Крадат ни снимките!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Re: Крадат ни снимките!

Мнение от Кърцата »

Oстави Сапуна.... Глей к'во пише в текста...
"Нашето ухо и око ... Локал" накиснаха го момчето...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Опаааааааа ... Айде щом намесиха Локи , явно го познават добре , нека да се обади да каже какво става , че започна да ми е наприятно вече. Не ме е*е , че ми слагат снимките на 1-ва , 2-ра , 3-та и т.н. страници , даже ми е кеф , ама поне да не лъжат хората. Това да сложиш снимка с платики от Искъра и да кажеш , че е на Въча или снимка с уклей и да кажеш , че не е уклей а ХИЩНИК на КРУШАРЕ и т.н. и т.н. и т.н. е НАГЛОСТ :evil:

П.С. - мислех известно време да не пиша в РАЗНИ , но тая тема ще прави изключение , щото чашата почна да прелива :evil:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Пичове нямам нерви да чета цялата тема, та .... на г-н Вулев съм му пращал подчертавам мои снимки с мое съгласие, чат пат даже съм писал статии... сега т'ва че той е изполвал мойто име да ме нарече око и ухо мн яко конско го чака по телефона... щот и на мен ми писна да краде снимките от форума... та взимане на снимки от форума си е лично негова проява и моля ви не ме намесвайте в нищо щот се нервирам страшно много...

А тва че повечето вестници и рибарски списания преживяват на наш гръб... в тази държава е самата истина... ходете повече за риба и не четете подобни простотии и без това статиите са от панти века. Слагайте си водния знак на който му е кеф и това е...

За съжаление така е като те познават повече хора си позволяват да злоупотребяват с името ти или с ника ти, както в моя случай, но с г-н Вулев ще имаме сериозен разговор...

Наздраве :drinkers:
Последно промяна от Local на Сря Юли 16, 2008 7:31 pm, променено общо 1 път.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Макар , че не сме се запознавали или общували , имам много добро мнение за теб и се надявам , че е така , даже не се и съмнявам , ама тоя г-н Вулев ли е , ВУНЕВ ли е , или там какъвто е , по-добре да се включи в темата сам или чрез негов представител , щото вече прекаляват ... :evil:
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Сега и Вулев ще се включи с "не съм аз бре....сторило ви се е"..... :roll:
Бит и е**н....не признават!!! :wink:
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Само да спомена , че току що разгледах отново броя , в който съм "ловил бабушки и хищник на Крушаре" :lol:
и там има 3 снимки , за които съм сигорен 99 % , че са от форума , но сега немога да ги намеря , 2 са на Дунав - гаранция давам . А ето тази:

Изображение

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... all&page=3

е прикрепена към статията "Теория на трофейните костури". Предполагам , че ми вярвате , ако не - да снимам вестника да Ви покажа ... :lol:

Дата на публикация на снимката във форума :arrow:
Дата: Tue Jul 11, 2006
lyuk , ще се включиш ли да кажеш , дали са ти искали съгласието ...
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Абе, тоа Вулев верно май ни взема за канарчета! :twisted: Някой знае ли това от колко време продължава???
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Поне 4 месеца :!: Не съм чул някой да каже за дата преди моя случай - 23 април , но със сигорност има :evil:
Последно промяна от Николай Неделков на Сря Юли 16, 2008 8:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Вчера , като се замислих и се сетих , че преди няколко месеца редактора на списанието ми вдигна скандал че съм си бил дал статията и на вестник. Имало я публикувана. Тогава спомена в. "Рибар" ., но издирих всички бероеве от месеца и никъде не видях такова нещо. Като знам че тук в форума пускам суровия материал, по който после пиша статиите си... вече ми е ясно!!!!
Вестникът е бил ТОЗИ и ми е краднал темата от форума. Значи краде не само снимки а и материали.
Те това вече е прекалено!!!!!!!!!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Чл.2.Авторското право върху произведения на литературата, изкуството и науката възниква за автора със създаването на произведението.
ОБЕКТИ НА АВТОРСКОТО ПРАВО
Закриляни обекти
Чл.3.(1)Обект на авторското право е всяко произведение на литературата, изкуството и науката, което е резултат на творческа дейност и е изразено по какъвто и да е начин и в каквато и да е обективна форма, като:
7. фотографски произведения и произведения, създадени по начин, аналогичен на фотографския;
Чл.5.Автор е физическото лице, в резултат на чиято творческа дейност е създадено произведение.
Чл. 15. (1) Авторът има право:
1.да реши дали създаденото от него произведение може да бъде разгласено и да определи времето, мястото и начина, по който да стане това
2.да иска признаване на неговото авторство върху произведението;
3.да реши дали произведението му да бъде разгласено под псевдоним или анонимно;
4.да иска името му, псевдонима му или друг идентифициращ го авторски знак да бъдат обозначавани по съответния начин при всяко използване на произведението;
5.да иска запазване на целостта на произведението и да се противопоставя на всякакви промени в него, както и на всяко друго действие, което би могло да наруши законните му интереси или личното му достойнство;
6.да променя произведението си, ако с това не се нарушават права, придобити от други лица;
7.на достъп до оригинала на произведението, когато то се намира във владение на друго лице и когато това е необходимо с оглед упражняване на неимуществено или имуществено право, предвидено в този закон;
8.да спре използването на произведението поради промени в убежденията си, с изключение на реализираните произведения на архитектурата, като обезщети за претърпените вреди лицата, които законно са придобили правото да използват произведението.
Чл.18.(1)Авторът има изключителното право да използва създаденото от него произведение и да разрешава използването му от други лица, освен в случаите, за които този закон разпорежда друго.
(2) За използване по смисъла на ал. 1 се смятат действия като:
1.възпроизвеждането на произведението;
2.разпространението сред неограничен брой лица на оригинала или екземпляри от произведението;
3.публичното представяне или изпълнение на произведението;
4.излъчването на произведението по безжичен път;
5.предаването и препредаването на произведението по кабел;
6.публичното показване на произведение на изобразителното изкуство и на произведение, създадено по фотографски или аналогичен на него начин;
7.превеждането на произведението на друг език;
8.преработката на произведението. Преработка е и приспособяването и внасянето на всякакъв вид промени в произведението, както и използването на произведението за създаване на ново, производно от него произведение;
9.реализирането на архитектурен проект чрез построяване или изработване на обекта, за който той е предназначен;
10.предлагането по безжичен път или по кабел на достъп на неограничен брой лица до произведението или до част от него по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях;
11.вносът и износът на екземпляри от произведението в търговско количество, независимо дали са произведени законно или в нарушение на правото по т. 1.
(3) Използване по ал. 2, т. 3 до т. 8 включително е налице, когато посочените действия се извършват по начин, даващ възможност произведението да бъде възприето от неограничен брой лица.
Чл.19.Авторът има право на възнаграждение за всеки вид използване на произведението и за всяко поредно използване на същия вид.
Чл.23.Свободното използване на произведения е допустимо само в случаите, посочени в закона, при условие че не се пречи на нормалното използване на произведението и не се увреждат законните интереси на носителя на авторското право.

Чл.24.(1)Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо:
1.временното възпроизвеждане на произведения, ако то има преходен или инцидентен характер, няма самостоятелно икономическо значение, съставлява неделима и съществена част от техническия процес и се прави с единствената цел да позволи:
а) предаване в мрежа чрез посредник, или
б) друго разрешено използване на произведение;
2.използването на цитати от вече разгласени произведения на други лица при критика или обзор при посочване на източника и името на автора, освен ако това е невъзможно; цитирането трябва да съответства на обичайната практика и да е в обем, оправдан от целта;
3.използването на части от публикувани произведения или на неголям брой произведения в други произведения в обем, необходим за анализ, коментар или друг вид научно изследване; такова използване е допустимо само за научни и образователни цели при посочване на източника и името на автора, освен ако това е невъзможно;
4.използването като текуща информация в периодичния печат и другите средства за масово осведомяване на речи, отчети, проповеди и други или на части от тях, произнесени на публични събрания, както и на пледоарии, произнесени в съдебни процеси, при посочване на източника и името на автора, освен ако това е невъзможно;
5.възпроизвеждането от средствата за масово осведомяване на вече разгласени статии по актуални икономически, политически или религиозни теми, в случай че такова използване не е било изрично забранено, при посочване на източника и името на автора, освен ако това е невъзможно;
6.възпроизвеждането по фотографски, кинематографичен или аналогичен на тях начин, както и чрез звукозаписване или видеозаписване на произведения, свързани с актуално събитие, за да бъдат тези произведения използвани от средствата за масово осведомяване в ограничен обем, оправдан от целите на информацията, при посочване на източника и името на автора, освен ако това е невъзможно;
7.използването на произведения, постоянно изложени на улици, площади и други обществени места, без механично контактно копиране, както и излъчването им по безжичен път или предаването им чрез кабел или друго техническо средство, ако това се извършва с информационна или друга нетърговска цел;
8.публичното представяне и публичното изпълнение на публикувани произведения в учебни или в други образователни заведения, ако не се получават парични постъпления и не се заплащат възнаграждения на участниците в подготовката и реализирането на представянето или изпълнението;
9.възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели;
10.възпроизвеждането на вече разгласени произведения посредством Брайлов шрифт или друг аналогичен метод, ако това не се извършва с цел печалба;
11.предоставянето на достъп на физически лица до произведения, намиращи се в колекциите на организации по смисъла на т. 9, при условие че се извършва за научни цели и няма търговски характер;
12.временното записване на произведение от радио- и телевизионни организации, на които авторът е отстъпил правото да използват произведението, осъществено със собствени технически средства и за нуждите на собствените им предавания в рамките на полученото разрешение; записи, които имат важна документална стойност, могат да бъдат съхранени в официален архив;
13.използването на произведения за целите на националната сигурност, в съдебно или административно производство или в парламентарната практика;
14.използването на произведения по време на религиозни церемонии или на официални церемонии, организирани от публичната власт;
15.използването на сграда, която е произведение на архитектурата, или на план на такава сграда с цел реконструкцията й.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се отнасят до компютърните програми. За тях се прилагат разпоредбите на чл. 70 и 71.

Чл.35.Произведението може да бъде използвано със съгласието на автора, освен когато този закон предвижда друго.

Чл.94.(1) Който наруши авторско право, сродно на него право или друго право по този закон, дължи обезщетение на носителя на правото или на лицето, на което той е отстъпил изключително право за използване.
(2) Обезщетение се дължи за всички вреди, които са пряка и непосредствена последица от нарушението.
(3) При определяне размера на обезщетението съдът взема предвид и всички обстоятелства, свързани с нарушението, пропуснатите ползи и неимуществените вреди, както и приходите, реализирани от нарушителя вследствие на нарушението.
(4) Съдът определя справедливо обезщетение, което трябва да въздейства възпиращо и предупредително на нарушителя и на останалите членове на обществото.
:axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Хъ хъ , седъ от как Магарко си пущи питането къмто Сапуна и съ кефа ! Бре начи що народ ползват мозилка и ИЕ7 и не могат да видат на Сапуна снимката с рибето и сал до на Локи хвалбествието от УНГ стигат :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ха здравейте дружина и :drinkers: :lol: :wink: Ето ви тема за размисъл и искам всеки от вас /засегнатите/да каже какво да говоря със И.Вулев,когато отида да пийнем по бира.Ето какво получих и понеже мисля че можем да се разберем с човека по-въпроса,можете да ме оторизирате да Ви представлявамБях лечител/Делев така каза/ и сега като ме направите и адвокат,направо я осрахме :shock: :lol: :lol: :lol: :wink:

Качвам цялата съобщение,без да режа нищо:

