Заргана май доста се раздвижи ...

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

:)

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Пита каде си бил за риба!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Kак къде съм бил ? Нали писах,че съм бил на морето! Не съм бил с лодка,така че не зная къде има места за спускане /ако това е въпроса/. На "Ной",който всъщност е на "Златните" не съм стъпвал тази година,така че нищо не зная освен,че не ми харесва като място за риболов. Дали този път съм разбрал въпроса, и дали бях достатъчно конкретен с отговорите?
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

.

Ами щом пишеш във Морски Риболов да ти кажа никой няма да мисли че си бил на язовир и при условие че пишеш че си хванал зарган.Просто питаше каде си бил за риба!И между другото знаеш ли каде е Ной и каде са Златни пясъци защото са 2 различни места
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Пък аз все си мислех,че "Слънчев ден" е края на "Дружба" , а "Ной" е началото на "Златните". Провери все пак ,може и да се окажа прав.
Наслука!
Илчо
новобранец
новобранец

Мнение от Илчо »

чуруликпенчо написа:Пък аз все си мислех,че "Слънчев ден" е края на "Дружба" , а "Ной" е началото на "Златните". Провери все пак ,може и да се окажа прав.
Наслука!
Ейй не казва и не казва :)
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Ной няма нищо общо със Златни пясъци!Ако иска да каже бе нито ти ще хванеш неговата риба,нито той твоята.
Наслука!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Ной няма нищо общо със Златни пясъци!Ако иска да каже бе нито ти ще хванеш неговата риба,нито той твоята.
Наслука!
.........с което мнение стигаме до извода,че имаме участник с верен отговор.
Лека нощ и наслука на всички през уикенда!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ной е буната до хотел НОЙ,а когато говорим за Златните,това е буната до хотел Гларус.И от двете места е удобно да се пуска лодка, и понеже писа,че мравките вода пият,поинтересувах се от мястото за да си направя сметка дали да си разходя лодката до там.Разликата м/у НОЙ и Златните е 4-5 км и са две различни места,а от външната страна на буната на Златните също съм виждал да вадят зарган в количества.
Аз си обичам риболова на кая,сафрид,ако мога да излъжа лефера,но заргана и кефала не ме привличат,тъй че няма да хвана рибата на чурулика.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

"Мравките пиеха вода" е метафора,която съм използвал , за да покажа колко гладко беше морето,т.е. нямаше вълна. Не ме притеснява дали някой ще хване моята риба,защото това няма как да се случи.Изхождам от презумцията,че когато отивам за риба,аз отивам да си почина в спокойствие и тишина,а не м/у викащи,гракащи,пляскащи и всякакъв друг вид мераклии-риболовци. Ако исках алармаджийски изпълнения, спокойно мога да ги открия и на Колхозния пазар. При положение,че тук влизат доста хора,които не са дали нито едно мнение,а само черпят информация ,дали според вас е уместно да им "отварям очите" и да си го "набивам сам"? Или казваш на някого място и той утре идва с цяла тумба.На следващата седмица всеки от тази тумба си води негова тумба.....и така до края на света.Морето е голямо и винаги има място за още не една, а хиляда лодки.За съжаление по бреговата ивица не е така.Доста съм обикалял и губил времето , за да намеря подходящи места ,така че не очаквайте да ви ги поднеса на тепсия.
Смятам,че съм споделял доста от опита си като "зарганджия",така че не търсете интрига или безпочвени нападки. И аз мога само да чакам "на гюме" и да "осирам" наред.
mirocomm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mirocomm »

Прав е човека, аз досега от него доста инфо съм прочел! Аз рядко давам инфо но то е щото не ходя с въдица често, повече се гмуркам. Значи тази година доста лефер видях, почти на всяко ходене поне по веднъж. И доста заргани когато няма вълна, а напоследък забелязвам, че сафрида взе да се групира на по-големи пасажи, явно водата взе да захладнява, ама като отида за сафрид и все нищо не хващам да го ева :D
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

хе

Мнение от mishel »

вчера бях на шабла за риба,хванах 3 заргани 3 платерини до кам 7 имаше доста хора които хва6таха сафрид както и 23 лодки на куп,кам 7 и 15 сложих чепарето и до тамно хванах около 2 килограма сафрид ътре 6те пусна снимка,днес е много стъдено и незнам дал 6те става за риболов има и много вятар сигърно 6те има вални ...
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

.

Комшията ми е взел днеска сутринта някоя друга риба на Кабакум от плажа на дъно излизали и няколко доста едри платерини
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Вятърът е западен и вълна няма с изключение 2,3 и 4-та буна. Поради силата му обаче ,по повърхността на водата се получават завихряния .Те плашат рибата и тя се изтегля навътре и към дъното. Подходящ е дънния риболов за илария и платерина.Потапящата бомбарда според мен ще бъде неефективна и ще се ловят предимно единични "хаймани".
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Интересува ме морето ,дали може да излезе лодка
Това ме интересуваше,а не дали има място и за мен до гъза ти.Все пак ми е малко трудно да си натоваря лодката,после прехода и накрая се връщаш капо."Мравките могат да пият вода'',но може да има силен северен вятър и пак да не се излезе.Винаги когато съм ходил за риба съм писал какво е дереджето.Пък си е твоя работа дали ще даваш инфо.
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

хахахахаха ей soleno я слез на земята килограмовите кефали и 500 грамовите човки.Аз лично съм забелязал един човек от форума който пише доста в тази тема един път го засяках на вълнолома изкара няколко риби прибирам се отварям той пише за 30-40 бройки .. .Принципно всеки е свободен да пише каквото си иска,но доста хора особенно в тази тема преувеличават 100кратно и немога да разбера защо го правят явно си мислят че всички им се вързват на акъла.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”