искам да хвана риба на блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: искам да хвана риба на блесна

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Слагай по - големи примамки. :)
Изображение
Изображение
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от malkia_boxing »

Блесните са номер 5. От тва на горе има ли ? ? ?
Времето лети като магнит.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Аз лично бих пробвал с голяма клатушка.И доза късмет разбира се. :lol: Колкото и да е голяма примамката,може да и налети малка щукичка.
Изображение
Изображение
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Не съм убеден, че голямата клатушка сама по себе си ще те спаси от 35-40см рибки :lol:
По-скоро се ориентирай в търсене на местата, където би се спотаил големия крокодил :idea:

Във водоемите с добра щуча популация е нормално да има голямо количество по-малки екземпляри. На местата, където имаш много удари от писалки е малко вероятно да се спотайва трофейна щука, тя пази територията си от други хищници и по-малки себеподобни.
Търси по-големите на по-дълбоки места, около паднали дървета и други скривалища. Можеш да пробваш на по-големи воблери и клатушки с щуча окраска.

Както вече сигурно знаеш, щуката атакува изкуствените примамки не само когато е гладна, но и когато вижда в тях нашественик, който трябва да бъде унищожен. Или пък от чиста злоба :mrgreen:
Когато е активна, щуката би атакувала на практика почти всяка блесна, но когато не е , разчитаме предимно на второто. Този сценарий е доста по-сложен и изисква много повече търпение, проучване на водоема и голям набор примамки. Последното е необходимо, тъй като провокацията на пасивната риба не е никак лесно. Често се налага смяната на 5-6 примамки, докато щуката обърне внимание на някоя. И още толкова, докато я атакува качествено и се закачи. Преди това може само да подгони, да удари без да захапе или пък изобщо да не обърне внимание.

Големите щуки са малко, хранят се по-рядко, с големи жертви и не можем да разчитаме само на глада им. Следователно, често трябва да използваме втория сценарий.

И не на последно място, е нужен късмет и много търпение и упорство :lol:
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

franky написа:Не съм убеден, че голямата клатушка сама по себе си ще те спаси от 35-40см рибки :lol:
Както вече сигурно знаеш, щуката атакува изкуствените примамки не само когато е гладна, но и когато вижда в тях нашественик, който трябва да бъде унищожен. Или пък от чиста злоба :mrgreen:
И не на последно място, е нужен късмет и много търпение и упорство :lol:
Тук мога само да допълня с личен опит от миналия ден: Щуката, която закачих с воблер, след като я извадих се оказа, че от устата и стърчи рибешка опашка.. Беше погълнала една мряна по голяма от необходимото. След изваждането на жертвата, същата беше смляна в стомаха на щуката на 1/3 от размера си.
Та, мисълта ми е, че дори наядена щука, дори с храна в устата, която не е могла да погълне, продължава да атакува изкуствените примамки :lol:

Относно големината на примамките, разбира се принципа е - големи примамки-големи риби. Но, смятам за нашите условия на риболов, на всякакъв размер примамки кълват всякакви риби. По важна е презентацията на примамката, както и нейната игра-привлекателност....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

franky написа:По-скоро се ориентирай в търсене на местата, където би се спотаил големия крокодил :idea: На местата, където имаш много удари от писалки е малко вероятно да се спотайва трофейна щука, тя пази територията си от други хищници и по-малки себеподобни.
Търси по-големите на по-дълбоки места, около паднали дървета и други скривалища.
Щуката ,ако не знаеш е канибал,в смисъл ,че голямата щука налита на по-малките. Много пъти съм хващал малки щуки,зверски нахапани явно от по-голяма. Аз също съм на мнение,че където се въртят малките е много малко вероятно да има голяма. Просто потърси други места.
:smt023 Успех. :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

май май така ще направя :) а междувременно ако ми се прилови малка щука знам къде да ида :) има ги в изобилие ;)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Блъскай с кастмастера :D:D:D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

ааа вече съм сигурен, че лови доста добре :)
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Момци, за 1 час хванах два бъдещи "крокодила" :) Бяха полудяли направо !!! Водата вреше. Гонеха яко. Явно с напредването на септември и есента, почва да раздвижва щуката :)
Ето и главните герои, които плуват пак спокойно в реката :)

П.С.
От къде бе толко много щука се е навъдила по Струма бре ! ? ! ? :drinkers:
Прикачени файлове
120920121489 [800x600].jpg
120920121489 [800x600].jpg (158.36 KiB) Преглеждано 922 пъти
120920121488 [800x600].jpg
120920121488 [800x600].jpg (164.01 KiB) Преглеждано 922 пъти
plamen1980
новобранец
новобранец

Мнение от plamen1980 »

Браво колега само така.Може ли да кажеш блесните че не ги виждам добре.
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Най-обикновен mepps aglia номер 2 сребърна. Имам вече около 7 щуки на тая блесна :) ама мисля да я сменя вече, че куките се поизтъпиха и поизправиха :) Но това за сега ми е най-уловистата :)
Успех и на тебе !!!
П.С.
Ама ако "крокодила" е под един метър да го пуснеш ей :) ако е малка бързо ще порасте. Трябва да я хванем и другата година, и по другата и по по другата :) тогава вече ще е метровка :)
Я вярно да каже някой запознат, по колко растат щуките на година - на грамаж и на сантиметри :)
plamen1980
новобранец
новобранец

Мнение от plamen1980 »

Ако проследиш други мой мнения в форума ще видиш че на всякъде съм писал че пускам всяка риба.
1 година 9-20см
2-3 години 25-40см 0.5кг
3-5 години 40-55 1кг
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

malkia_boxing написа: Я вярно да каже някой запознат, по колко растат щуките на година - на грамаж и на сантиметри :)
Това не мога да ти кажа, но съм чувал и чел, че щуките са едни от най дълголетните риби - живеят до 200 години. Сам може да предположиш какви грамажи и сантиметри може да достигнат за този период. :lol: Може би 1,5 м. и 25 кг...... А, в половата си зрелост достигат на 3-4 та година.., затова да се поклоним пред това чудо на природата и да ги пускаме, ако искаме и утре да ги ловим-кефим :lol: :lol: :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Накоро се чудих, дали във водем, в който щуката е доминиращ вид и има голяма популация, е добре да се пускат всички риби. Някъде бях чел, че на дадена площ трябва да се падат определен брой риби, за да има храна и да се развиват добре.
Не, че има кой знае колко такива водоеми напоследък, но все пак се срещат. Някой знае ли как е добре да се постъпва в такива случаи?
Най-доброто, разбира се, е да се разселят другаде, но не винаги има възможност.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”