да попитам може ли да се хване на поморие и ако може то само на чепаре ли или кълве на парченце риба 

-
- ще става разбирач
Колега зависи как му го поднесеш парченцето хахаха
по-принцип Карагъоза гони по-дребни пасажи риби, наподобяващи чепарето, но знае ли човек ....
Успех.

- shturetc
- ще става разбирач
По календар отдавна трябваше да взимаме карагьоз (предни години на Западното пристанище и в Бургас го емвахме на чепаре от началото на март) , но тази година(зима) всички морски,риболовни леми и теореми се изкелифенчиха-- чернокопи на търмък декември-януари,нулева активност на попардаците до преди 2 седмици,а карагьоза май ще идва на комплект със сафрида другия месец
На колегата ,който пита за улов на "дунайска скумрия" на стръв ,ще река ,че преди няколко години взех няколко риби (пристанище Бургас-нейде края на октомври) на стръв ува! Бях за чернокоп на плувка ( 3 номер кука с проволка 4см.) . Бях си извадил няколко хамсии и граци за ем ,когато зърнах едно кълбо от уви.Изкарах 10-ина на засечка (няма измислено чепаре за тях
) и рекох да проверя дали чернокопа ще ги либИ.Като набодох първата рибка на куката картината бе ужасяващо грозна--куката стърчеше прекалено видимо отвсякъде и не предвещаваше добри резултати ,ама ... си дадох една цигара време за опит да излъжа нЕкой зъбат по този начин. Още по средата на фаса--мощно забиване на тапата и на видима дълбочина 1м.-рязък завой на 90 градуса (чернокопа тегли еднопосочно) ...Шок и радост-карагоз.Извадих 6 риби,все тупалки и всички удари бяха идентични с посочения.
Зная,че по Дунав го ловят на стръв бял червей ,но опитите по морето да бъде излъган така карагьоз досега не са дали резултат.
Абе,тя да дойде рибата,пък ние все ще и намерим чалъма

На колегата ,който пита за улов на "дунайска скумрия" на стръв ,ще река ,че преди няколко години взех няколко риби (пристанище Бургас-нейде края на октомври) на стръв ува! Бях за чернокоп на плувка ( 3 номер кука с проволка 4см.) . Бях си извадил няколко хамсии и граци за ем ,когато зърнах едно кълбо от уви.Изкарах 10-ина на засечка (няма измислено чепаре за тях

Зная,че по Дунав го ловят на стръв бял червей ,но опитите по морето да бъде излъган така карагьоз досега не са дали резултат.
Абе,тя да дойде рибата,пък ние все ще и намерим чалъма

Малко си подранил,ей на аз затуй правя снимки,щото като ме засърбят люспите да знам кога да реагирамboro71 написа:Здравейте колеги.Кога ще идва този карагьоз?Нему ли е време вече?

снимката е от първите 2-3 на появата на рибата
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Здравейте стана ми много интересно за карагьоза,не съм уловил до сега нито 1, та въпроса ми е следния:
На какво чепаре се гони карагьоза и тои ли е пасажен като повечето морски риби и кое е времето дълбочината и други такива тънкости за успеха при риболова на карагьза.
Благодаря прдварително на всички отзовали се на моето питане.
На какво чепаре се гони карагьоза и тои ли е пасажен като повечето морски риби и кое е времето дълбочината и други такива тънкости за успеха при риболова на карагьза.
Благодаря прдварително на всички отзовали се на моето питане.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
здрасти момчета,
мисля,че за тази тема още е рано не ,че рибата я няма а просто като гледам още никой не се е похвалил,че е хванал ,така че ще е коректно да се вземат мерки и да се спази традицията който хване ,той да пусне темата
иначе по същество сега се връщам от западно пристанище в бургас ,вчера пак бях там по това време.не съм го видял с очите си но може да разчитате за 100%-ова сигурност на информацията,че от 2-3-4 дни се вадят по 2-3 добри риби на ден.това е за половиндневно непрекъснато клатене от 3-4 човека общо.Митак,тук в бургас миналата година започна да излиза на въдиците някъде последната десетдневка на март месец.тази година закъснява 
мисля,че за тази тема още е рано не ,че рибата я няма а просто като гледам още никой не се е похвалил,че е хванал ,така че ще е коректно да се вземат мерки и да се спази традицията който хване ,той да пусне темата

Качествени чепарета Borkata

- smel1968
- ще става разбирач
В Балчик на мрежите днес имаха 20 лонди карагьоз-така че май идва времето да се пробва вече и на чепаре.Гледам снимката на dobria1 от миналата година с дата 25 април.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Няма ли някой късметлия вече(във Варна)?.От 17.4. влиза забраната
.Важи ли и за проби на чепаре ?

- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Тя забраната е само за сладководния риболов и за риболова с мрежи в морето.boro71 написа:Няма ли някой късметлия вече(във Варна)?.От 17.4. влиза забраната.Важи ли и за проби на чепаре ?
Иначе казано ,в морето с въдица не е забранено

ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК