Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от Diman »

:wink: A! Ей сега ми ареса! Сега и одеве по Велигден, га преяде с яйса. И се насра. И аз те обичам, Тролка!
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Аве що са хапете ся така,не може ли по едно евала за хубавата риба на Томаховката и Краси и вс е ок :D Аз даже не съм виждал такава риба.... :fishing6:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Споко,Тоци!Казвам им нещата в очите,убава риба-кофти риболовци! :wink: :mrgreen: Едното Нема нищо общо с другото! :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

toci23 написа:Аве що са хапете ся така,не може ли ....
Не може да пускат само чалга,треа да чуят и Мачкън Чесън за Ко пее! :drinkers:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Troli Rapala написа: Не може да пускат само чалга,треа да чуят и Мачкън Чесън за Ко пее! :drinkers:
Докат вие са дракате -аз мислим как да вдигнем размера и килограмите :lol: :fishing6: бройките ги натаманих :D ся да мислим как да лъжем по големите.Кво не ти ареса у на Васето фофлера бре :?: баси до 6 кила макс :shock: Ся щи покажем и аз едни,да видим за тех кво ще кажеш-ма и тех ако ги сложиш под водомера,палим печката -спирам климатика...че се топлим с воблери :D
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

На тия ще удари нещо баято! :wink: Ни тъ бива много с цветовете,има още какво да се желае за да станат съвършени. :mrgreen: Не си се сетил за някои неща! :shock: Например.....за лака! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Така не мога да преценя размера,но щом са с 3тройки,значи са по-баяти от необходимото! :roll:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Troli Rapala написа: с 3тройки,значи са по-баяти от необходимото! :roll:
Това са воблерите,които ми хванаха 90 процента от рибите през годината,големите бели също са на тях :D Тези са 125мм имам ги същите в 110мм 80мм и 70мм ,но 125 мм хванаха най много след откриването. Имам ги и с по две тройки но категурично не работят :cry: забелязах при тея воблери че-третата тройка не им служи за сигурност или нещо друго,а променя играта :wink: не знам защо-рибите хапят тях,затова и ги показвам и питам :?
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

За Голям бих заложил на 70-80милиметра! :wink: Това си ми е твърда позиция от много години и не мога да намеря причини за да я променя! :wink: Не знам дали има разлика в газенето на различните модели,може на това да се дължи резултатността на по-големия размер,а не заради самия размер? :roll: Тия тънкости само ти можеш да си ги анализираш! :roll: За лака още не си се сетил за какво ти намеквам! :mrgreen: :drinkers:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Дълбочината на газане е най важната тема :D но размера е най разтегливото понятие -поне за мен,имам всекви размери на всекви дълбочини за всекви ситоации.Мисля че си се чухме за откриването на Жребеца и ти казах какво се получи-баси,сомове ловяха само и единствено този който имаше халко 150мм (а аз го нямам) ,както малки така и 16 ки 20 ски.Аз казах воблера на приятел и той също хвана :D но след два дена нещата се промениха и този воблер умря,тогава започнах да ловя аз :D защото съм подготвен за всека ситоация-за по малки размери :D Дори доживях и двоен удър на сом,докато упоритите си настояваха на халкото и до края на седмицата -капо.
На мойте воблери така съм си ги направил че им променям газенето дори със смяна халките-от 0.70см до метър някаде разлика само с халки,а с разтояние на влачене и смяна на куки и влакно -допълнително :D нооо винаги има изненади,тъкмо си помисля че имам всичко за всекви ситоациии-и хоп-па не съм подготвен :lol: :D

:cry: За лака наистина не те разбрах... :oops:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

То за дълбочината ясно,че трябва да я улучиш,щот ако се храни на 2мт пък ти газиш на 4ри няма да се случат нещата,не че не може ма ще е по други причини според мен де :wink: Тролка знам ,че си водиш статистика и събираш данни,но защо държиш целогодишно на 7-8 см.те? :roll:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Има време,тепърва те чакат невероятни приключения! :wink: Това му е убавото на тролинга,че стават страхотни сценарии, случки и изненади,само да си на вода! :drinkers: Някои биячи нямат нужда да са лъскави! :wink: :drinkers:
Всичко е любов,останалото е пластмаса!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:Тролка знам ,че си водиш статистика и събираш данни,но защо държиш целогодишно на 7-8 см.те? :roll:
Точно заради статистиката! :wink: 7-9см. ми е идеала за сомски бияч за големи риби!Това е личен поглед без да го налагам!Естествено,че и на по-големите воблери излизат големи риби,но от моето счетоводство малките водят с 70% срещу 30%! :shock: За туй гъ питах Диманчо,що е тека? :wink: Ма той се отнесе малко несериозно към толкова важна подробност и загадка все още за мен!Имам си теория по въпроса,но не съм 100% сигурен! :roll: :drinkers:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Ам я си кажи тука и мнението ти за тракащите воблери и нетракащите :lol: че спорим яко с един наш общ приятел :D ПО статистика -най големите и най много сомоа са хванати на нетракащи воблери-сливър магнум и др. на мен повече ми идват на не нетраякащи,дори и на копия на тракащите -при мен идват на нетракащи.Има ли изобщо некво значение за сома-не за белите,за сома.Че общото ни аверче -не та не-трева да тракат :D Какво е твоето наблюдение??? :D
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

bai mile1 написа:,щот ако се храни на 2мт пък ти газиш на 4ри няма да се случат нещата... :roll:
Васе,според мен,ако се храни на 2м а минеш на 1.5м-1.8м може да те вземе :D но ако минеш на 2.20м- 2.30м. със сигурност нема да та думне :wink: поне така си мислим аз... :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”