Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

искам да хвана риба на блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: искам да хвана риба на блесна
Блесните са номер 5. От тва на горе има ли ? ? ?
Времето лети като магнит.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Аз лично бих пробвал с голяма клатушка.И доза късмет разбира се.
Колкото и да е голяма примамката,може да и налети малка щукичка.

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не съм убеден, че голямата клатушка сама по себе си ще те спаси от 35-40см рибки
По-скоро се ориентирай в търсене на местата, където би се спотаил големия крокодил
Във водоемите с добра щуча популация е нормално да има голямо количество по-малки екземпляри. На местата, където имаш много удари от писалки е малко вероятно да се спотайва трофейна щука, тя пази територията си от други хищници и по-малки себеподобни.
Търси по-големите на по-дълбоки места, около паднали дървета и други скривалища. Можеш да пробваш на по-големи воблери и клатушки с щуча окраска.
Както вече сигурно знаеш, щуката атакува изкуствените примамки не само когато е гладна, но и когато вижда в тях нашественик, който трябва да бъде унищожен. Или пък от чиста злоба
Когато е активна, щуката би атакувала на практика почти всяка блесна, но когато не е , разчитаме предимно на второто. Този сценарий е доста по-сложен и изисква много повече търпение, проучване на водоема и голям набор примамки. Последното е необходимо, тъй като провокацията на пасивната риба не е никак лесно. Често се налага смяната на 5-6 примамки, докато щуката обърне внимание на някоя. И още толкова, докато я атакува качествено и се закачи. Преди това може само да подгони, да удари без да захапе или пък изобщо да не обърне внимание.
Големите щуки са малко, хранят се по-рядко, с големи жертви и не можем да разчитаме само на глада им. Следователно, често трябва да използваме втория сценарий.
И не на последно място, е нужен късмет и много търпение и упорство

По-скоро се ориентирай в търсене на местата, където би се спотаил големия крокодил

Във водоемите с добра щуча популация е нормално да има голямо количество по-малки екземпляри. На местата, където имаш много удари от писалки е малко вероятно да се спотайва трофейна щука, тя пази територията си от други хищници и по-малки себеподобни.
Търси по-големите на по-дълбоки места, около паднали дървета и други скривалища. Можеш да пробваш на по-големи воблери и клатушки с щуча окраска.
Както вече сигурно знаеш, щуката атакува изкуствените примамки не само когато е гладна, но и когато вижда в тях нашественик, който трябва да бъде унищожен. Или пък от чиста злоба

Когато е активна, щуката би атакувала на практика почти всяка блесна, но когато не е , разчитаме предимно на второто. Този сценарий е доста по-сложен и изисква много повече търпение, проучване на водоема и голям набор примамки. Последното е необходимо, тъй като провокацията на пасивната риба не е никак лесно. Често се налага смяната на 5-6 примамки, докато щуката обърне внимание на някоя. И още толкова, докато я атакува качествено и се закачи. Преди това може само да подгони, да удари без да захапе или пък изобщо да не обърне внимание.
Големите щуки са малко, хранят се по-рядко, с големи жертви и не можем да разчитаме само на глада им. Следователно, често трябва да използваме втория сценарий.

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- Vid
- кандидат преподавател
Тук мога само да допълня с личен опит от миналия ден: Щуката, която закачих с воблер, след като я извадих се оказа, че от устата и стърчи рибешка опашка.. Беше погълнала една мряна по голяма от необходимото. След изваждането на жертвата, същата беше смляна в стомаха на щуката на 1/3 от размера си.franky написа:Не съм убеден, че голямата клатушка сама по себе си ще те спаси от 35-40см рибки![]()
Както вече сигурно знаеш, щуката атакува изкуствените примамки не само когато е гладна, но и когато вижда в тях нашественик, който трябва да бъде унищожен. Или пък от чиста злоба![]()
Та, мисълта ми е, че дори наядена щука, дори с храна в устата, която не е могла да погълне, продължава да атакува изкуствените примамки

