Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп и лефер 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- учете се от него
Re: Чернокоп и лефер 2013
Няма, ни на юг до Созопол, ни на север до Помориеbalyk написа:И к'во сега, на юг от Бургас още никой ли не се е пробвал на нощен

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аз лично бих направил повода по дълъг. Има много хора които ловят с 50-60см. така че едва ли е грешка, но аз предпочитам по дълъг.Да питам, осмицата не излиза ли свободно от ухото на двойката?А по принцип големината на куките според големината на рибите.Относно стръвта е писано много, колкото по прясна толкова по добре,но на филенце имам по добри резултати отколкото на цяла рибка. На рибката сякаш и трябва движение като е цяла(поне така си мисля)
Наслука и успехи на всички колеги !
-
- новобранец
Колеги някои може ли да даде инфо за Варненския вълнолом дали излиза чернокоп на нощен риболов и може ли да се хване граца за стръв. Благодаря предварително.
Цитирам Балик, защото това всичко е вярно и бих добавил:balyk написа:Аз лично бих направил повода по дълъг. Има много хора които ловят с 50-60см. така че едва ли е грешка, но аз предпочитам по дълъг.Да питам, осмицата не излиза ли свободно от ухото на двойката?А по принцип големината на куките според големината на рибите.Относно стръвта е писано много, колкото по прясна толкова по добре,но на филенце имам по добри резултати отколкото на цяла рибка. На рибката сякаш и трябва движение като е цяла(поне така си мисля)
Дължината на повода може да се увеличи до метър, метър и половина дори - проби,проби,проби

Стръвта само филе от най-пресния сафрид.
А ваглера добре да е по-тежък, към 20 грама. Продаваха се едни плувки и си накупихме от тях, ако има още ще ти пиша.
По принцип можеш да си хванеш граца но недей разчита на това по добре си вземи сафрид от пазара пък отделно ако има риба,може да си хванеш,естествено прясната е по добра за работа.Но пак ти казвам недей разчита да си хванеш защото може да хванеш 2 граци и точно тази вечер да скъсат чернкопа а ти да си 2 граци , за това по добре се подсигури с граца от пазара.Казвам го от личен опитTeodor Vasilev написа:Колеги някои може ли да даде инфо за Варненския вълнолом дали излиза чернокоп на нощен риболов и може ли да се хване граца за стръв. Благодаря предварително.

Смени горната кука с по голяма 6-или4-ка и не се притеснявай от товаmenci_5 написа:Здравейте колеги,
.Куки 2бр-двойка и осмица една в друга,повод 0.25 флуорокарбон 35-40см дължина.Работя с ваглер 10гр.
Относно бидема намали на нещо под 0,20 с 0,18 спокойно се вадят риби от по 300-350 гр.
И не на последно място бидем 180-200-240см. че и ако можеш по дълъг няма да сбъркаш,просто тази година няма нищо общо с предните
Дано съм бил полезен

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

днес влизане от перла и тролинг до китен, но греда нямах удар, оттам обратно към маслен нос, пак нищо, видяхме 3-4 лодки между маслен нос и корикя и газ на там, какво да видим зъбатко, набарзо го набарахме и така около 30 мин. бой, 2ма човека към 3,5 кг,после изчезна и и го чакахме до маслен нос, но уви нямаше ни сафрид ни чернокоп до 16:00
Снощи (21.09.13) на Тюленово от 20.00 до 2.00ч. голяма сопа.Всичко на всичко 3 удара,нито една изкарана риба.Малко зарганчета си изкарахме по светло ама не би, нито сафрид нито заргана щя.
Морето беше идеално.Надявам скоро пак да се търсим
Морето беше идеално.Надявам скоро пак да се търсим

- orion30
- разбира нещата
Снощи със Еладжията ходихме за зъбати. Аз финиширах със 7 гола. В резултат на което днес се случи това:

неизменно последвано от това:

Да ни е честит първия вкус на пресен чернокоп.
неизменно последвано от това:
Да ни е честит първия вкус на пресен чернокоп.

и студена бутилка от любимата ни бира 

Въпрос към по знаещите!Има ли смисъл по това време да се пробва на Тюленово нощен от брега ( че там за събота дават най малко вятър
) или е късно вече за там и да си търсим риба и завет по Варненско
Като се върна назад в темите, ми прави впечатление, че репортажите от там обикновено са до 20ти Септември и после само от лодки, че за това реших да питам.

Като се върна назад в темите, ми прави впечатление, че репортажите от там обикновено са до 20ти Септември и после само от лодки, че за това реших да питам.
-
- ще става разбирач
просто след 20.09.201........ хващат риба и не им остава време да пишат .
пп. вземи си и червей , че да не гледаш другите като хващат заргани на сутринта
пп. вземи си и червей , че да не гледаш другите като хващат заргани на сутринта

Снощи на вълнолома се взе по някоя друга риба.Имаше и доста хора.Аз приключих към 24.00 с 11 риби, едната от които около 30на см.,другите дребнички.(не че не съм доволен де)Рибата беше чат-пат още активна като тръгвах,ако някой е останал цяла нощ да драсне два реда.
Кратки проби на Траката след залез - нищо.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес малка разходка по морето да намокря новите блесни взех някоя риба и някоя изтървах но поне си направих кефа да хвана чернокоп

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека