Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от naskobo »

jasonsmith написа:.... нали знаеш че тази тотална забрана ще е в сила само за пришълци като нас, а местните ще си вършеят още по-необезпокоявани.. Това е безумна идея според мен. :wink
Абе и аз не съм на 100% убеден,но все си мисля, че тогава, ако ИАРА искат да вършат работа ще знаят, че който стърчи на реката е бракониер.А сега явно няма спасение- забраняват тройките, те правят чепаре с единички и пак същото - нито място можем да си намерим, нито риба да хванем в тая лупотевица.Ако поне една зима се опази до 50 % от популацията на скобара и хвърли хайвер, мисля че реката ще живне.ИАРА има да пази 10-15 вира и то в населени места- не е трудна задача, особенно ако се разберат с полицията, патрулките да хвърлят по едно oко около мостовете.
Последно промяна от naskobo на Съб Дек 15, 2012 1:37 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

naskobo написа:
jasonsmith написа:.... нали знаеш че тази тотална забрана ще е в сила само за пришълци като нас, а местните ще си вършеят още по-необезпокоявани.. Това е безумна идея според мен. :wink
Абе и аз не съм на 100% убеден,но все си мисля, че тогава, ако ИАРА искат да вършат работа ще знаят, че който стърчи на реката е бракониер.А сега явно няма спасение- забраняват тройките, те правят чепаре с единички и пак същото - нито място можем да си намерим, нито риба да хванем в тая лупотевица.Ако поне една зима се опази до 50 % от популацията на скобара и хвърли хайвер, мисля че реката ще живне.ИАРА има да пази 10-15 вира и то в населени места- не е трудна задача, особенно ако се разберат с полицията, патрулките да хвърлят по едно ако около мостовете.
много точно казано!!!!!по принцип и с птицата може да има лесно решение но.....
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
gevrek
фен клуб-скобар

Мнение от gevrek »

А някакво инфо за реката? Благоевград - Бобошево по-точно. Мерси предварително.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

gevrek написа:А някакво инфо за реката? Благоевград - Бобошево по-точно. Мерси предварително.
Освен кафяви има и зелени ватенки :axe:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

bkd написа:
gevrek написа:А някакво инфо за реката? Благоевград - Бобошево по-точно. Мерси предварително.
Освен кафяви има и зелени ватенки :axe:
да да така е :D :D нема рима ама е верно-аз ги разпознавам още щом слизат от колите как гледат изцъклено заеби

Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

не минават ли ИАРА да им съдерат задниците?Един колега каза че минавал през Бобошево и имало пасажи скобар ама нямало хора.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Dimitar_allianz написа:не минават ли ИАРА да им съдерат задниците?Един колега каза че минавал през Бобошево и имало пасажи скобар ама нямало хора.
те бобошевските парашутисти и железари излизат привечер в сумрака и пълнят чували от ИАРА по това време вече спят :D
Изображение
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Колега naskodo,патрулките имат по важна задача;как да направят пачката за деня,дреме им на оная работа за рибата дали някой бракониерства илине.
Изображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

по принцип ИАРА Кюстендил са мн стриктни и обикалят и пишат
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Вчера на Невестино нищо няма 1 удар от 11 до 16 ч. не проиграха и риби. Не се знае къде са и дали се хранят.
Но за ИАРА Кюстендил съм съгласен, че са стриктни в проверките, дано само да им отпускат повече пари за гориво и да обикалят постоянно и да следят за онези с "ватенките", но не само в живарниците, а и в багажниците.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

fishingman написа:Вчера на Невестино нищо няма 1 удар от 11 до 16 ч. не проиграха и риби. Не се знае къде са и дали се хранят.
Но за ИАРА Кюстендил съм съгласен, че са стриктни в проверките, дано само да им отпускат повече пари за гориво и да обикалят постоянно и да следят за онези с "ватенките", но не само в живарниците, а и в багажниците.
колега ние с теб сме от района ;)имаше ли железари или са ги погнали по нашият край?по благовеград ще е по трудно но наистина в кюстендил тея пичове са много стриктни и нема прошка бил съм свидетел няколко пъти как наказват ок

Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Поне аз не видях да има такива, имаше още няколко колеги ловяха на стръв но нищо. Тотално капо. Ще ги пробвам другия път на сланинка...... но на скара с вино.
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

DJONI RINGO написа:
fishingman написа:
колега ние с теб сме от района ;)имаше ли железари или са ги погнали по нашият край?по благовеград ще е по трудно но наистина в кюстендил тея пичове са много стриктни и нема прошка бил съм свидетел няколко пъти как наказват ок
A,aз защо съм ги виждал един път в живота си за 15 години :?:.Явно само скобара е обект за опазване :ANAL: :drinkers:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

vizantieco написа:
DJONI RINGO написа:
fishingman написа:
A,aз защо съм ги виждал един път в живота си за 15 години :?:.Явно само скобара е обект за опазване :ANAL: :drinkers:
аз пък в последните 3 години ги виждам на всеки риболов -и са доста стриктни-ми зимата бате не знам дали си виждал войната от Виетнам за бедният скобар -какво му причинява тройката-кръв ,очи,черва,перки и такива ми ти работи-стана спам стоп :drinkers:

Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Само спамиме темата, но като никой няма полезно инфо за активност на рибата, а си обичаме реката, к'во да правим?!
Изобщо нормално ли е толкова време никой да не отчете приличен риболов?Дали вече не са останали само единични риби и много рехави пасажи?!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”