Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Заргана май доста се раздвижи ...
Модератори: emo vasilev, alekst
Заргана май доста се раздвижи ...
Прилагам упоменатите по-горе документи:

Място на действието:

демек, плажа на Галата. 21 заргана общо, като най-активна рибата беше от 7 до 8ч. Едрите бяха с хайвер. На плаваща бомбарда, понеже дъното е силно каменисто, повод - 0.12 и 0.14, нямаше разлика, куки - от No9 до 13. Иларията отсъстваше от сцената, само 1 бр.

Място на действието:

демек, плажа на Галата. 21 заргана общо, като най-активна рибата беше от 7 до 8ч. Едрите бяха с хайвер. На плаваща бомбарда, понеже дъното е силно каменисто, повод - 0.12 и 0.14, нямаше разлика, куки - от No9 до 13. Иларията отсъстваше от сцената, само 1 бр.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Благодаря, чуруликпенчо. За стълбите, за съжаление, си прав. Най-хубавото в тях, обаче, е, че те, в комбинация с дългия около километър каменист бряг са причина това място да не се пренасели. А и риболова сред тези стърчащи и подводни камъни не е за начинаещи и изисква доста качествена екипировка, например:

и т.н.

и т.н.
Последно промяна от Джо на Съб Авг 04, 2007 6:43 pm, променено общо 1 път.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Точно така си е. Ако някой мераклия-аджамия, без необходимото оборудване се пробва, ще са му необходими доста комплекта такъми. Като се върна в годините на моето аджамийство,чак ме напушва смях какви съм ги вършил и с какви такъми съм ловил.Вярно,че времената бяха други .Ловяхме заргана на плувка,често на белена скрида или бял червей и т.н.т. Пръчките бяха къси и въобще си беше луда работа,ама важен е мерака и рибата да я има. Останалото лека-полека се научава. Та думата ми беше : Наслука на всички мераклии-зарганджии!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- чуруликпенчо
- сериозен играч
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Чудесен излет,браво! Аз нямах този късмет. Бях ангажиран в 8,45ч. и единственото възможно място за мен беше вълнолома. За жалост, нещата там не изглеждаха по твоя начин и спасих капото с едно зарганче и една добра платерина. Някои колеги въобще не можаха да се включат в парчето.Рибата беше отдолу , а ударите рядко и доста вяли. Това до 8,45ч. ,а за по-нататък не знам. Интересно , но при този югоизточен вятър очаквах вълната на твоето място да е по-висока. Има вероятност утре да се пробвам по-южно , стига да не ми мине котка път.Наслука!
Последно промяна от чуруликпенчо на Пон Авг 13, 2007 5:52 pm, променено общо 1 път.
Днес в 6.20 бях на въпросното място. И заргана беше там, и иларията. До към 7.30 на всяко замятане - рибка или поне удар. Към 8 се появиха 3 големи, ама големи делфина, на има-няма 40 м от брега. Помислих си, че риболовът свърши, но не бе така - след 15 мин рибата отново започна да се обажда. След 8.30 почти спря да бие - на час по 1-2 риби. Сменях места, такъми - същата работа. Щях да си тръгвам, но извадих (с голям зор) един каиш, затова останах до обяд, но ситуацията не се промени.

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Зязер,верно е,даже са доста повечко от 500,ако питаш мен.
Местенцето се намира на Галата,питай там как да стигнеш до плажа,те хората щи кажат,като видиш стълбите,там си,но след 10 минути слизане.Лошото е като тръгнеш да се връщаш,особен когато те е напекло слънцето,или си се къпал,пък и ако носиш цяла кофа риба...

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
От центъра на Галата вървиш по главната им улица до края. Така си стигнал да стъпалата за плажа. Слизането отнема 7-8 минути, качването - поне два пъти повече (явно разстоянията са различни, хе-хе). Слизаш на плажа и тръгваш на север, към Варна. Камъните се виждат. Остава да си избереш място за риболов (такива има за цяла Варна). Камъните стигат до рибарската хижа "Романтика", ивицата е дълга поне километър (обходих я за 3 часа). Носи си плаващи бомбарди, дълъг телескоп и повече такъми.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Днес и аз понаправих работа - 25 бройки,сравнително дребни.Бях малко по- южно от колегата Джо. Рибата си вървеше чудесно до 9,15ч. когато източния вятът усили и рибата слезе долу,под вълната. Имам си специални бомбарди /домашнярки/ за тази цел,но ме домързя да сменям такъм и приключих с риболова. Пътьом намерих и една бомбарда,което си беше приятен завършек на излета. Наслука на всички!