Относно големината на примамките, разбира се принципа е - големи примамки-големи риби. Но, смятам за нашите условия на риболов, на всякакъв размер примамки кълват всякакви риби. По важна е презентацията на примамката, както и нейната игра-привлекателност....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- danev69
- сериозен играч
Щуката ,ако не знаеш е канибал,в смисъл ,че голямата щука налита на по-малките. Много пъти съм хващал малки щуки,зверски нахапани явно от по-голяма. Аз също съм на мнение,че където се въртят малките е много малко вероятно да има голяма. Просто потърси други места.franky написа:По-скоро се ориентирай в търсене на местата, където би се спотаил големия крокодилНа местата, където имаш много удари от писалки е малко вероятно да се спотайва трофейна щука, тя пази територията си от други хищници и по-малки себеподобни.
Търси по-големите на по-дълбоки места, около паднали дървета и други скривалища.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
май май така ще направя
а междувременно ако ми се прилови малка щука знам къде да ида
има ги в изобилие 

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Блъскай с кастмастера
:D:D

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
ааа вече съм сигурен, че лови доста добре 

- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Момци, за 1 час хванах два бъдещи "крокодила"
Бяха полудяли направо !!! Водата вреше. Гонеха яко. Явно с напредването на септември и есента, почва да раздвижва щуката 
Ето и главните герои, които плуват пак спокойно в реката
П.С.
От къде бе толко много щука се е навъдила по Струма бре ! ? ! ?

Ето и главните герои, които плуват пак спокойно в реката

П.С.
От къде бе толко много щука се е навъдила по Струма бре ! ? ! ?

- Прикачени файлове
-
- 120920121489 [800x600].jpg (158.36 KiB) Преглеждано 922 пъти
-
- 120920121488 [800x600].jpg (164.01 KiB) Преглеждано 922 пъти
-
- новобранец
Браво колега само така.Може ли да кажеш блесните че не ги виждам добре.
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Най-обикновен mepps aglia номер 2 сребърна. Имам вече около 7 щуки на тая блесна
ама мисля да я сменя вече, че куките се поизтъпиха и поизправиха
Но това за сега ми е най-уловистата 
Успех и на тебе !!!
П.С.
Ама ако "крокодила" е под един метър да го пуснеш ей
ако е малка бързо ще порасте. Трябва да я хванем и другата година, и по другата и по по другата
тогава вече ще е метровка 
Я вярно да каже някой запознат, по колко растат щуките на година - на грамаж и на сантиметри

Успех и на тебе !!!
П.С.
Ама ако "крокодила" е под един метър да го пуснеш ей

Я вярно да каже някой запознат, по колко растат щуките на година - на грамаж и на сантиметри

-
- новобранец
Ако проследиш други мой мнения в форума ще видиш че на всякъде съм писал че пускам всяка риба.
1 година 9-20см
2-3 години 25-40см 0.5кг
3-5 години 40-55 1кг
1 година 9-20см
2-3 години 25-40см 0.5кг
3-5 години 40-55 1кг
- Vid
- кандидат преподавател
Това не мога да ти кажа, но съм чувал и чел, че щуките са едни от най дълголетните риби - живеят до 200 години. Сам може да предположиш какви грамажи и сантиметри може да достигнат за този период.malkia_boxing написа: Я вярно да каже някой запознат, по колко растат щуките на година - на грамаж и на сантиметри

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Накоро се чудих, дали във водем, в който щуката е доминиращ вид и има голяма популация, е добре да се пускат всички риби. Някъде бях чел, че на дадена площ трябва да се падат определен брой риби, за да има храна и да се развиват добре.
Не, че има кой знае колко такива водоеми напоследък, но все пак се срещат. Някой знае ли как е добре да се постъпва в такива случаи?
Най-доброто, разбира се, е да се разселят другаде, но не винаги има възможност.
Не, че има кой знае колко такива водоеми напоследък, но все пак се срещат. Някой знае ли как е добре да се постъпва в такива случаи?
Най-доброто, разбира се, е да се разселят другаде, но не винаги има възможност.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.