Изпратено на: Нед Юли 20, 2008 8:02 pm
От:
До: Krokibg

Здравей Krokibg / Бат Любо,

Извинявай за фамиларното обръщение, но ние сме задочни, че и лични познати и с доста общи приятели от доста време. Да се представя не с ника си а с истинското си име - Иван Вулев - въпросния издател и редактор на Къде Кълве - видях ей сега прочут крадец на интелектуална собственост и натрупал състояние на гърба на нашего брата риболовеца. Не искам да казвам кои и какви са познатите ни, за да не излезне, че чисто по български си търся връзки ама ако трябва и се наложи и това ще уточним. Оценявам умесния ти хумор относно обръщането на снимката, но просто така стоеше по добре и ...абе нищо лично предполагам сещаш се. Та нямаше ме дълго време - седмица от града по пътувания и просто нямах възможност и не знаех какво става - дори и тел си бях изключил - все пак човек като почива трябва да е цялостно. Та на въпроса - надявам се че не се сърдиш и нямаш претенции относно доброжелателното ми използване на снимковия твой личен материал - просто снимките са хубави и ги публикувах, както съм правил и с други от форума, като целта ми е била една единствена - да има актуална и такава снимка, която ми харесва, а за жалост напоследък при мен са кът та съм принуден да се обръщам често към нета. Относно верноста на статиите - ами че то това си представлява систематизирана и сбита информация от мои източници - собственици и продавачи от магазини за риболовни магазини от цялата страна, сверени с информации, хвалби и оплаквания от двата най големи български форума в нета - На риба и Фишинг Мания. Практика ми е - и това лесно може да се види и провери , че снимката ми на първа няма нищо общо с водещото заглавие,но задължително има информация от обекта на които е, така че никакви измислици и премислици няма, още повече лъжовни материали...Извинявай ако се чувстваш засегнат от факта, макар според мен всеки риболовец би бил горд да види хубава своя снимка било във вестник, било в нета още повече че не е свързана с личен коментар не дай Боже пък негативен, лъжовен или клеветнически!!!Та ако имаш претенции дай да се видим и да решим въпроса на по бира още повече че винаги може да прочетеш добри отзиви за Езерово споменавано във всеки брои - аз съм фен на водоема още от 94г - не че няма риболовец дето да не го знае в нашето Пловдивско - още повече, че вече се прочу и след срещата и в цялата страна. Та аз съм на линия и ако ти дотрябвам нещо да уточняваме или прикаваме - насреща съм.

С уважение

Иван Вулев
риболовец

Това изречение е показателно че човека има желание за разговор и уточнение.

Та аз съм на линия и ако ти дотрябвам нещо да уточняваме или прикаваме - насреща съм.
Да се надяваме че няма да започнете да псувате сега и ще обсъдим нещата трезво и разумно.Мисля/дано не остана разочарован от г–н Иван Вулев/че ще се присъедини към нас в следващата акция и ще изкупи вината си пред всички.Ако сте съгласни,само кажете и ще му предам желанието Ви.

Ваш приятел – Крокибг :lol: :wink:

П.П умишленно скрих ника му,защото се упасявам че някой може да се развихри на лични и за да няма после приказки и т.н :!: :!: :!:
Последно промяна от krokibg на Пон Юли 21, 2008 9:24 am, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Пак ме... зарадваха...

Мнение от Димича »

Dimich написа:Малко или много,щом е с комерсиална цел,това си е чиста кражба на интелектуална собственост :!: Друго щеше да е,ако въпросното лице си изкопира снимката ти и си я сложи в библиотеката да му краси хола!Мисля,че имаш право да се гневиш и да търсиш,хайде-не обезщетение,но поне обяснение и,евентуално,извинение,пък за да си по-благосклонен,може и нЕкоя почерпчица да приемеш :D :D :D
Поддържам си мнението на 100%!!!
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Кроки,наистина добре е че си скрил ника.Поговори и с Марко,но личното ми мнение е,срещни се с г-на Вулев.Мисля,че той все пак дължи едно извинение на някои колеги.Наистина има право да си избира снимки за списанието,но какво му пречи едно на ЛС,да се разбере с човека.
Много дълга стана,но трябва да се доведе до край,защото после не може да се спрат изданията.Всички ще почнат на наш гръб да работят.
Пак в личен план,пускам си тук каквито аз реша снимки,но не ми се иска те да се публикуват в пресата,по някакви лични съображения.Как да се защитя тогава? Тук сме някакъв ограничен кръг хора,които ни свързва единственно риболова,завързват се и приятелства,но публичното пространство е вече друго нещо.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

от pepic на Пон Юли 21, 2008 10:16 am
Здравейте, казвам се Иван Вулев, на 37 години, редактор и издател на риболовен вестник спечелил напоследък печална и незавидна слава в този форум. От Пловдив съм, имам предпочитания към риболова на плувка с директен телескоп, мухарски риболов и спининг. От 15г съм в риболовния бранш и смея да твърдя че тайни няма :D :wink:

е.....той го не крие...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Заключено

Обратно към “Разни”