Воблери

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Re: Воблери

Мнение от Sleepwalker_ »

Клипчето е перфектно, колега, нямам неясноти - нанизваш и дърпаш! :P Благодаря за споделянето, вярвам това ще е много полезно и на други колеги! Бъди жив и здрав, пожелавам ти много слука на ръчните воблери! ;)

Между другото, този първият воблер каква игра си му докарал, сполучлив ли е? Харесва ми формата му, ще се пробвам и аз да направя такъв! :)
anton_BG
новобранец
новобранец

Мнение от anton_BG »

Воблерът направо танцуваше, както в бързите течения на Марица, така и в спокойните води на софийските кариери, а същото така беше изключително стабилен. Смешното обаче е, че лопатката е залепена толкова на криво, че ще уплаши дори и начинаещ воблеро строител :lol: , но тайната на криво залепената лопатка е в това, че по този начин компенсирах липсата на олово от едната страна :wink:
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Аз съм чувал, че някои производители нарочно монтират лопатката малко накриво, за да придадат по-добри движения на воблера. :) Без да искам и аз следвам тоя принцип - до сега нито един воблер от скромното ми производство не е с права лопатка, колкото и да се старая, все изрязвам малко накриво улея. :lol:
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Да мерси,само не разбрах на какво нанизваш канталчето? :)
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
anton_BG
новобранец
новобранец

Мнение от anton_BG »

Alucard написа:Да мерси,само не разбрах на какво нанизваш канталчето? :)
Най-обикновена отверка, важното е кантала да може да се върти спокойно :wink:
Telemir
новобранец
новобранец

Мнение от Telemir »

Здравейте, колеги. Опитвам се да дялкам воблери от няколко години, но само от време на време ейтака за разпускане. Учил съм се от методите на колегите: чуруликпенчо, Злак и много други майстори колеги, които са сподели своя опит в изработката на воблери. За материал ползвам дураформ или елша. В началото ги боядисвах с лак за нокти, сега се опитвам с акрилни бои. Ето и някой от тях :)
Изображение

Изображение
"С прости и примитивни хора няма как да се случват нещата"
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Добре са станали,дано да са уловисти! :)
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
pampo98
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pampo98 »

Ето моите първи опити за направата на воблерчета:
Изображение

Изображение
Този е копие на риджито, като при пръскането му, без да искам, му изцапах лопатката :oops: Играта му е само при по-бърза проводка, като е перфектен за туичинг и за течения

Изображение
Този беше с идеята за малко лично творчество и при теста му на софийска баластриера показа добре изразена собствена игра и събуди интереса на 10-тина костура :)
Изображение
Този трябваше да е копи на Данзанте на Понтон 21, но не ми стигна времето да го довърша... :x

Изображение

Изображение

Това е за сега, когато имам време продължавам! :D
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Колега pampo98,разгледах внимателно твоите творения....искаш критика(от л.с.)?Нямам!Първите ти опити са мн. добри.Да видиш моите от зората на воблеростроенето :oops: Правилно си се насочил към копиране на фабрични модели.Имам един съвет,преди да топнеш воблера на вода го потопи в разреден лак за дърво и изчакай да изсъхне за да не пие вода и да се заздрави балсата или др.дърво.Успех в дялкането.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
koko7784
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koko7784 »

spoon23 написа:Колега pampo98,разгледах внимателно твоите творения....искаш критика(от л.с.)?Нямам!Първите ти опити са мн. добри.Да видиш моите от зората на воблеростроенето :oops: Правилно си се насочил към копиране на фабрични модели.Имам един съвет,преди да топнеш воблера на вода го потопи в разреден лак за дърво и изчакай да изсъхне за да не пие вода и да се заздрави балсата или др.дърво.Успех в дялкането.
Отлично!Имам въпрос относно фолиото което слагаш.Не се ли получава ръб от фолиото и как го премахваш.Също ме интересува какво фолио ползваш?
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Коко фолиото е от железарията за около 4 лв,самозалепващо алуминиево.Получава се лек ръб който може да се премахне със шкурка или кит. http://www.youtube.com/watch?v=tCb4HEPR ... plpp_video малко Японско показно :rolleyes: .
anton_BG
новобранец
новобранец

Мнение от anton_BG »

Колегата spoon23 не ти ли омръзна да засенчваш производителите на воблери :lol: , браво колега само така.
И една молба от мен. Тъй като на скоро ми попадна дураформ , искам да помоля ако може някой от колегите да покаже с няколко снимки и кратки обеснения как превръща тези плоскости във воблери, защото ми е тъмна Индия (все пак всички воблери, които съм правил до момента са били само от балса). Благодаря предварително.
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Това са едни от първите.. Така че снимките са по-скоро насочващи.
Темата на Чуруликпенчо е това, което трябва да намериш и прочетеш.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Колегата capetano е показал мн.добре процеса :D .Незнам сега дали да пускам моите снимки :roll: ?Ще добавя една идея от чуруликпенчо,това е средния лист ПВЦ на който може да се изрежат камери за тежести,тракалки и система за далечно замятане.Темата на Чуруликпенчо http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=12640 за съжаление не виждам снимките.Тук съм качил моите Step by Step http://spoon23.snimka.bg/fishing/step-by-step.718724 Чао засега.
Аватар
don_misho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don_misho »

Две играчки от архива:

Изображение

Изображение
Spinning Forever
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”